Top 5 twistere pentru stiuca

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

copsin
junior
junior

Top 5 twistere pentru stiuca

Mesaj de copsin » 13 Iun 2005, 18:20

Sa spunem ca mergeti pe o balta noua, despre care nu stiti nimic in afara de faptul ca este stiuca in ea. Care sunt primele 5 twistere pe care le puneti in trusa? Cred ca ar fi un schimb interesant de experienta.

Topul meu:

1) Sandra 9 cm, alb cu capul rosu
2) Shad Mann's verde, 11 cm
3) Shad Mister twister 10 cm, alb cu coama neagra.
4) Storm wild eye 10 cm biban
5) Grub Mann's rosu/galben, 10 cm

Astept si parerile voastre; sper sa nu fiti timizi sau secretosi :lol:

legio1083
veteran
veteran

Mesaj de legio1083 » 13 Iun 2005, 18:58

Intai imi trag 2-3 oscilante si apoi bag mana si in buzunarul cu silicoana de unde scot intai
1. Storm se 10 cm biban
2.M.Tw. shad 1lb sidef de 12-14cm
3. Cea mai apropiata imitatie de rac, fie ce e de la Cabellas, sau din bazar (daca ai bafta sa gasesti asa ceva) cat mai mare si cat mai neagra sau verde... E loc de discutie...
4 O monstruozitate de grub, care habar n-am cine-l face dar e lung de o schioapa si e gros cat degetul mare de la mana stanga :lol: ... Galben/orange dau alb poate chiar transparent cu glitter. Niciodata culori ostentative.
5 e o alegere aleatorie...ceva de genul ca bag mana si scot cde mi se agata de degete... De muklte ori ma scoate din belea strategia asta supercomplicata.

Am ajuns la concluzia ca la silicoane, stiuca are nevoie de masurixxl pt a se preta la o plimbare "pe centura"...
Carlig mare si mai ales, micsorarea capuli de plumb cu ajutorul unui cleste sau unui cutit. Pt ca la masa unui shad cat palma ai suficienta castabilitate si castigi timp pe cadere!
Legio - Patria Nostra

Prieteni Pescari _Iasi

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 14 Iun 2005, 12:00

La stiuca n-am pescuit decat in ape mai putin adanci.

1, Mann's de 8/11cm(la ala de 11 cm nu am luat inca) culoarea aia naturala. Alb burta(con glitter)si spate negru sau albastru sidef sau mov sidef.
2. Sassy Shad de 8cm parca, sidefiu(alb)
3. Am luat ceva shad cu coada nevibratila, ceva ce n-am mai vazut pe situri pana acu. Imi place evolutia la nebunie(nu a luat decat una pana acu) asta e negru pe spate si e galben pe burta. Sta cam tzeapan in apa, da dc il joci cum trebuie arata k un peste handicapat(ametzit rau de tot).
4. de aici incolo merg si alte cele. La gruburi nu am luat inca(cel putin nu tin minte), da mai e inca vreme bereket

Preferabil sa aiba jigul cat mai usor, pt a fi jucate lent si pe cadere sa nu pice k raketa ci sa cada cat mai natural.
La alea de 8cm jiguri intre 3 si 7g
La alea mai mari intre 5 si 9g

Wavedancer
veteran
veteran

Mesaj de Wavedancer » 15 Iun 2005, 17:18

Primele 5 twistere sint:

- Rapala Shad Rap
- Rapala Super Shad Rap
- Rapala Original Floating
- Salmo Pike
- Rapala Risto Rap

:lol: :lol: :lol:
You can run, you can hide! But... you'll die tired!

copsin
junior
junior

Mesaj de copsin » 15 Iun 2005, 17:49

Wave, poate ca ne spui care este topul 5 la Woblere. :D :D :D

Wavedancer
veteran
veteran

Mesaj de Wavedancer » 15 Iun 2005, 18:23

Cu multa placere! Iata:

5 - Rapala Risto Rap
4 - Salmo Pike
3 - Rapala Original Floating
2 - Rapala Super Shad Rap
1 - Rapala Shad Rap

:lol: :lol: :lol:
You can run, you can hide! But... you'll die tired!

costi
veteran
veteran

Mesaj de costi » 15 Iun 2005, 18:41

Rapala Shad Rap - DAAAAAA
Salmo Pike - a facut de cateva ori baie si nu a reusit decat sa seprie ceva rosioare :D
Risto Rap - lam vazut doar in poze, inca :shock:
Rapala Original - Doar avat, da' nici nu am incercat cu el la stiuk

Insa anu' asta stiucile din zona au preferat de departe linugurile medii spre mari si doar pe cele aurii.

Cat despe shaduri, doar in cateva cazuri rare la Storm de 10 cm si la ceva shaduri albe care habar nu am de cine sunt fabricate si care se odihneau de vreo doi ani in trusa, si pe care le bag la inaintare in locurile unde am sanse mari sa le pierd :roll:

stoica stefan
senior
senior

Mesaj de stoica stefan » 16 Iun 2005, 12:38

mai .....da d 3cm nu a auzit nimeni?eventual 5?cm?
eu,cand nimeni nu prinde nimic(asta ma include si p mine),incerc jucariile si deobicei merg.culori alb,galben si maro.acu 2 zile am prins 2,una la cicada si una la un streamer facut de mine.oricum amandoua aveau pampers.prietenii rad d mine cand ma vad,oricum eu le raspund ca dau dupa stiuci inactive.......si..bla bla......marele teoretician...adica eu.oricum eu sunt de parere ca tre sa incerci orice daca ti se pare o aberatie ceea ce faci...

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 16 Iun 2005, 16:39

Si eu am ceva streamere in trusa pt stiuca, da n-am prea apucat sa le incerc, k a mers ori la osci in ultima vreme ori la shaduri, da data urmatoare sigur le incerc si pe astea sa vedem ce se intampla. Oricum stau numa in mal unde e vegetatie deasa si mai stau si pe sub poduri, la racoare:)) (vbesc de un canal de pe aici din zona).
Asa k numa bine k dau mai bine printre plantele astea tip unferi ce cresc pe aici.
A prins cineva la imitatie de soarece sau ceva de genu stiuca?

copsin
junior
junior

Mesaj de copsin » 16 Iun 2005, 16:55

Legio, imitatie de rac? Ai prins la asa ceva? Daca da, cum il recuperezi?
Am vazut tot felul de imitaii, de la soarece pana la pui de pasari (parca si in ultimul ALP erau prezentate 2 pasarele care cica au contracte cu cabinetele unor dentisti veterinari, specializati in dantura stiucii :lol: ), insa nu am incercat pana acum. Nu stiu de ce, dar parca ceva imi spune ca tot un twister sau o lingura este mai buna. Cu toate ca acum 2 ani, in stomacul unei stiuci de aprox 3 kg prinsa pe Dunarea Veche, in zona Mila 23, am gasit ceva ce semana cu un soarece...

Scrie răspuns