un fir bun

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

laeniko
utilizator constant
utilizator constant

Re: un fir bun

Mesaj de laeniko » 16 Sep 2007, 16:52

Jexy scrie:am si eu nevoie de un fir BUN, da sa fie bun sa nu pot sa il rup cu mana, un fir de 16 sau de 18, recomadati-mi o firma buna
sal uitate aicea :http://www.baracuda.com.ro/index.php?p=detalii&prod=171

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 16 Sep 2007, 17:12

la 0.30 o fi bun baracuda ala, incearca ceva de la Trabucco, io pentru spin folosesc acu Trabucco Spinning si inainte foloseam T Force, ambele bune, asta din urma Spinning l-am luat din curiozitate

laeniko
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de laeniko » 16 Sep 2007, 17:35

pikeman scrie:la 0.30 o fi bun baracuda ala, incearca ceva de la Trabucco, io pentru spin folosesc acu Trabucco Spinning si inainte foloseam T Force, ambele bune, asta din urma Spinning l-am luat din curiozitate
sal lamurestema de ce nu e bun firu asta doar are rezistenta la nod 6,3 kile apropo am facut nod si nu lam putut rupe

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 16 Sep 2007, 17:42

laeniko scrie:
pikeman scrie:la 0.30 o fi bun baracuda ala, incearca ceva de la Trabucco, io pentru spin folosesc acu Trabucco Spinning si inainte foloseam T Force, ambele bune, asta din urma Spinning l-am luat din curiozitate
sal lamurestema de ce nu e bun firu asta doar are rezistenta la nod 6,3 kile apropo am facut nod si nu lam putut rupe
la 0.16 sau la 0.18 ? ai postat o poza cu un fir de 0.30 de crap , poate e bun, am crezut ca omu vrea de 0.16

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 16 Sep 2007, 17:53

Un monofilament bun pe care-l folosesc este Sufix Ultra Knot. Pe cel de 0,18 il folosesc la pastrav iar pe cel de 0,23 la avat. Il gasesti pe www.totalfishing.ro si are si un pret imbatabil :wink:

laeniko
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de laeniko » 16 Sep 2007, 17:57

pikeman scrie:
laeniko scrie:
la 0.16 sau la 0.18 ? ai postat o poza cu un fir de 0.30 de crap , poate e bun, am crezut ca omu vrea de 0.16

deci firu care lam luat eu e de 0,20 si zic ca e destul de tare dar pana la proba contrarie ce sa mai zic ramane de vazut
:)

pupu
veteran
veteran

Fir

Mesaj de pupu » 16 Sep 2007, 18:18

Gamakatsu G-Line 0,16mm 2,9 kg e super .

Numai bine...

StefanDinu
veteran
veteran

Mesaj de StefanDinu » 16 Sep 2007, 18:29

GAMAKATSU - G-Line - super fir, rezistent, ... scump insa

SUNLINE - MACHINEGUN CAST Samurai Spirit - super fir, de la 0,18 in sus ... are ceva memorie ... rezistenta incredibila ... distanta de lansare vizibil imbunatatita ... il folosesc la stiuca cu voblere mari.

SUNLINE - SIGLON-F- rezistenta si sensitivitate foarte buna insa are memorie, nu gasesti decat de la 0,20 in sus ... il folosesc la shalau cu naluci mari.

STROFT - FLUOR si GTM - fara memorie, super rezistenta (incredibile) ... folosesc exclusv la UL: biban si clean.

Toate firele au preturi cam mari dar merita fiecare leu. Poate GAMAKATSU este un pic cam scump dar avand in vedere cine-i importatorul ... poate la reducerile de la targ sa fie mai rezonabile.
Ștefan DINU proud member of CsPR | LRS | Street Fishing ROMANIA | Trout Area ROMANIA | #PuieMopescu

laeniko
utilizator constant
utilizator constant

Re: un fir bun

Mesaj de laeniko » 18 Sep 2007, 21:46

laeniko scrie:
Jexy scrie:am si eu nevoie de un fir BUN, da sa fie bun sa nu pot sa il rup cu mana, un fir de 16 sau de 18, recomadati-mi o firma buna

sal uite ce am luat eu : baracuda skylight 0,20 6,3kg 150 metri 60 de mii rola,eu unu nu lam putut rupe in mana nu am incercat la nod si nici cu zmucitura,si e fir de crap sa sti,sper sa fie bun

sal apropo azi am scos cu firul meu un bolovan de aproximativ 2,5 kile pe dale si nu sa rupt eu cred ca e bun :P baracuda skylight carp 0,20 6,3kile test la nod florescent

Scrie răspuns