up.grade lanseta clean

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

kleniacul
veteran
veteran

Mesaj de kleniacul » 27 Noi 2011, 22:23

S-a deschis competitia pt pastrama de oaie(':D')Mai bine dai o bere ca eu am mincat pastrama acum doua ore(':lol:')

Neamtul
veteran
veteran

Mesaj de Neamtul » 28 Noi 2011, 11:45

De ce nu-ti iei un Cormoran ULF ? E o super lanseta pentru clean.
E undeva la 200lei si e facut pe acelasi blanc ca si ULX. Are acelasi design dar manerul e cu pluta.
Le-am avut vineri in mana pe amandoua si am impresia ca blancul la ULF e putin mai rapid,mai nervos.
Mai difera pastila inelelor dar tot de calitate sunt si la ULF.

Am vazut si Ergosens, e super si aia.

trabic
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de trabic » 28 Noi 2011, 16:32

Deocamdata, la sugestiile voastre, creionez lista cu lansetele care merita cautate si incercate, neavand norocul sa ajung intr.un magazin mare unde sa pot incerca atat de multe bete...
Si, apoi, una e sa balangani o lanseta in aer, si altceva e cand pescuiesti si vezi ce poate, deci, am nevoie de experienta capatata de fiecare :idea:

trabic
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de trabic » 28 Noi 2011, 16:42

dau si bere, kleniacule, dar daca incerci dupa oaie o cana de vin rece de streasina, sau chiar si nobil, dar rosu, pe pariu ca nu te mai atingi de alta bautura muuulta vreme :lol:

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 28 Noi 2011, 16:46

trabic ... nu cauta o lanseta prea moale la clean pentru ca va fi fleasca in curent daca te pui sa arunci cu ceva SDR sau vreun vobler cu o barbeta mai sanatoasa.

acum cativa ani pescuiam cu un ron thompson montera care arunca (chipurile) de la 7 la 22 de grame dar care se incarca OK cu vreo 4-5 grame si la 15 deja era obosita. cu lanseta respectiva imi era aproape imposibil sa pescuiesc in curent cu un bullhed de 4,5 SDR ... la fiecare recuperare parca eram in dril. si nu are rost sa iti povestesc de senzatii cand am prins clean sarit de kil si chiar si un avat de vreo 2,5 cu ea.

era fleci laseta aia, la un moment dat aveam prieteni care faceau misto de mine ca arunc cu lasoul in apa de cat de tare se indoia in lanseu ...

ulterior mi-am luat ceva destul de ieftin de pe la quantum (nu mai retin modelul ca nu am mai scos batul de vreo 2 ani) care arunca parca pana in vreo 10 grame care e cu totul si cu totul diferit fata de adormita aia de montera, cu asta am pescuit linistit si cu Executor sau Hornet de 5 in curent ... si arunca voblere de 3 grame foarte OK ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

Radu_T
veteran
veteran

Mesaj de Radu_T » 28 Noi 2011, 16:52

Ulf am avut 2 buc. .. nu prea imi placea cum se comporta in curent cu rotative de 4gr. merge pe locuri cu curent mai mic...pe Mures cam nasol cu el...am luat clean la kg. cu el si am crezut ca e ceva mult mai mare la cum se incovoia.

Neamtul
veteran
veteran

Mesaj de Neamtul » 28 Noi 2011, 17:15

Pai la 1kg cum ai vrea sa fie? La cat de finut e nu ma mir ca se face covrig la 1kg. Chiar si un Bull Fighter de 40-90 se face covrig la 1kg.

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 28 Noi 2011, 17:20

Neamtul scrie:Pai la 1kg cum ai vrea sa fie? La cat de finut e nu ma mir ca se face covrig la 1kg. Chiar si un Bull Fighter de 40-90 se face covrig la 1kg.
:shock: ... pai in mod normal o lanseta data 40-90 nici nu ar trebui sa se indoaie cu un peste de 1kg in drill ... :shock:

am prins pesti de 3 kile cu lanseta ce arunca pana in 70 de grame si ii aduceam la mal fara sa schiteze nici un gest (pestele) ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

trabic
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de trabic » 28 Noi 2011, 17:33

Pescuiesc pe Moldova, dar si pe Bistrita, unde, in unele locuri, in apa sub genunchi nu poti sta drept ... cleanul, de obicei, il gasesc in sfor, unde e curentul mai-mai, si vine el sa pape... de asta nu vreau o lanseta care sa se indoaie de la cotor, moale, dar nu vreau nici par, ca de salau.

Apoi, in mintea mea exista si o confuzie...in prezentarea multor lansete vad specii tinta clean, biban, pastrav. Clean si pastrav am prins, si cam se potrivesc pe acelasi bat, insa bibanul cu plastic nu e alta poveste?

ANDREI RIGA
veteran
veteran

Mesaj de ANDREI RIGA » 28 Noi 2011, 18:25

Eu am si Skill , si BlackBull HC UL , de vreun an am o "superbitate" de Sakura Trinis UL 0-5 gr (cu care apropo, am pescuit cu jiguri de 9 gr pe Bicaz), dar de curand mi-am luat un ULX 2.13 1-9 gr, de care efectiv m-am indragostit. Si am prins clenuti cu el la vobler pe Neajlov, dar si unul de vreo 30 cm (martor fiind un coleg de aici de pe forum- martor la faptul ca foloseam ULXul :D ), am prins niste bibani frumosi pe Lacul Morii(vreo 70-80), dar am adus si stiuca de aproape 2 kile la barca, pe Snagov tot cu el(tot cu martori :D )
Crede-ma, batul face toti banii pe care i-ai putea plati negociind cu cei care vind aici pe forum ULXuri. Si cred ca e si unul de 2.40
Si ai sa vezi ca daca ai batul in mana si sficuiesti cu el prin aer, primul sfert(varful) plesneste ca biciul, pe cand urmatoarele trei sferturi balanseaza putin si foarte armonic.
Si daca nu a fost suficient de clar, eu iti recomand ULX-ul. 8)

Scrie răspuns