TD Daiwa Sol - probleme la antirevers

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

attilaf
veteran
veteran

Re: TD Daiwa Sol - probleme la antirevers

Mesaj de attilaf » 17 Apr 2012, 12:21

Aceeasi problema am avut-o si eu in iarna cand, imediat dupa ce mi-am facut o gresare a mulinetelor, m-am trezit ca nu mai functioneaza antireturul si scapa, mai ales cand era frig afara.
Remediul aplicat: Desfacut mulineta, scufundat rulmentul de la antiretur in alcool izopropilic, lasat acolo vreo ora, pus la loc pe mulineta si gata...

attilaf
veteran
veteran

Mesaj de attilaf » 17 Apr 2012, 16:59

45

attilaf
veteran
veteran

Mesaj de attilaf » 17 Apr 2012, 17:10

:)) Eu acum vad ca tu ai pus o schema de la o Daiwa Sol de Cast :). Eu m-am tot uitat pe o schema de la una de spinning :)).

diesel
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de diesel » 17 Apr 2012, 20:31

Aceiasi problema am avut la o daiwa exceler 2500HA la frig scapa inapoi ,o chestie foarte enervanta problema era ca mulineta o aveam de citeva luni si nu o gresasem nici o data, am desfacut-o si problema era ca avea joc prea mare la carcasa de plastic si tija care bloceaza sau debloceaza antireturul am rezolvat problema cu o mica improvizatie ,o fisie subtire de tabla bagata intre tija si carcasa de plastic apoi indoita peste capatul tijei si fixata cu tablita care se prinde cu suruburi peste rulmentul antirevers de atunci nu am mai avut nici o problema si mulineta merge perfect.

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 17 Apr 2012, 22:10

attilaf scrie::)) Eu acum vad ca tu ai pus o schema de la o Daiwa Sol de Cast :). Eu m-am tot uitat pe o schema de la una de spinning :)).
shame on me :D
http://www.mikesreelrepair.com/schemati ... l_3000.pdf

deci care e piesa? 45?

attilaf
veteran
veteran

Mesaj de attilaf » 17 Apr 2012, 22:19

42 :)

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 18 Apr 2012, 08:38

merci, tre sa o demontez toata ca sa scot piesa asta? daca o spal cu gaz zippo tre sa o ung apoi cu vaselina sau o las neunsa (din ce s-a scris mai sus am inteles ca ar fi intrat ulei in piesa asta cand am pus pe ax...) ?

attilaf
veteran
veteran

Mesaj de attilaf » 18 Apr 2012, 08:54

Nu trebuie demontata toata, doar pana ajungi la rulmentul respectiv. Daca ai toate cele necesare, fara prea mare efort, in 5 minute ajungi la rulmentul respectiv.

Ca sa iti faci o idee despre ce te astepta, poti arunca un ochi pe situl lui Edi. Are "explodata" o Sol ...

http://mulinete.wordpress.com/2011/02/24/daiwa-sol/

Evident ca tu nu trebuie sa desfaci toate piesele, inlaturi tamburul fara a-l "exploda", si ajungi repede la rulmentul antiretur (il identifici usor ca forma dupa poza lui Edi), il degresezi cu gaz zippo din ala, si il lasi neuns. Eu asa l-am lasat pe considerentul ca, dupa ce l-am uns intr-o prima faza cu ulei de mecanisme fine, tot mai aveam probleme cu antireturul.

edi_curiosul
veteran
veteran

Mesaj de edi_curiosul » 18 Apr 2012, 11:24

nu desfa nimic, fa ca aici la fiecare partida:

http://www.youtube.com/watch?v=p9IZ2ptxA1k

il desfaci doar daca e blocat de jeg

apa adusa cu firul lansetei spala bine galetul, neuns rulmentul/galetul apa ia locul uleiului si devine rezervor de decantare pt toata apa stoarsa de pe fir, exagerat spus

Scrie răspuns