Unde gasesc un ABU SUVERAN 2000 nou?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 11 Oct 2007, 11:34

superbaloane scrie:Sorine, cand tragi de agatatura, pui degetul pe tambur (sprijini degetul) dupa ce ai trecut firul de galet...banuiesc ca intelegi ce zic!
Tavi, am incercat si eu cu castu', mi-a iesit de cateva ori dar trebuie exercitiu!
banuiesc ca e vb de mulinete de spinning ca daca e de baitcast nu ma bag.......

pai daca tragi de agatatura si tii degetul pe tambur nu protejezi galetul care e inaintea tanburului si pe care vine oricum tensiunea firului sau socurile .
Daca vrei sa protejezi mulineta tii de fir dinaintea mulinetei si tragi sau smucesti in lungul lansetei .
daca vrei sa protejezi angrenajele interioare si mai ales rulmentul one way , tii de tambur bine si nu doar sprijini degetul ......, dar in nici un caz nu protejezi galetul , si in plus in felul asta ti se ingroapa si firul printre spirele deja existente chestie care va afecta primul lanseu de dupa agatare.....
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 11 Oct 2007, 11:47

daca pui degetul pe tambur eu zic dai in galet mai rau.

cand dau pe curent rapid si trebuie sa las 2-3 spire de fir ca sa iau iar fundul, nici nu mai pun pick-up'ul la mulineta. il las sus si tin firul din deget. cand intep, tot asa...

razvan cristescu
veteran
veteran

Mesaj de razvan cristescu » 11 Oct 2007, 12:17

Da ,dar nici Certatele ala nu tine o vesnicie :lol: .A aparut acum varianta Certate HiperCustom cu angrenaje de Saltiga,acelasi material, si credeam ca sunt din bronz dar pana la urma e tot ceva "strenghten alloy" :cry: .De fapt e ca la masini europene vs asiatice.
Oricum am in vedere pe viitor si un Certate HC.Am un DAM ROYAL luat second si l-am desfacut si curatat,am ramas impresionat de angrenaje si de cat de bine s-au pastrat.Mulineta ruleaza impecabil desi are doar 2 rulmenti la interior.Are cam 350 grame dar pe un bat lung e ok.Iar ABU SUVERAN e cam ultima mulineta produsa in acest stil desi are in plus si noutati tehnologice(surub fara sfarsit,instant antireverse).

onesti
veteran
veteran

Mesaj de onesti » 11 Oct 2007, 13:34

Cristi E:

Merci pt link.Un articol complet si foarte interesant. Mi-ar placea daca pe acest forum ar exista o sectziune exclusiv tehnica cu descrieri, poze, etc de echipamente si cu evolutzia tehnologiilor in timp.

Razvan Cristescu:

Cred ca am vazut Suveranul la un magazin de langa mine, daca nu ma-nsel. Am sa trec pe-acolo diseara si-am sa ma interesez mai exact de marime, pretz, tzara de origine, etc daca te ajuta.

Numai bine!

onesti
veteran
veteran

Mesaj de onesti » 11 Oct 2007, 13:40

Cristi E:

Merci pt link.Un articol complet si foarte interesant. Mi-ar placea daca pe acest forum ar exista o sectziune exclusiv tehnica cu descrieri, poze, etc de echipamente si cu evolutzia tehnologiilor in timp.

Razvan Cristescu:

Cred ca am vazut Suveranul la un magazin de langa mine, daca nu ma-nsel. Am sa trec pe-acolo diseara si-am sa ma interesez mai exact de marime, pretz, tzara de origine, etc daca te ajuta.

Numai bine!

Cristi E
senior
senior

Mesaj de Cristi E » 11 Oct 2007, 14:03

onesti scrie:Cristi E: Merci pt link.Un articol complet si foarte interesant. Mi-ar placea daca pe acest forum ar exista o sectziune exclusiv tehnica cu descrieri, poze, etc de echipamente si cu evolutzia tehnologiilor in timp.
da,e o idee interesanta si mie mi-ar placea acest lucru :)

razvan cristescu
veteran
veteran

Mesaj de razvan cristescu » 11 Oct 2007, 15:06

Ti-as fi recunoscator daca m-ai putea ajuta!Oricum mersi.

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 11 Oct 2007, 19:44

razvan cristescu
veteran
veteran

Mesaj de razvan cristescu » 11 Oct 2007, 20:53

Modelul 4000 e cam greu,cred ca are peste 400g.Pe mine m-ar interesa un model mai mic.1000 are tamburul prea mic,100 m de 6 lb.Cred ca 1000 =2000 si 3000=4000 la corp si difera doar tamburii.

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 13 Oct 2007, 00:12

Ce capacitate are tamburu la modelu 4000 ? Ala in oda aia pe site ala zice ca 100 m de 25 lb , ce grosime inseamna la ei mono de 25 ?

Fir Intins!!!

Scrie răspuns