TD Daiwa Sol - probleme la antirevers

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

johnnybravo
Moderator
Moderator

TD Daiwa Sol - probleme la antirevers

Mesaj de johnnybravo » 16 Apr 2012, 15:27

n-am avut de lucru si mi-am uns mulinetele, am curatat galetul si am pus ulei in galet, pe ax, manivela => sol-ul acum parca e rasnita, nu tot timpul, am mai avut probleme in trecut dupa o noapte ploioasa, dar a trecut...in fine, nu asta e problema ci faptul ca antireversul infinit nu mai e infinit tot timpul...aveti idee de ce si ce piese sunt responsabile cu el?

merci

Nemernic
veteran
veteran

Re: TD Daiwa Sol - probleme la antirevers

Mesaj de Nemernic » 16 Apr 2012, 15:39

johnnybravo scrie:n-am avut de lucru si mi-am uns mulinetele, am curatat galetul si am pus ulei in galet, pe ax, manivela => sol-ul acum parca e rasnita, nu tot timpul, am mai avut probleme in trecut dupa o noapte ploioasa, dar a trecut...in fine, nu asta e problema ci faptul ca antireversul infinit nu mai e infinit tot timpul...aveti idee de ce si ce piese sunt responsabile cu el?

merci
Cred ca ti-a intrat ulei/ vaselina la rulmentul antirevers. Ca sfat....du-o la cineva care sa ti-o desfaca, curatata si gresata cap-coada. Daca problema nu s-a rezolvat, trimite-mi un MP si un pret :mrgreen: :elkgrin: :respekt: :respekt: :respekt: :lol1:
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 16 Apr 2012, 15:43

johnnybravo scrie:...aveti idee de ce si ce piese sunt responsabile cu el?
aceeasi chestie am patit-o si eu si motivul se pare ca e faptul ca mi-a scapat niste ulei (vaselina) sub tambur, in zona in care se afla mecanismul ala de anti-reverse (la rulment). pentru a functiona cum trebuie sub nici o forma nu are voie sa ajunga ulei in zona respectiva si in momentul de fata ce iti ramane de facut e sa desfaci mulineta, sa intri si in mecanismul ala si sa cureti fiecare piesa in parte insistand mai mult pe rulmentul ala pe role ...

pe de alta parte, am avut la un moment dat probleme cu anti-reverse-ul de la o mulineta Daiwa cand era foarte frig afara, mulineta care pana atunci functiona cum trebuie (si de atunci) dar care la un moment dat a inceput sa dea in spate in timpul unui drill :shock: ... inexplicabila situatie pentru ca nu am desfacut-o niciodata si repet pana atunci, si nici de atunci nu a mai facut chestia aia ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

worm_
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de worm_ » 16 Apr 2012, 16:04

cel putin la shimano technium...daiwa fuego....daiwa exceler...si mai sunt cateva dar nu le mai tin minte am avut si eu aceiasi problema cu antireturul in drill sau cand intepam pleca daca nu aveai mana pe manivela :(( ...asta se intampla cand era 1 grad sau - grade afara :wallbash:

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 16 Apr 2012, 16:11

... cauza :lubrifiant in exces si mai ales in anumita zona
...singurul remediu este sa inlaturi surplusul de lubrifiant din zona angrenajului antirevers
...100% ai limbrici... :lol:

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 16 Apr 2012, 16:18

In zona aia merge acum folosit un spray curatat franele.Vb.din proprie experienta,si mie mi-a scapat niste ulei acolo si am avut aceeasi problema la o mulineta.
http://www.evasion.ro/data_files/produc ... /large.jpg

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 16 Apr 2012, 18:37

old_radu scrie:... cauza :lubrifiant in exces si mai ales in anumita zona
...singurul remediu este sa inlaturi surplusul de lubrifiant din zona angrenajului antirevers
...100% ai limbrici... :lol:
Sau poate trebuie schimbat rulmentul ...eu asa am patit la Infinity Q.... :(
Dupa schimbarea rulmentului mulineta e ca noua. :wink:
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 16 Apr 2012, 19:08

...da , dom' Vali , dar lui "bravo" i-au aparut problemele imediat dupa gresare
...e aproape sigur ca a gresat in exces si chiar peste tot.... :lol:

Torescu Octavian
senior
senior

Mesaj de Torescu Octavian » 16 Apr 2012, 22:07

daca nu a pescuit mult timp cu rulmentul bulit se mai poate repara,daca a scapat in gol de multe ori se decalibreaza.daca se decalibreaza plasticul ala unde stau butoiasele de rulment tre schimbat.am reparat multe dintre ele dar la unele nu a fost chip sa le fac chiar si desfacut ansamblul de antirevers si curatat nu mai lucra.mergea putin si revenea problema.asa ca am o comanda de piese in desfasurare. poiesa costa 20$ :wink:

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 17 Apr 2012, 10:34

old_radu scrie:...da , dom' Vali , dar lui "bravo" i-au aparut problemele imediat dupa gresare
...e aproape sigur ca a gresat in exces si chiar peste tot.... :lol:
Si eu cred la fel...numai ca daca nu poate fi degresat rulmentul va trebui schimbat.
Asta e "hiba" la unele modele mai vechi de la Daiwa ....
Infinity Q e singura mulineta la care am patit chestia asta, desi detin citeva :wink: ....e si foarte adevarat ca o am de 6 ani. :wink:
O mica interventie in a schimba rulmentul chiar nu conteaza dupa atita vreme... parerea mea. :)
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

Scrie răspuns