TD Advantage vs Stradic Mg

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

the_shark
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de the_shark » 18 Mai 2009, 18:30

Am Stradic FI luat anul trecut din Canada, impreuna cu o Daiwa SS 1600, mi-l doream, l-am pescuit de cateva ori, dar am fost dezamagit (pick-up mi se pare fragil si ramane suspendat) si am revenit la vechea Daiwa Laguna, pe care acum o prefer.

Sunt multumit de ambele Daiwa mentionate.

TD Advantage nu l-am vazut si nu pot emite o opinie

liviu68
senior
senior

Mesaj de liviu68 » 18 Mai 2009, 20:02

Ma interesa stradicul MgFb despre care presupuneam ca e mai ingrijit si nu Stradicul Fi. Pe acesta din urma l-am pipait si nu mi-a placut de nou. Parca nu e bine inchegat.
Iar cand am intrebat de TD Advantage ma gandeam la modelul mai nou care seamana cu Caldia X.

In orice caz am vazut ca parerile sunt destul de impartite.
Sper sa nu va lasati impresionati de de preferintele pentru Daiwa sau Shimano si sa-mi mai spuneti impresiile dvs. de spre aceste doua modele in particular.
Cred ca discutia poate fi de interes fiindca, in fond, cele doua modele sunt la jumatate din pretul suratelor lor mai titrate adica infinity Q si twin power.

liviu68
senior
senior

Mesaj de liviu68 » 18 Mai 2009, 20:12

Revin ca sa simplific verdictul la postarea anterioara.
Care dintre cele doua modele incepe primul sa maraie, dupa care sa haraie si eventual sa aiba jocuri, la o utilizare normala, aproape sporadica.

dragos_g
senior
senior

Mesaj de dragos_g » 18 Mai 2009, 20:37

Eu am TDA 2000 de mai bine de doi ani. Fir textil, agataturi, tepe in buturugi ...Merge perfect. Dintre toate mulinetele pe care le (-am) avut TDA mi-a facut cele mai putine peruci. De la Shimano am un Technium Mgs 2500 - made in Jp. Este intradevar f. usoara si pana acum (are vreo 4 partide) se descurca bine, obiectiv nu am ce sa-i reprosez dar subiectiv sunt mai atasat de Daiwa.

seve
senior
senior

Mesaj de seve » 18 Mai 2009, 21:25

daiwa td e o mulineta super bine inchegata si lucreaza ireprosabil...e greu sa nu iti placa. vijelie parca avea 2 mai mari si era foarte incantat de ele- el cred ca iti poate da mult mai multe detalii despre cum se comporta. stradicul Mg e o mulineta la randul ei reusita si incearca sa tina pasul cu tendinta tot mai puternica de ustensile de pescuit cat mai usoare (pe piata americana se pune un accent mare pe acest aspect si multi vb de diferente de 1/3 oz sau 1/5 oz cand e vb de mulinete ).din review-urile citite de mine (mentionez ca nu am aceasta mulineta) reiese ca isi face treaba cu brio dar trebuie ingrijita mai atent si pare mai fragila (cu avantajul greutatii vin si dezavantaje- un corp din magnesiu nu se va simti la fel de solid ca un corp din aluminiu niciodata). daca ar fi sa aleg intre aceste doua mulinete cred ca as merge pe daiwa td (desi personal sunt cam fan shimano) :D

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 21 Iun 2009, 03:45

Cam dupa prea multa vreme m-am prins ca nu stiu la care Advantage se refera fiecare.Cel negru din seria Capricorn si Theory sau noul Advantage care e leit Sol.Ultimul e argintiu si buza tamburului e rosie.
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.

Scrie răspuns