Vaselina mulinete

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

edi_curiosul
veteran
veteran

Mesaj de edi_curiosul » 07 Iul 2011, 19:51

cate grame de ulei si vaselina intra la o revizie totala de mulineta?

ticairlandezu
veteran
veteran

Mesaj de ticairlandezu » 07 Iul 2011, 20:35

edi_curiosul scrie:cate grame de ulei si vaselina intra la o revizie totala de mulineta?
Corect ,in sfarsit un om practic,si eu sunt curios.

bradypus
veteran
veteran

Mesaj de bradypus » 08 Iul 2011, 13:55

complicat rau ! fix atita cita pui ! :lol:

din cite imi aduc aminte zicea cineva ca un tub de 20 ml iti ajunge la 10 service-uri dar poate asa e prea greu de calculat :lol: si oarecum generalizam
deci io zic ca daca vrei sa fi sigur si exact iei molineta si o cureti apoi uscata o cintaresti , greutate care o scazi din greutatea care ti-o da dupa ce o cintaresti unsa

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 08 Iul 2011, 14:07

ticairlandezu scrie:
edi_curiosul scrie:cate grame de ulei si vaselina intra la o revizie totala de mulineta?
Corect ,in sfarsit un om practic,si eu sunt curios.
De parca mulineta e doar una...ca marime si constructie..Ca exact atat intra si in una de 1000 cu 2 rulmenti ca si in una de 5000-6000 cu 11 rulmenti. Practic.... :wink:
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

edi_curiosul
veteran
veteran

Mesaj de edi_curiosul » 08 Iul 2011, 15:54

ajunge un gram? pt o ungere de mulineta?

Imagine

jackspinner
veteran
veteran

re

Mesaj de jackspinner » 08 Iul 2011, 16:33

pentru temperaturi mai scazute , ce fel de vaselina folositi ?

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 08 Iul 2011, 23:27

Tot aia ca si pt temperaturi mai inalte. Pe astea mai dichisite scrie vreo -30 - +120 Celsius. Eu intre -17 si +35 am iesit la peste ...deci e suficient..
Alta-i problema cu rulmentul antireverse , la care daca se ingroasa uleiul de la frig , rolele nu vor sa se urneasca si sa apese axul central.

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 08 Iul 2011, 23:40

edi_curiosul scrie:ajunge un gram? pt o ungere de mulineta?

Imagine
E foarte mult acolo pt o mulineta..Cu aia ungi poate 4-5 mulinete.E suficient sa lasi cu pensula o pelicula intr-atit de subtire, incit dupa miscarile obisnuite sa nu iasa cantitati reziduale in afara zonelor " vopsite" cu vaselina.Intr-o mulineta nu exista migrarea vaselinei datorita fortei centrifuge deci dupa atingerea a doua piese cantitatea extra e eliminata din zona de contact si ramine doar pelicula care rezista...si rezista...ea singura , fara ajutor in timp de la vaselina de pe margine.. :lol: .Vaseline cu caracteristici lipicioso-elastice :P care sa revina in zona dupa contact si sa faca treaba asta timp indelungat...mai rar...da trebuie sa se fi inventat si de alea.

edi_curiosul
veteran
veteran

Mesaj de edi_curiosul » 09 Iul 2011, 00:10

deci daca 1gr e prea mult pt o mulineta de spin normala, asa ziceam si eu, inseamna ca cea mai scumpa vaselina de mulinete care eu am vzt ca ar fi Quantum Hot Sauce avand 10gr tubul, inseamna ca o portie de 0,5gr de ungere pt mulineta mea draga costa 1$, hai cu tot cu taxe 1,5$-5lei

cat costa sa faci mentenata completa la o mulineta? da, 20$ apare in US

d c sa ne zgarcim pt 5lei sa punem vaselina care rezista la sute de grade dar nu e facuta si pt protectie la coroziune, sau ca e ft buna pt masina de cusut, sau ft buna pt nu stiu ce mecanism fin de ceas

cand astia scriu pe tub: vaselina pt mulinete inseamna ca are toate calitatile necesare pt o functionare cat mai buna

eu mi-as face probleme pt costurile ridicate de manopera nu de costul vaselinei/ulei/degresant

exagerez?

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 09 Iul 2011, 06:07

Nu exagerezi cu costurile
Exagerezi cu ideea ta ca "astia" pun in tuburile alea vaselina " fix pentru mulinete" ..sau.."the best pentru mulinete" .
Pe piata lubrifiantilor exista nume ...DuPont , Dow Corning ,Loctite, Idemitsu , Shell (cel mai mare) Kluber ,Penzoil,Total,Chevron,Castrol, Synco si alte sute de nume ,cu mii de feluri.Mai sint producatorii giganti de rulmenti(FAG,INA,Nachi,Timken,SKF, Bearden) ce-si ung marfa dupa productie cu vaselina facuta de ei.
Ei bine...astea fac vaseline adevarate ,testata si rastestata , cu grad corespunzator NLGI, protectie anticoroziva,load point, dropping point , rezistenta la spalare , aditivi, PTFE,litiu, calciu, molibden,poliuree, aluminiu, teflon,silicon draci laci ...din uleiuri minerale, cu baza sintetica sau total sintetice.
Astea sint nume mondiale ca Mercedes, Chevrolet,Toyota.
Quantum Hot Sauce e tot un nume mondial dar de genul ..Jiangling , Chang Feng , Zhong Xing ( companii chinezesti de automobile, luate de pe net :lol: ).
N-am idee de ce esti 100% convins ca vaselina Abu, Berkley, Hot Sauce, Cormoran sint cele mai bune pentru mulinete.De unde crezul asta de "vaselina FIX pentru mulinete"????
Ar fi ele potrivite sa ungi mecanismele de la o bormasina Makita?
Dar vaselina pusa in vinzare de Makita ar merge la mulinetele tale?
O vaselina Timken functioneaza 15 ani si 300 000 km pe rulmentii unui Audi? Da...de ce nu?
Produce vaselina Timken daune mai mari in mulineta ta decit Hot Sauce?
Daca crezi ca da , vorbeste cu aia de la Timken sa unga rulmentii pentru Audi cu Hot Sauce.. :lol
Iar acu la urma imi dau seama ca exagerezi si cu costurile :D
Eu am dat 11 $ pe un tub de 200 grame de SKF ,deci de 20 de ori mai multa cantitate decit sosul rosu chinezesc , am pentru 400 de revizii de mulineta si cel mai important e ca-i un produs renumit suedez la fel ca Volvo,Saab sau Ericsson .Iar daca un laborator de testat lubrifianti zice ca-i mai prost decit hot sauce, inseamna ca s-a intors lumea cu susu-n jos..

Scrie răspuns