voblere cu probleme

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

semlecangheorghe
veteran
veteran

Re: voblere cu probleme

Mesaj de semlecangheorghe » 12 Sep 2013, 07:03

bat in lateral si pana la urma sar afara din apa.
Blagier ala e un mic deep diver cu ochetul de prindere in barbeta.

Bate pe o parte incat sare din apa..

Trecind peste cauze(lest excentric,barbeta oblica),daca acestea nu sant prea ...duse la extrem,inclini cu patentul ochetul ,putin cate putin,in directia opusa partii pe care bate.Daca vrei poti sa-i spui si asa,,
iar daca indoi ochetul stanga sau dreapta , voblerul va avea o traiectorie deviata (stanga sau dreapta) fata de directia de recuperare liniara .
Inclini,indoi...Eu vad sarma aia din fata stind vertical,pe mijloc.Daca vrei sa muti punctul de prindere...o inclini,prin infdoire cu patentul :D

Aia cu apropiatul,asa este dar nu e cazul de fata..

De fapt ,la modelele mai vechi de Rapala,gaseai in cutie o mica hirtiuta cu ceva instructiuni,intre care cele doua miscari de care vorbim(ochetul stinga dreapta si sus -jos)erau reprezentate schematic si era explicat ca ajuta la reglarea bataii woblerului..Asta ca sa vezi ca ''modificarea evolutiei woblerului''nu este ceva sfant,''atent proiectat din fabrica''...mai poate si muritorul de rand sa piscaleasca pe acolo :D
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

citizenics
utilizator constant
utilizator constant

Re: voblere cu probleme

Mesaj de citizenics » 16 Sep 2013, 18:47

La Blagier am indoit (inclinat) ochetul spre stanga (voblerul tragea spre dreapta) si am rezolvat in mare problema, urmeaza reglajele fine. Probabil si la Alaska voi rezolva la fel.
Multumesc! :respekt:

Scrie răspuns