trece toamna...vine iarna...projecte de voblere

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Hell
veteran
veteran

trece toamna...vine iarna...projecte de voblere

Mesaj de Hell » 20 Sep 2007, 21:57

deci vine toamna...defapt a venit :roll:
Dupa care apare si iarna...sezonu rece....sezonu de constructi pe cei care fac voblere.....ceva special ....la c va ganditzi?? nu de alta dar eu nu prea am timp sa merg la peste...(deh lenea mare) lucrez in 3 schimburi ...deja m-am gandit la ceva modele...
Sper sa mai venitzi careva cu idei ...sugesti...... hai pikeman aici te astept stiu k nu te potzi abtine :wink: ....SI poate il ajuta cineva si pe prietenu meu Laeniko...este incepator in lure builiding...hai gene :wink: ...stiu k citesti...baga si u....Leba c zici nu participi 8) ...sau poate lasa si Andrei vreo idee pe aici....Nusthu pilly daca va lasa vreun coment...Adiwolf c zici omule...nimic.... :D
Acum ca vom avea timp sa stam la pc si aksa...sigur se vor apuca si alti sa faca voblere.daca nu vorba lu gene "se vor alege cu breloc fain"

Datzi idei de vopsele,... lacuri....markere......forme la barbete....tipuri de lestari... :wink:culori...link-uri

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 20 Sep 2007, 22:06

mai asteapta,ce te grabesti asa?
sezonul deabia incepe,la pescuit ma refer :wink:
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

cristi.v
senior
senior

Mesaj de cristi.v » 21 Sep 2007, 07:01

Tot legat de lure building : am vazut la Cora (sau la Carrefour), nu mai stiu exact, o trusa cu bormasina si jde mii de capete de polizat, mai mici si mai mari, de zici ca a fost facuta special pt voblere.
Si nu era nici prea scumpa, undeva la 60 Ron. Cred ca ar fi de un real ajutor, asa ca am rugat pe cineva sa imi ia si mie una.
Am facut si eu cateva modele, la design au reusit, la miscare asemenea, dar m-am impotmolit la stratul protector, am folosit pahare de plastic diluate in toluen, si am obtinut un strat relativ moale, si care se cojeste usor de pe vobler.
Am incercat si cu lacuri, dar nici asa nu imi place cum ies, nu mi se par a avea rezistenta, nici la apa si nici la niscai dinti de rapitor.
Singura solutie ce imi inspira incredere este Bison Epoxi, intinse cateva straturi si creeaza o pelicula tare si impermeabila. Dar, ... nu se intinde chiar perfect
:?
Voi ati descoperit ceva mai bun ? :?

cristi.v
senior
senior

Mesaj de cristi.v » 21 Sep 2007, 07:12

Material pentru barbeta :
- pt. vb mari (de la 7 cm in sus) mi se pare ca merge perfect blanc-ul de cd
- pt. vb mici : :? sticla pet cola 0,5 (este mai tare decat altele)

Lemn de balsa : sierra.ro

Vopsele : spray vopsea din supermarket :D

Armatura interna : sarma inox stomatologie, la diametre diferite, in functie de marimea voblerului

Lestare: diverse scheme gasibile pe net, cu alice despicate de pb

gene3004
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gene3004 » 21 Sep 2007, 08:02

"trece tomna, vine iarna..." ce spun prognozele?
vom avea o iarna ca cea de anul trecut? ca daca este la fel.. nu prea o sa stati sa faceti voblere, ci pe malul prutului,oltului..ma rog cu ce are fiecare :lol: .aicie vorba de voi: ca eu bag mare de pe acuma.. sa am cu ce da la iarna dupa stiuca:))

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 21 Sep 2007, 10:45

cristi.v scrie:Material pentru barbeta :
- pt. vb mari (de la 7 cm in sus) mi se pare ca merge perfect blanc-ul de cd
- pt. vb mici : :? sticla pet cola 0,5 (este mai tare decat altele)

Lemn de balsa : sierra.ro

Vopsele : spray vopsea din supermarket :D

Armatura interna : sarma inox stomatologie, la diametre diferite, in functie de marimea voblerului

Lestare: diverse scheme gasibile pe net, cu alice despicate de pb
sa vedem:

barbeta : spectar , lexan, micarta (nu CD , asta daca vrei sa iti tina voblerele mai mult timp si daca vrei sa pescuiesti si iarna cu ele)

lemn: tei...din curte , parc, fabrica de mobila (uscat sa fie) balsa de la sierra.ro

voxele: spray de masina pe tote drumurile si markere

armatura interna: sarma zincata (dar zincata sa fie) de la Praktiker 6 ron un sul de 10m parca

impermeabilizare: diluant nitro 209 + pahare de unica folosinta, faci solutie in care scufunzi corpul voblerului dupa ce in prealabil ai taiat sant pe burta sau ai facut gauri pt ocheti, si ai taiat si locasul ptr barbeta

la exterior lac de barci-nui bun la dinti de stuk...bison - se ingalbeneste si se usuca in 10 min, devcon2ton aista e excelent dar nu se gaseste in romania , daca ai pretini in state teai scos :twisted: asta se usuca in 30 min si e incolor, si ar mai fi propionat dizolvat in diluant, care tre sa sti cum sal folosesti si asta f bun ( ii stratul protector de la rapala) tot asa trebe pretini pe dincolo :P

gene3004
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gene3004 » 21 Sep 2007, 10:49

imi place ca ati inclus si MARKERE in lista cu necesaru.. :lol:

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 21 Sep 2007, 11:22

eu unu va urez succese in lurebuliding, ca stiu ca faceti naluci bune, da' io unu, Heelraiser, ma rog sa fie o iarna blanda sa putem sa stam pe salai asa cum trebuie :D

gene3004
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gene3004 » 21 Sep 2007, 13:34

nu mai insir materialele( ale mele oricum le stiti :) ).. am sa pun un link cu ultima idee :shock:

Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 21 Sep 2007, 14:18

mersi mult baietzi deja mia crescut inima ....mare de tot...(a zis doctor k este ok si k nu mor :lol: ) deci oricum habar nu am de timpu care va fi la iarna...dar iarna nu este iarna fara un strat k lumea de zapada....

Ps....um am la lucru un plastic pe care ma chinui sa il rup...este mai moale...deci este bun la strat protector... diluat cu Diluant D 506.....vopsele...spray...marker....staniol.... (asta pt efectul ala de solzi)....sau mai stie cineva ceva bun pt "efectul de solzi"??? Lac...lac auto tot la spray klarlack.......armatura...sarma de inox...de la tata de la lucru :lol: .....in rest...un polizor....(cine sta la curte).....un cutter profi...k restu sunt nashpete....restu....[b]de aia am facut topicul asta[/b]

Oricum il mai astept si pe pilly...

Scuze daca am omis pe careva care mai face voblere...dar eu doar pe voi va stiu :wink:

Scrie răspuns