discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
Chief
- veteran

-
OvidiuRus scrie:am eu o intrebare : cum firme precum salmo si rapala cam astea predomina intre pescari care nu isi permit voblere mai scumpe vi sa intamplat sa nu mearga cum trebuie , eu am patito cu un cozma .
Nu cred ca am inteles exact din cauza ca n-ai "bagat" punctuatia bine, cred. Voblere mai scumpe decat rapala? In Romanica ajung pana la 10 euro si in state sunt cativa usd. Daca ne-am permite numai salmo si rapala nici n-ar fi rau...
-
Fario_nebunu
- veteran

Va multumesc tuturor pentru comentarii si sfaturi. Cam asa e - multe din voblerele ieftine au miscari bizare in apa: looping, rasuciri de 360 grade, probabil ca de aceea merg mai bine vara cand rap[itorul e dispus sa la urmareasca prin apa. Si la fel ca si voi le folosesc din plin atunci cand e apa adanca si cu obstacole natulare sau ...human-made (cauciucuri, sarme, pungi, carpe etc.) ptr ca nu plang dupa ele. Daca au ancorele tocite le schimb de la inceput. Dar ce ma mira pe mine e ca am gasit false Rapala chiar in magazine de pescuit (de cartier...) si cand am atras atentia vanzatorului ca sunt fake acesta s-a aratat f convins ca sunt voblere adevarate iar pretul e mic deoarece sunt...de contrabanda ori de furat. E adevarat ca era destul de bine imitat, scria chiar in franceza "le leurre original de Finlande"...
-
OvidiuRus
- veteran

Tristian scrie:OvidiuRus scrie:am eu o intrebare : cum firme precum salmo si rapala cam astea predomina intre pescari care nu isi permit voblere mai scumpe vi sa intamplat sa nu mearga cum trebuie , eu am patito cu un cozma .
Nu cred ca am inteles exact din cauza ca n-ai "bagat" punctuatia bine, cred. Voblere mai scumpe decat rapala? In Romanica ajung pana la 10 euro si in state sunt cativa usd. Daca ne-am permite numai salmo si rapala nici n-ar fi rau...
scuze tristian ai dreptate nu am pus punctuatia , ma referam daca vi sa intamplat cu voblere de firme bune (salmo , rapala , cozma , etc) sa nu mearga voblerul cum trebuie ?
-
sasekile
- junior

Fario_nebunu scrie:Va multumesc tuturor pentru comentarii si sfaturi. Cam asa e - multe din voblerele ieftine au miscari bizare in apa: looping, rasuciri de 360 grade, probabil ca de aceea merg mai bine vara cand rap[itorul e dispus sa la urmareasca prin apa. Si la fel ca si voi le folosesc din plin atunci cand e apa adanca si cu obstacole natulare sau ...human-made (cauciucuri, sarme, pungi, carpe etc.) ptr ca nu plang dupa ele. Daca au ancorele tocite le schimb de la inceput. Dar ce ma mira pe mine e ca am gasit false Rapala chiar in magazine de pescuit (de cartier...) si cand am atras atentia vanzatorului ca sunt fake acesta s-a aratat f convins ca sunt voblere adevarate iar pretul e mic deoarece sunt...de contrabanda ori de furat. E adevarat ca era destul de bine imitat, scria chiar in franceza "le leurre original de Finlande"...
Da,dar pe barbeta de plastic scria "RAPALA" au ba?
-
adrian frunza
- veteran

salut .
ani de zileam pescuit stiuca numai cu woblere facute de mine ,cand rapala in romania erau sf .
acum 20 de ani un indicator optic de tip solz pe un rapala era nonsens.am avut surpriza sa bag in boale posesori de rapala ,care nu concepeau ca un no name sa ia peste .majoritatea woblerelor care le faceam erau suspending si am aflat mult mai tarziu ce tari sunt .paleta o faceam din dural de 0,2 mm si era ok .
niciodata nu m-a scos din rahat un wobler ,un cauciuc da .pe altii care sunt mediocri la cauciuc ,un wobler ii poate salva .
asta nu inseamna ca nu cumpar woblere in special rapala ,dar nu cred orbeste in ele .
in plus la wobler nu iei crapa ,la jig il curentezi de nu se vede .
walleye
-
Chief
- veteran

-
Nu Ovidiu, sa sti ca nu am avut probleme. Dupa o anumita perioada de folosinta, unele, care poate au iesit greu dintr-o agatatura sau au fost supuse la socuri si alti factori au avut poate nevoie de mici interventii, reandreptata sarma din barbeta daca trage intr-o parte, pusa o bobita de lipici intr-o gaura mai mare, dar in general sunt si rezistente si trebuie sa sufere o traumamare sa nu mai poata fi utilizate.
Iar Adrian, ai dreptate, eu eram mic acum 20 de ani dar umblam la pescuit cu unchii mei si atunci chiar ca era stiuca... Si acum 10 ani era inca stiuca. Acum in Delta si pe amenajarile piscicole. O gasesti si pe mures, dar micuta si destul de rar. E braconata fara mila si retinuta in toate dimensiunile si cantitatile. Oricum toate nalucile care le avem azi au evoluat de la ceva mai simplu si imbunatatit in conditiile din teren ca sa zic asa. Numa tabla a ramas sfanta! Fir intins!
-
Vectrex94
- senior

-
Mda...
Peste noapte apar spinneri cu scule de scule, Touareg-uri si Grand Cherokee, cu truse cat casa, iar cand agata o marlita, de parca ar fi prins pe Moby Dick;telefoane; Vezi ba, ca aici merge, am prins una...mare de tot.
Acu un an am prins un avatel de vreo 800 gr.Pe malul opus ceva baietasi cu manele...vezi ma ce frumos, aia da peste domne.Cand i-am dat drumul...canci...tacerea mieilor:)
Dar aveau scule domne, Rapale, Salmo, Shimano...dar nu stiau de respect fata de natura, animale...
In concluzie poti sa ai scule si ce vrei tu, dac nu respecti ce te inconjoara.
-
empthy_cluster
- veteran

salut,
dupa mine sunt bune si voblere ieftine darr trebuie sa fi atent ce cumperi sa ai ochiul format sa zik asa, dezavantajul clar la ele este durabilitatea in timp, si dak stai sa te gandesti ca de cat sa-tzi iei 3 chinezari mai bine itzi iei un salmo rapala etk care tzine mult mai mult si de multe ori din experientza prinde mult mai mult, un vobler de firma dupa mine bate de multe ori natural nu haotic si cand spun haotic nu ma refer la o bataie frenetica... care de multe ori te salveaza..
eu din putzinele voblere ce inca le mai cumpar imi iau doar orijinalele
saluty..
be smart be silent be deadly.....
-
SVF
- veteran

vectrex94

ai atata dreptate omu'...sunt si pe aici
-
empthy_cluster
- veteran

salut, @vectrex si @ticu ilie tata io vad ca suntetzi offtopik rau nu vad o relevantza fatza de subiectul discutat, io m-am saturat de atatea intzepari fratzilor
scuze de offtopik si sa fitzi iubitzi.
be smart be silent be deadly.....