up.grade lanseta clean

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Fenwick
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Fenwick » 30 Noi 2011, 21:35

St.Croix au o actiune mai fast, bune la jig, dar la nalucile de clean, care sunt micro si au reactivitate mai mica, parca au o evolutie mai buna (naturala) prin apa cu o lanseta moderata decit cu una fast.

trabic
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de trabic » 02 Dec 2011, 18:37

- sa aiba lungimea 2.1 - 2.7
- sa arunce naluci de la 3 la 10g
- sa nu fie greu
- sa tina un hornet de 4 in suvoi si sa scoata un peste la 2 litri, fara a se indoi din mandrina, dar sa pot da si pe lac cu un cd de 7
- sa simt cum vibreaza tiny
- si daca pot lansa si dupa un pastrav, pe o apa relativ mica, cu aglia de 1, atunci e chiar batul perfect

Am pus pastrama la baitz si vinul la rece... :D , mai astept sugestii!

ANDREI RIGA
veteran
veteran

Mesaj de ANDREI RIGA » 08 Dec 2011, 10:32

De lanseta asta vorbeam

http://www.xxx.ro/produs/9241/Lanseta ... ragon.html

@sorinB imi cer scuze de raspunsul dat, dar te-am confundat cu un Sorin din Brasov cu care urma sa ma intalnesc chiar in acea seara :oops:

Spring
veteran
veteran

Mesaj de Spring » 08 Dec 2011, 12:39

Pentru ce vrea el cred ca ar fi mers Dragon fishmaker ML 2-12 g care din pacate lipseste de pe piata de la noi. e doar modelul L 1-7g.

Si eu caut la fel o lanseta care sa poata arunca si juguri de 10g si un CD7 pentru pastrav de lac.
Cred ca Shimano Compre ML ar fi cea mai potrivita.
there's more to fishing than catching a f.i.s.h.!

Gogol
veteran
veteran

Mesaj de Gogol » 08 Dec 2011, 12:46

Nu vreau sa fac reclama la Compre ML ca l-as avea la vanzare, dar este un blank deosebit pt 1,75-10,5 gr la 2.10m cu inele si mandrina fuji. Este foarte usoara si cu rezerva de putere.
Eu zic sa analizezi si varianta asta.

http://www.rapitori.ro/forum/viewtopic. ... highlight=

leowb
veteran
veteran

lanseta

Mesaj de leowb » 08 Dec 2011, 12:52

Salut baieti,ca sa ti un Hornet asa mare si sa lansezi un CD 7 delja iti trebui alta lanseta cu actiune mai mare .Un hornet in curent iti indoaie orice lanseta UL nu mai zic cum vibreaza,cam greu sa gasesti o astfel de lanseta sa ti acopere majoritatea greutatilor care vrei sa le arunci.Dar daca ai noroc sa pui mana pe un XML cabelas 762 ai sa vezi ca te ajuta la ce vrei tu pacat ca nu se mai fabrica,fir intins

adrian99
veteran
veteran

up grade lanseta clean

Mesaj de adrian99 » 08 Dec 2011, 13:49

lanseta prezentata de andrei riga este o lanseta conceputa pentru drop-shot(ca toate lansetele cu varful blectorizat) :wink: exceleaza la biban cu plastice si jiguri mici iar modelele ML-M la salau.
nu zic...se poate folosi cu naluci de reacti(dar in varianta UL-L)nu vei fi avantajat pe un rau care are curent moderat spre tare.crede-ma,pescuiesc pe un asemnea rau si aici o lanseta L(fast)devine moderata spre parabolica.eu folosesc un Carrot(ML de 6'6)foarte rapida dar care-n curent devine moderat-rapida insa ma ajuta sa drilez cu succes un peste mediu sau mare.

trabic
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de trabic » 08 Dec 2011, 14:43

asa e, d.lor, ar trebui ceva de la L in sus, chiar de la ML.
leowb spune bine cand zice ca hornet 4 cu L in curent cam face ce vrea, iar daca mai trage de el chiar si un peste de 300 g zici ca te musca rechinul.

ANDREI RIGA
veteran
veteran

Mesaj de ANDREI RIGA » 08 Dec 2011, 18:26

Poate ca am eu o deformatie, ptr ca eu la clean(pe Neajlov si Arges) pescuiesc cu lanseta UL si cu microvoblere (nu ca pe Siriu) , iar un hornet de 4 sau un CD de 7 sunt departe de a fii micro sau mini voblere. Eu pescuiesc clean cu lanseta UL cu Hornet de 2, maxim de 3 sinking, cu Rapala floating de 3, cu Salmo Tiny, cu CD-uri de 3, Dorado Magic, etc voblere care nu depasesc 3-4 gr decat foarte rar. Si le aleg in functie de locul unde pescuiesc(curent mare, molcom, valtoare, gropan, apa mica). Spre exemplu n-am pescuit in viata mea la clean cu CD7. Nu zic ca nu se poate, dar experienta mea la clean pe Neajlovul ultimilor ani imi "spune" ca e "contra naturii".
Deci toate sfaturile pe care le dau sunt in relatie cu propria mea experienta.

PS singurul meu peste prins"ever" pe Olt a fost un clean cu un Hornet floating de 3 si cu o lanseta UL blectorizata chinezeasca(Hakuyo) :D (cu Leo de fata :lol: )

trabic
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de trabic » 08 Dec 2011, 18:30

CD7 pentru pastrav...

Scrie răspuns