Trabuco

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 08 Sep 2005, 21:35

grama v scrie:eu sunt doar un biet incepator in ale pescuitului,dar cred ca voi invata de la voi lucruri multe si bune .si doar stiti si voi, tot timpul este cite ceva de invatat,un stil de jucat jigul ,un vobler beton, un fir excelent, o scula super.am o intrebare :este fluorcarbonul invizibil in apa ?are memorie mai mare ?n-am vazut pina acum decit in aventuri la pescuit.
Grama,

Nimeni nu cred ca pe acest site te-a privit de sus,iar sfaturile date au cautat sa te ajute nu sa te complice.Tu poti face ce vrei insa cei ce te-au sfatuit au cautat sa elimine timpul ce l-ai pierde pana ai descoperii ceva ce a fost deja descoperit.

Eu aveam placere si acum 45 de ani cand pescuiam cu sfoara de canepa,nestiind ca de fapt pescuiam cu "fir textil" dar nu ar mai fii aceeasi placere daca acum as pescui tot cu sfoara de canepa si cand ti-e lumea mai draga ti se desira sfoara si pierzi pestele.
Nimeni pe acest site nu vrea sa impuna nimanui un anumit fel de pescuit,majoritatea au cautat sa arate ce li s-a parut lor ca ar fii mai bine,nicidecum sa impuna ceva ce nici nu s-ar putea impune.

De exemplu cum pot sa-i impun lui Aldo care dupa cum spune e un pescar f. bun si prinde o sumedenie de pesti sa scrie corect "fir intins" si nu "fir antins".
Daca el nu e receptiv la ceva ce e deja consfintit in limba romana,dorind s-o schimbe,de ce ar fii receptiv la schimbarile in pescuit ,de ce s-ar lua dupa pescarii care din concusrurile de pescuit traiesc si care probeaza tot ce apare nou pe piata ustensilelor de pescuit si pot deci verifica ce e bun sau nu.
Atata timp cat nu jigneste pe nimeni pe acest site,poate sa scrie orice ineptii ca in felul acesta se va autocaracteriza,iar cei nu sunt interesati nu va citii cele scrise de el(sau de mine).

Si raspunzandu-ti la intrebarea ta, firele fluorocarbon sunt aproape invizibile in apa,nu invizibile dar ce e important datorita acestei calitati sunt mai putin detectate de catre pesti in comparatie cu firele mono normale de aceeasi grosime si in apa tulbure ,dar mai ales in apa limpede.
In general memoria lor e mai mare decat a firelor mono normale(desi sunt destule fire mono normale care au memorie mai mare ca firele fluorocarbon)
Dar folosirea lor ca linie principala pe mulinete e limitata nu numai de aceasta memorie ci mai ales de costul destul de scump al firelor mono fluorocarbon.Nici nu e nevoie decat de cativa cm. sau metrii de fir fluorocarbon ca leader pt. a reusii scopul propus adica pestii sa sesizeze mai putin firul de care e legata naluca sau momeala si sa fie mai putin precauti.

Nu-ti ajunge sa citesti doar AVP ca sa poti fi lamurit cu multitudinea de probleme ce apar la pescuit,s-ar putea ca alte reviste(pe care le poti citi on line)din ANGLIA,FRANTA,U.S.A. ,ITALIA etc.sa fie mult mai bune in acest sens.
Multi pescari isi imbogatesc cultura pescareasca si citind acest site ,unde pescari cu mai mult sau mai putina experienta isi expun parerile,constatarile, ce te pot ajuta mult sa progresezi si unde sunt discutii pe marginea noutatilor aparute in pescuit,cu argumente pro si contra.
Incearca sa citesti mai mult din ce s-a scris pe acest site inainte ca tu sa-l descoperi si vei avea de invatat destule.Invat si eu in continuare desi am o gramada de ani de pescuit in spate si destule concursuri de pescuit stationar si cu muste artificiale la care am participat.

Jean Scurtu

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 08 Sep 2005, 21:43

aldo scrie:Apropo cite voblere de la RAPALA, STORM si SALMO vau trecut prin buzunare , cite din ele si-au facut datoria fata de cumparator ? Eu cred ca ar trebui sa discutam alte probleme si sa nu mai dam lectii pentru ca fiecare dintre noi avem sau nu experienta in materie de pescuit .
FIR ANTINS
ALDO ESTI TARE !

Dar tu cate voblere Luky Craft, Jackall Brothers, Lake Police, Evergreen, ai vazut ?

Si mai pot spune marci. Si ce demonstrez cu asta ?

In orice caz (scuzati, An orice caz) eu imi (ami) dau seama ca sunt prea prost ca sa-ti mai pot raspunde.

Hai, fir intepenit (pardon Antepenit) pe spirele mulinetei !

Tudor

adiavel
junior
junior

Trabuco

Mesaj de adiavel » 08 Sep 2005, 22:14

Iata cateva pareri, care sper sa nu supere pe nimeni,

Interesant cum se mai starnesc orgoliile unora pe forum.
Haideti sa recapitulam, Forumul e un mediu de informare prin care pescarii afla noutatii, deci informatii, de la unii la altii, si nu un loc unde ne masuram "muschii" pe care i-am facut la brat cu ridicatul avatilor din apa. Pescuitul e un sport mult mai complex decat pomparea avatilor in sacosa. Unii prind mai putin, altii mai mult, asta e viata...
Totusi, ma intreb, intrebare retorica: Cei ce cred ca pescuitul se face si se invata NUMAI pe balta, ce cauta pe acest Forum, al carui scop e cel descris de mine mai sus?!!!!!!!!!!!!!! :roll:
Sper ca, Doamne Fereste, n-au intrat numai ca sa-l joace pe Gica Contra, ori ca PROFESORI ABSOLUTI si sa irite spiritele...
Haideti sa invatam unii de la altii si sa ne iubim ca fratii! :idea:

aldo
junior
junior

Mesaj de aldo » 08 Sep 2005, 23:38

Multumesc .Daca te uiti putin la mesajele din urma o sa-ti schimbi parerea.Nu eu am inceput cu probleme de genul acesta si din cite am inteles eu din tot ce ati insistat voi , noi cei care pescuim pe aici ar trebui sa invatam sa pescuim ( o concluzie finala care reiese din mesajele voastre) pentru ca nu folosim textile si altele.Iar daca vorbim de cultura ar trebui mai intii sa ne cunoastem inainte sa facem acuzatii gratuite la adresa cuiva si dupa aceea vorbim despre cultura unuia sau a altuia.Sa vorbit aici despre nu stiu ce piraterii cu care "unii "pacalesc clientii si am vazut ca unii dintre voi a-ti luato de buna fara sa cunoasteti realitatea si continuati sa faceti acuzatii fara nici un suport real.Eu ar trebui acum sa raspund la fel celui care v-a indus pe voi in eroare si sa-l dau an primire celor care fac distributia articolelor respective si sa-l plimb putin pe unde nici nu si-a imaginat vreodata.O sa discut la modul cel mai serios aceasta chestiune cu cei in drep ( autorizati sa distribuie art. respective ) pentru ca persoana care a lansat aceste porcarii sa raspunda penal daca nu intervine sa rezolve aceste chestiuni pe care le-a spus aici .Voi care de fapt nu cunoasteti realitatea ar fi trebuit sa stati de o parte si sa va vedeti doar de cele pentru care a fost creat acest forum .Nu cred ca noi cei de pe aici am ancercat sa va umilim in vreun fel lucru pe care o parte dintre voi la-ti facut si de aceea a-ti primit raspunsurile respective.
RESPECTA SI VEI FI RESPECTAT.
VA SALUT FIR ANTINS

aldo
junior
junior

Mesaj de aldo » 09 Sep 2005, 00:11

Nimeni nu moare cu a-7-a speciala in pescuit dupa cum nici eu nu ma-m crezut vreodata vreun mare pescar si nici nu am sa fiu vreodata.Dar am raspuns celor cativa dintre voi ( nu tuturor) cu aceeasi moneda cu care mi sa raspuns si dupa cite vad ,ei au dreptul sa se supere eu nu.Imi pare rau ca ceilalti care de fapt nu au avut nici o legatura cu chestiunea aceasta s-au simtit lezati din anumite puncte de vedere dar repet mesajele mele au fost indreptate doar catre 2-3 persoane care de cum am intrat pe forum si am spus ca pescuim pe riul siret ne-au si luat in caruta de parca noi nu am fi putut sa-i luam pe ei.Ami pare rau dle. JAN ca dv. ati luat aceste mesaje ca fiind indreptate spre dv. , ce as putea sa am eu cu dv. Dv. aveti o varsta , aveti o experienta pe care nu cred ca o poate contesta cineva daramite eu .Daca cititi putin mai atent mesajele anterioare o sa vedeti ca sunt raspunsuri date unora care cred ( din cite am inteles eu ) ca doar ei au ceva de spus iar noi trebuie doar sa citim.Cred ca atita timp cit exista pescuit invidia ramine la nivel inalt din partea unora care ramin doar la nivelul unor carti si a experientei altora vazuti pe la tv. pe care ia inregistrat pe dvd-uri si pecare le-a aruncat pe piata in romania ca pe un mare trofeu ( cunostinte generale despre pescuit).Asa ca eu un mic pescar va rog sa lasati pe cei care au creat aceasta diversiune sa raspunda nu dv.Multumesc pentru intelegere.
O ZI BUNA

grama v
veteran
veteran

Mesaj de grama v » 10 Sep 2005, 09:44

multumesc pentru expilcatii, domnule jean

Iujin
veteran
veteran

Mesaj de Iujin » 07 Feb 2006, 10:37

Revin la topicul cu Trabucco pentru ca m-ar interesa parerea mai multora cu privire la Trabucco Agresor 2.70 m actiune 20-80 g, precizez ca as vrea sa il folosesc la montura si la jig. Multumesc.

alin c.
junior
junior

Mesaj de alin c. » 07 Feb 2006, 13:25

Uite toate detaliile despre trabucco agresor :
- din carbon hr cu ranforsare din mesa de carbon , usoara , pentru capturarea rapitorilor de talie mare , actiune de virf parabolica , cu virf sensibil si progresiv .Indicata atit pentru tehnica cu peste mort cit si pentru artificiale mari si mici .Miner natural din pluta inele s-ssic.
Alte dtalii cred ca sunt de prisos deoarece fiecare avem pretentiile noastre
si cred ca intotdeauna ne alegem ce ne place .Oricum cel de la care o vei cumpara are datoria ca in cazul unui defect de fabricatie sa teajute sa rezolvi problema fara sa te coste ceva .

FIR INTINS

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 07 Feb 2006, 13:58

eu stiam ca actiunea de varf e una si cea parabolica e alta... :roll:
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 07 Feb 2006, 16:38

Adi_ scrie:eu stiam ca actiunea de varf e una si cea parabolica e alta... :roll:
poate e actiune de varf progresiva spre parabolica....pana-n cotor :D
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Scrie răspuns