Nici macar un mit, pentru ca nimeni nu sustinea asa ceva, nici cei de la Sage, nici altii. Nu stiu de unde ai auzit asemenea mituri... eu cel putin n-am auzit/citit/vorbit asa ceva. Ei nu-ti vand ce nu-ti pot promite. Daca fac asta, in economia de piata americana, s-au ars. Cat despre legendele tehno, tot ceea ce spun este, in mare parte, perfect adevarat. Din motivul mai sus amintit. Firmele mari nu-si permit sa faca afirmatii fara acoperire.eugen scrie:cu sage-ul, eram convins ca este un mit. nasol totusi ca le ineleaza fara sa tina cont de sira, oricat ar fi de greu de gasit eu cred ca e important, mai ales ca la musca betele sunt supuse la eforturi mult mai mari decat la spin.
de curiozitate, cum este TCR-ul, Andrei? ai facut vreodata un test comparativ cu un alt bat rapid de aceeasi clasa? tare m-as mira sa nu fie si asta tot un mit si sa joace tare baietii pe simplul fapt ca sunt cam singurii care au avut tupeu sa scoata pe piata un super fast la clasa 5.
nu-sh de ce, dar de ceva vreme incoace eu unul nu mai cred deloc niciuna dintre legendele astea tehno.
Dupa parerea mea, Sage este unul dintrei cei mai tari producatori de lansete de musca din lume. Iar lansetele lor fac exact ceea ce promit oamenii lor de marketing.
TCR-ul este un bat unic, intr-o cu totul alta clasa. Este cea mai rapida lanseta de musca din lume, la ora actuala. Insa are aplicatie specializata - lanseul la distanta, pe lac, cu muste mari. Asta-i tot. Lanseaza fara efort 15-20 de metri, insa nu este par. Este departe de ceea ce multi dintre noi consideram a fi "un par". Are "suflet", o simti cum se incarca, insa timing-ul este unul foarte rapid, pt. ca imprima viteze mari snurului.
La fel si XP-ul. Un bat foarte rapid, cu varf flexibil, pe care unii il indragesc iar altii il urasc. Nu-mi place sa folosesc bete rapide la pastrav, unde mod-fast e actiunea maxima, cel putin pt. mine. La clean, pe lac, la stiuca, avat, in conditii de vant, cu muste mari, portante, in pescuitul la distanta (adica peste 10 metri) etc., acolo apreciez avantajul unei actiuni rapide. In vara asta am prins ceva cleni pe Mihailesti, dintre care am avut o partida cu 12 cleni peste 30 cm, cativa intre 35 si 37 cm... XP590, tippet 0,16 mm Hakuyo... n-am avut nici o ruptura in dril... poate nu erau clenii destul de mari... mai mari de atat n-am prins, ca sa vad cum se comporta lanseta cu unul de 2 kg... Oricum, XP-ul nu rupe tippet-uri sub 20. Sa nu exageram

Pastravul inseamna, repet, pt. mine, lansete moderate (chiar vreau sa-mi iau una moderata, de maxim 8') sau moderat-rapide... dar nu mai mult de atat.
Ceea ce trebuie sa intelegem cu totii, chiar si Cristi, este ca, in pescuit, intervin preferintele personale - unuia ii place sa dea numai cu lansete rapide, altul prefera actiunile moderate. Si este greu sa-i impui tu, altuia, preferintele tale. Cel mult, poti sa-i recomanzi... stii cum e, fiecare cu ce-l doare. Ceea ce consider eu o actiune perfecta pt. pastrav, altul poate s-o considere total gresita si nepotrivita. Si viceversa. Intervine subiectivismul fiecaruia. Intr-adevar, la pescuitul cu muste uscate, actiunea moderata sau mod-rapida te ajuta in prezentare si in corectii... pe anumite rauri. La noi. La altii, peste garla cea mare, pe un rau cum e Green River-ul, unde se pescuieste la distanta, multi prefera actiunile rapide - gen GLX sau XP. Ideal este sa alegi lanseta ca o unealta conceputa sa-ti usureze tie munca si sa se potriveasca aplicatiei respective.