discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
RYOBI
- veteran

-
lau_bau
- veteran

Mai e si aspectul bugetului....
Lasa ca ai trecut tu de la bradia la legalis.....
De la daiwa procyon la ce treci ???
Daca vorbea stradic de daiwa intelegeam ca el e fan dar tie ti au mai explicat si altii ca faci
comparatii aiurea asa ca pescuieste in continuare pe e bay.
-
George1985
- veteran

-
johnnybravo scrie:am luat hyper custom, din pacate nu am gasit 2500R ci doar 3000, deocamdata sunt multumit de ea dar tre sa vad ce-i fac cu galetul care fashaie.
Salutare
La ce bani este o bijuterie d-asta?
-
RYOBI
- veteran

lau_bau scrie:Mai e si aspectul bugetului....
Lasa ca ai trecut tu de la bradia la legalis.....
De la daiwa procyon la ce treci ???
Daca vorbea stradic de daiwa intelegeam ca el e fan dar tie ti au mai explicat si altii ca faci
comparatii aiurea asa ca pescuieste in continuare pe e bay.
Eu vad ca galeria ta e goala asa ca nu stiu zau cine pescuieste pe e-bay sau poate pescuiesti dar degeaba

-
lau_bau
- veteran

La multi useri galeriile sunt goale dar asta nu inseamna ca nu prind pesti....
Nu trebuie neaparat sa te lauzi.....
Tu ai hyper custom mah ??? Si cand treci de la tp la syella cum e ???
Te bagi in seama aiurea cu mulinete pe care le visezi......de ce nu ai zis de bradia ?????
Scuze de off topic. Nu o sa mai intervin.
Ideea era ca omul a deschis topicu pt o mulineta de pescuit pe Dunare la jig si asta nu e un pescuit usor.
De aceea sustin ca tp este cel mai bun compromis raport calitate pret si tot ce vrei.Eu nici cu stella nu dau
pe Dunare. Iti trebuie o mulineta rezistenta de care sa nu iti fie mila sa o abuzezi......
Dar e treaba fiecaruia. Cand o sa dea cu hyper custom de tabla barcii si o sa ia firul apa cu nomol si nisip la galet de o sa blocheze
rulmentul sa scrie atunci pe forum.
Sa o stapanesti sanatos johnny si sa iti aduca capturi.
-
johnnybravo
- Moderator

-
lau_bau scrie:johnnybravo scrie:am luat hyper custom, din pacate nu am gasit 2500R ci doar 3000, deocamdata sunt multumit de ea dar tre sa vad ce-i fac cu galetul care fashaie.
@lau, daca imi amintesc bine imi ziceai sa-ti dau TP-ul meu 4000 ('11) sa o invarti...deci pot face o comparatie intre shimano si daiwa

din pacate am ramas fixat pe designul lui hyper custom si pe fiabilitatea angrenajului, altfel as fi ales TP '11 2500 sau 3000...

Da asa e dar intre timp mi am luat si sunt super multumit.
Cel putin nu trebuie sa ii fac nimic dupa fiecate partida...cea ce este penibil.
Da i cu certatele pe Dunate si vb pe urma.....
RYOBI tu cand ai fost ultima data la Dunare ???
Pai pe Dunare am constatat fashaitul, in sarcina. Nu cred ca tre sa o ung des ca doar nu e de cast
Certatele ce-l mai am inca nu a vazut servisare exceptie galetul uns o singura data in 7 ani.
Si eu sunt multumit de TP, dau cu ea la somn dar cum ziceam mi s-a pus pata pe designul lui hyper custom, la TP nu-mi place pick-up-ul
-
johnnybravo
- Moderator

-
George1985 scrie:johnnybravo scrie:am luat hyper custom, din pacate nu am gasit 2500R ci doar 3000, deocamdata sunt multumit de ea dar tre sa vad ce-i fac cu galetul care fashaie.
Salutare
La ce bani este o bijuterie d-asta?
Cum iti e norocul pt ca nu se mai fabrica iar eu nu cred in modelele magsealed motiv pt care am considerat upgrade doar hyper custom. Vezi e-bay
-
stradic
- veteran

rapala the best vobler in the world
-
semlecangheorghe
- veteran

Am vrut si eu o daiwa..pina m-am uitat pe scheme sa le ''citesc'' inima..Majoritatea modelelor , inclusiv cele scumpe, au sistemul de oscilatie a tamburului pe cama.Chiar am vazut zilele astea o Gekha ...nu zic ca nu merge bine..e brici..dar asa aduna firul , cu burtica, la fel ca si aernos-ul sau exage-ul de la shimano..Acuma la fire mai grosute nu-i chiar tragedie, dar la fire subtiri mi se pare sa sistemul pe wormshaft (asa zisul aerowrap)este oarecum superior in rezultate, desi e un mecanism secundar nitel mai complicat decat cel pe cama, si deci ar putea exista mai multe probleme in exploatare comparativ cu cel pe cama..Oricum ambele firme fac produse bune, fiecare cu plusurile si minusurile lui, noi sa fim sanatosi si sa fie peste..
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
-
razvan cristescu
- veteran

Oscilatia cu cama de la daiwele moderne este performanta, se apropie f. mult de eficienta oscilatiei cu surub fara sfarsit.La certate hyper custom cand l-am cumparat avea prea multe saibe sub tambur, si pana sa ma prind sa-i scot o saiba punea firul cilindric ,iar cu fir textil subtire mi-a tras cateva peruci la inceput.Am intrebat un prieten care m-a luminat si I-am scos o saiba, iar de atunci pune firul cu conicitate inversa, n-am mai avut nici o problema si uitandu-ma cu atentie,de aproape am remarcat o uniformitate perfecta a asezarii firului pe tambur.La fel mi s-a intamplat cu un Certate 2004 Finesse caruia I-am pus un tambur de Certate 2000, avea doua saibe,una groasa si una subtire care mergeau perfect la tamburul original (2004 finesse).Punea firul (pe tamburul de 2000) lasand gol cam 1,5 mm de la baza tamburului, pana I-am scos saiba subtire si apoi a asezat firul perfect.Aici e toata smecheria la modelele astea, trebuie sa fie nr. de saibe potrivit.Va puteti uita la orice Certate sau Infinity Q (modelele vechi-cele noi nu le-am incercat) si o sa vedeti ce uniform arata firul pe tambur (se vede in special la monofilament).