caius scrie:poate cineva sa ma lamuresca ?
am un cabela's prodigy casting nou si nu stiu de ce imi aduna firul mai mult pe stanga , in loc sa-l adune uniform .
Daca e instalat firul corect si trece prin acel "ghid" care culiseaza dintr-o parte in alta nu vad cum se poate sa nu adune firul uniform. Eu n-am vazut asta nici odata, dar o stie Gabor ceva.
Cit despre reglaje astea trebuie sa le inveti singur. Pune un mono ieftin, o naluca ieftina si grea la care ii scoti ancorele si te duci pe un stadion, maidan, nu la apa ca e prohibitie. Reglezi amindoua frinele, si magnetica si centrifuga cam la mijloc. Tii lanseta in fata la orizontala si deblochezi tamburul. Cind ajunge naluca jos tamburul trebuie sa se opreasca si el, altfel continua sa se invirta si iti face o frumusete de peruca. In acest ultim caz, dupa ce desfaci peruca injurind, mai stringi din frina magnetica si iar incepi pina e totul reglat cum trebuie.
Dupa aia lansezi. Nu trebuie sa smucesti asa cum o poti face la spinning, nu o sa arunci mai departe dar o sa faci o peruca nemaipomenita. Deci miscarea mai supla. Iei degetul de pe tambur mai devreme decit ai elibera firul la spinning. Urmaresti naluca cu ochii si cind ajunge la cam 10m de locul unde trebuie sa cada incepi sa frinezi tamburul cu degetul. Daca nu o faci si cade naluca inainte sa fi pus tu degetul tamburul o sa continue sa se roteasca si iar peruca. Cu timpul n-o sa mai faci peruci si o sa reglezi frinele din ce in ce mai slab degetul facind din instinct oficiu de frina. Sunt si unii care continua sa faca peruci tot timpul, asa cum spune Jean, cunosc insa si multe persoane care conduc masina de ani si ani si tot aceleasi prostii le fac ca la inceput.
In nici un caz, chiar daca esti mare mester in casting, nu trebuie sa arunci contra vintului. Stiu ca o s-o faci, te rog sa-ti aduci atunci aminte de aceste rinduri.
Castingul iti permite sa fii mult mai precis decit la spinning dar cu naluci relativ grele. Sub o anumita greutate treci pe spinning.
Nu este un stil care detroneaza spinning-ul ci un stil complimentar. Daca dai din barca poti avea doua (sau mai multe) bete pregatite si in functie de stil si de naluca alegi.
Casting-ul e foarte eficace cu nalucile care trag tare, adica au o mare rezistenta cind la aduci in apa. Incearca cu un cranck bait cu barbeta enorma. E mai putin obositor la casting.