Topic pentru incepatori !!
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
- semlecangheorghe
- veteran
- stefanflorin
- veteran
Prietene mai bine ai zice in ce locatii vrei sa pescuiesti ca sa stie lumea ce sa iti raspunda. La biban poti da si cu jiguri de 9-10g si cu shaduri de 5-6cm nunumai cu miniaturi, iar la clean poti da cu micro-voblere sau cu d-alea de 7cm, totul in functie de locatie. Daca vrei o lanseta care sa impace ambele stiluri ia-ti una fast insa mai moale pe varf si undeva pana in 20g (oricum au mai putin decat scrie pe ele), mergi la magazin, pipaie si e imposibil sa nu gasesti ceva. Modele sunt gramada, de la N firme, acum depinde de bugetul si gusturile tale. Referitor la mulineta ti-am raspuns, decat ceva low end de la o firma de fitze (scump dom-le plasticu asta de malayesia) mai bine ceva din clasa de mijloc sau chiar de top de la o firma care face chestii de calitate si la preturi reale nu super umflate si decat una minuscula de 1000 cu care nu poti da pe fire mai groase (nu se stie niciodata unde mergi) mai bine una 2000 pe care poti pune si/si. Cateva grame in plus la o mulineta nu fac decat sa echilibreze mai bine lanseta, cand le ai in minus apar problemele si te trage batul de varf.
Eu pescuiesc cu lanseta asta la mai multe specii de pesti : clean, biban, pastrav chiar si la marlite am folosit-o, barca sau de pe mal, chiar si cu rotative de 00 sau voblere de 12-15 grame si sunt foarte multumit de ea.soriniusc scrie:Mai e si varianta asta mai ieftina...
http://www.xxx.ro/produs/1908/Lanseta ... moran.html
Cred ca s-ar potrivi excelent cu un Ryobi Ecusima de 2000.
Momentan eu am echipat-o cu un Shimano Aspire de 2500.
www.pentrupescuit.ro