Top 5 twistere pentru stiuca

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 16 Iun 2005, 18:25

Stiu om care a pus soarece in carlig, k pe un carasel si a agatzat un ditai stiucoi(nu l-a scos) da am fo acolo , da am fo acolo si am vazut, deci nu e vrajeala, e pe bune.
O sa ma intrebati k de unde a avut ala soricel! 8) Pai a bagat mamaliga intr-o sticla de 2l de cola si a asteptat sa vina soricelu, si ala a fo singurul care a venit:)
Dupa ce se incalzeste mai tare o sa incerc si metoda respectiva(k am facuut si un streamer in forma de soricel, cu ff mult par de caprior) si am sa-l incerc sa vedem poate iese ceva.
Cine stie poate au materialul mai consistent(pt stomac) si nu tre sa mai alerge atata dupa pesti, stiucile astea :shock:. Va dati seama ce senzatii tari sa ti se miste ceva in stomac :lol:

stoica stefan
senior
senior

Mesaj de stoica stefan » 16 Iun 2005, 22:04

chestia cu streamer-u` e super faina abia acum am descoperit-o.faptul ca il poti face greu (sa il arunci) si daca corpul e mare (il fac din spuma si-l matisez) il joci si-n apa d 10 cm.....si noi stim ca sireata sta d multe ori prin acea zona.spor la streamer.(la legat ca-n rest.......) fir intins! :wink: :wink: :wink: :mrgreen:

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 16 Iun 2005, 22:07

Sau poti folosi carlige mai groase, care sunt mai grele in acelasi timp, numa sa le umpli bine de tot cu ce ai pe acasa. Si eu tot la spin le pescuiesc nu la echipament de muscarit. Pana acu nu am prins decat avat, biban si salau la streamere. Stiuca inca nu, da mai lucrez si la capitolul acesta!

legio1083
veteran
veteran

Mesaj de legio1083 » 17 Iun 2005, 12:22

Intreba cineva de Racusori...
De obicei ii folosesc in Spinnerbait, ca am eu o fixatie pt nalucile reactive... dar cand il folosesc singular, pun jig mic-mic si-l plantez cat mai aproape de agatatura/structura... Aici intervine variatia. Ori il joc de cum atinge apa ori cercetez profund locul... Regula de baza e una! Cauta un rac viu, streseaza-l un pic, si apoi da-i drumu-n apa mica... sa vezi cam cum paseste o racalie dornica de scapare! :twisted:
De cele mai multe ori o rade aproape de fund, cu salturi sacadate si destul de dese, dar cand bagi 2 factori de stress (rapitorul din urma lui si eventual inca unul aparut pe parcurs, sau dupa caz tu care-l sperii cu batul prin apa si inca ceva ce-l goneste in alta directie) o sa vezi cum innebubeste racul si o rade spre suprafata apei ... Ciudate vietati!... :wink:
Legio - Patria Nostra

Prieteni Pescari _Iasi

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 18 Iun 2005, 07:57

La stiuca,primele naluci pe care le folosesc,sunt:
-oscilante medii-mari
-voblere(Rapala,Salmo)
apoi,fac teste cu toate shad-urile pe care le am...inca nu am luat nimic cu ele,dar eu nu ma las :lol:
Oricum,la stiuca,nimic nu se compara cu o lingura oscilanta de calitate de marime potrivita si nuanta adaptata conditiilor de luminozitate si limpezime a apei :!:
Parerea mea.... :roll:
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Bogdan_Alex
veteran
veteran

Mesaj de Bogdan_Alex » 18 Iun 2005, 09:41

Bine zis Michael ! Eram putin contrariat de faptu ca nimeni nu zice nimic aici de oscilante cu care cel care mi-a pus lanseta in mana m-a si indrumat sa le folosesc la stiuca. Toata lumea de p-aici vad ca dau numai la guma si plastice....o fi "orbit"-u ala shad mai eficient dect o oscilanta?! Cred ca asta e la latitudinea pescarului ;) .
In alta ordine de idei , sunt de acord cu oscilantele , si eu am prins majoritatea stiucilor la asa ceva.

copsin
junior
junior

Mesaj de copsin » 18 Iun 2005, 11:55

Simt nevoia sa fac o precizare. Si eu sunt de parere ca in unele zone si balti oscilantele sunt cele mai eficiente, dupa cum exista zone si balti, in special cele cu ape adanci, in care twisterele dau rezultate mai bune pentru ca evolueaza mai aproape de fundul apei. Cand pescuiec in Delta dupa stiuca, prima naluca pe care o pun este o lingura, daca nu este ok, o schimb cu alta lingura si tot asa, pana epuizez toate lingurile pe care le am in categoria "prinzatoare", si de-abia dupa aia ma gandesc la un twister sau un wobler. Dupa cum exista lacuri de baraj sau naturale cu adancimi respectabile in care lingurile au rolul doar de a echilibra trusa. Am deschis acest topic in ideea de a schimba impresii si pareri despre twisterele pe care le foloseste fiecare in pescuitul stiucii, atat cat le foloseste, nu de a incerca sa fac o ierarhie in care sa pun twisterele inaintea lingurilor ca naluci prinzatoare la stiuca.

Fir intins !

Bogdan_Alex
veteran
veteran

Mesaj de Bogdan_Alex » 18 Iun 2005, 21:30

Eeeeh stai linistit copsin ca am inteles ideea insa ma mira faptul ca nu prea a pomenit nimeni de linguri ca de woblere si twistere e plin acest topic. Eu nu dau cu naluci de marca asa ca n-am ce top sa va scriu....mai ales despre twistere cu care nici nu prea am dat. Cel mai mult m-a impresionat woblerul Deep Fat Rap dupa care am o copie chinezeasca ce merge de minune.

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 19 Iun 2005, 06:06

Copsin:si eu mi-am dat cu parerea din punctul de vedere al pescarului de rau,daca aveam si eu pe aici lacuri de acumulare,sigur as folosi frecvent naluci de adancime mare (shad pe jig greu).Sunt convins ca daca trece un shad atragator prin fata unei stiuci,nu o refuza,dar trebuie sa spun ca nu am luat la nici o naluca asa de bine ca si la oscilante.Avantajul oscilantei consta in flash-urile pe care le da prin reflexia luminii.

Bogdan_Alex:stai linistit ca am si eu un Rapala Fat Deep Runner,e frumos,are o evolutie agresiva,dar fara rezultat...inca.
Dar deja am ajuns offtopic,scuze... :oops:
Michael va recomanda Regulamentul forumului

legio1083
veteran
veteran

Mesaj de legio1083 » 20 Iun 2005, 09:57

Exista un avantaj cert in folosirea plasticelor... daca nu la modul general, macar a Shadurilor!
Daca va inchipuiti voi o zi dinaia in care-ti zambeste placid si refuza sa puna botulsi te-ntorci acasa cu orgoliul facut tandari, oaree nu-i o alinare macar de moment cand mangai un ditai pestiucul de silicon? :lol:
Unde mai pui ca daca (Doamne fereste!) mai ai si o consoatra care cere cont pe ce ai spart benzina si cantareste cu prada... Merge incercata o deruta , si sa-i spui ca desi n-ai prins zeci de kile de pesti dinaia infecti gen stiuca, salau sau alte jivine, ai prind o noua specir... Storm Famme-tricker! :twisted:
Acuma s-ar putea sa mearga, da' pt oroice eventualitate merita luata in calcul si varianta cu casca de protectie ...

Aberez prea tare?... Daca da, da-ti un bip... ca sa stiu si sa ma opresc. :oops:
Legio - Patria Nostra

Prieteni Pescari _Iasi

Scrie răspuns