vobler ieftin, vobler scump....
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
- veteran
vobler ieftin, vobler scump....
Am si eu uun mic comentariu de facut legat de pretuul voblerelor si eficacitatea lor. Pescuiesc cu acest fel de naluci de vreo 2 ani si am prins binisor mai ales biban, clean, plus cativa pastravi.
Am cumparat pana de curand voblere ieftine, cam de 3-4 lei bucata, inclusiv asa-zise Rapala, vandute de negustori ambulanti la Obor, Gara de Nord etc. E vorba de modele f mici (2,5-3 cm), tip sinking. De curand am achizitionat din magazin Rapala autentice de 21-25 lei buc, aceleasi dimensiuni si tot sinking. Ei bine, poate nu o sa ma credeti, dar pe o balta obisnuita la biban, rezultatele sunt pe undeva la fel. Adica punand voblkerul mai scump nu mi s-a parut ca rapitorii s-ar arunca mai cu pofta. Si la clean a fost cam la fel. Atunci intrebarea logica este - ce rost are sa dau de 10 ori mai mult cand cuu banii pe unul cumpar un set intreg de Rapalla chinezesti sau ce or mai fi?
Am cumparat pana de curand voblere ieftine, cam de 3-4 lei bucata, inclusiv asa-zise Rapala, vandute de negustori ambulanti la Obor, Gara de Nord etc. E vorba de modele f mici (2,5-3 cm), tip sinking. De curand am achizitionat din magazin Rapala autentice de 21-25 lei buc, aceleasi dimensiuni si tot sinking. Ei bine, poate nu o sa ma credeti, dar pe o balta obisnuita la biban, rezultatele sunt pe undeva la fel. Adica punand voblkerul mai scump nu mi s-a parut ca rapitorii s-ar arunca mai cu pofta. Si la clean a fost cam la fel. Atunci intrebarea logica este - ce rost are sa dau de 10 ori mai mult cand cuu banii pe unul cumpar un set intreg de Rapalla chinezesti sau ce or mai fi?
Iti voi raspunde doar din experienta proprie.
Primul vobler de mine a fost luat acum vreo 5 ani. A costat fix 40.000 lei. Era un NoName. Un salmo pe atunci era 100.000, iar un rapala cam 160.000. Ca si forma, asemanatoare intre ele. Logica mea? De ce sa dau de 3-4 ori mai mult pe un produs, cand seamana cu celalalt?. Buuun...il iau pa ala "ieftin". Ajung pe balta, dau cu el...si venea ca un bat prin apa. Nu batea de loc, avea doar o oscilatie marunta. Capturi: Zero. Concluzie..prostie mare pestii astia de plastic, mai bine dau la rotative
.
Peste inca vreo 2 ani, mi-am zis..ia sa mai iau eu 1 vobler din ala...si mi-am luat un Salmo. (130.000). La nici 5 minute de pescuit cu el...un clean. TOtusi se poate...
Dupa inca cateva salmo cumparate, am gasit ceva voblere produse de Trabucco, mai exact Capture Lures. 65000/bucata. Par ok...ia sa imi iau vreo 2. Testul pe balta: 1 merge ok, chiar a avut capturi, unu' nu prea merge ok. Suma totala platita pe 2 Caputure lures, din care doar de 1 sunt multumit.: 130.000. Pret 1 Salmo 130.000.
Deci?....
Primul vobler de mine a fost luat acum vreo 5 ani. A costat fix 40.000 lei. Era un NoName. Un salmo pe atunci era 100.000, iar un rapala cam 160.000. Ca si forma, asemanatoare intre ele. Logica mea? De ce sa dau de 3-4 ori mai mult pe un produs, cand seamana cu celalalt?. Buuun...il iau pa ala "ieftin". Ajung pe balta, dau cu el...si venea ca un bat prin apa. Nu batea de loc, avea doar o oscilatie marunta. Capturi: Zero. Concluzie..prostie mare pestii astia de plastic, mai bine dau la rotative

Peste inca vreo 2 ani, mi-am zis..ia sa mai iau eu 1 vobler din ala...si mi-am luat un Salmo. (130.000). La nici 5 minute de pescuit cu el...un clean. TOtusi se poate...
Dupa inca cateva salmo cumparate, am gasit ceva voblere produse de Trabucco, mai exact Capture Lures. 65000/bucata. Par ok...ia sa imi iau vreo 2. Testul pe balta: 1 merge ok, chiar a avut capturi, unu' nu prea merge ok. Suma totala platita pe 2 Caputure lures, din care doar de 1 sunt multumit.: 130.000. Pret 1 Salmo 130.000.

Salutare, poate nu sunt cel mai experimentat ca sa-ti raspund, dar si eu am dat cu voblere de care spui, de 4-5 ron bucata, ideea e ca nu de putine ori mi s-a intamplat sa-l dau din greseala de cate o piatra si sa se sparga, s-a exfoliat vopseaua de pe ele, iar daca ai desfacut vreo unul, ai vazut cat de firav sunt prinse inelele, adica sunt prinse prin topirea plasticului, mie sincer imi dau mai multa incredere rapala, dar si astea ieftine nu sunt totusi de aruncat daca mergi la o bibaneala de weekend.
FIRE INTINSE
FIRE INTINSE
sunt bune si alea ieftine daca nu stii bine locul si crezi ca ai sanse sa agati fara posibilitatea de recuperare evident dai cu unul mai necajit.
La mine cu captures lure si unul xiliton *ceva in chineza.
M-am ars odata cu alea ieftine si nu mai vreau sa repet experienta ca am destule breloace
La mine cu captures lure si unul xiliton *ceva in chineza.
M-am ars odata cu alea ieftine si nu mai vreau sa repet experienta ca am destule breloace
the angler is catching xxx, not by the lure
Vorbind si eu din experienta mea, voblerele noname sunt foarte putin durabile in timp. Se rup, se decoloreaza, se cojesc, le cade ochiu cum spunea colega, au carligele triple de calitate proasta, dar cel mai mare inconvenient este ca de multe ori au defecte care le strica complet actiunea. Prost echilibrate, barbete asimetrice, chestii de genul asta, care dau evolutii ciudate, nu neaparat neatractive dar imprevizibile si greu de controlat ca sa-ti faci o strategie de recuperare. Trage dreapta, stanga, face tumbe, un luping...
. Un hornet sau un original floating va merge la fel de fiecare data. Plus de asta multi dintre voi aveti poate deja voblere "veterane" cu urme de diferiti dinti in ele si care pot fi lansate la apa oricand in aceleasi conditii. 

o singura data am dat banii pe un asemenea vobler adica "35.000 miii " si si acum regret strica tot aspectul trusei dar il tin ca amintire
) , a suferit modificari in incercarea de al pune pe picioare dar nu am reusit asa ca va ramane un "trofeu" care sa imi aduca aminte in ziua in care voi fi tentat sa mai cumpar asemenea voblere , poate e si chestie de noroc unele inoata ca un cocean altele Rapala Lures.