Suzuki 2,5CP 4t
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Suzuki 2,5CP 4t
Ziua buna!
Am o intrebare referitoare la motorul de mai sus.
In specificatii(e cumparat de nou) spune ca rodajul este de 10 ore de functionare.Intrebarea mea este:
-pot sa-i fac rodajul intr-un butoi cu apa(cele 10 ore)?
Daca da pot sa-l las pe ,,neutral'' acele ore sau trebuie si turat?Am vreo doua trei ore cu el si doresc sa-i fac prima revizie anul asta.
Multumesc!
Am o intrebare referitoare la motorul de mai sus.
In specificatii(e cumparat de nou) spune ca rodajul este de 10 ore de functionare.Intrebarea mea este:
-pot sa-i fac rodajul intr-un butoi cu apa(cele 10 ore)?
Daca da pot sa-l las pe ,,neutral'' acele ore sau trebuie si turat?Am vreo doua trei ore cu el si doresc sa-i fac prima revizie anul asta.
Multumesc!
Am si eu un Suzuki de 4CP luat nou si am pus aceeasi intrebare
.
Se pare ca nu, este nevoie sa se rodeze toata transmisia pana la elice... ori pentru aia trebuie sa fie "in viteza". Turatiile maxime pentru primele ore, la mine, sunt specificate in cartea tehnica.

Se pare ca nu, este nevoie sa se rodeze toata transmisia pana la elice... ori pentru aia trebuie sa fie "in viteza". Turatiile maxime pentru primele ore, la mine, sunt specificate in cartea tehnica.
----
"Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii."
Aaaa... ma gandeam ca vrei sa-l turezi (sa accelerezi... ) dar lasat la "punctul mort".fishi scrie:Pai pot sa-l turez in butoi?
Pai ma gandesc ca nu-i diferenta daca se invarte elicea in butoi sau pe balta... zic io

Nu stiu la ce bolturi te referi, sorry.
----
Poate este o prostie dar folosit in butoi apa se incalzeste si racirea nu mai este acelasi .... sau nu e asa ?fishi scrie:Pai pot sa-l turez in butoi?
Si mai e ceva,vreau sa achizitionez niste bolturi(ca acelea de rezerva de dedesupt),de unde iau?
Originale de la producator sau improvizezi ,dar la motor nou nu este de recomandat, cel putin pana e in garantie

Racirea se face atat timp cat apa e apa si nu abur.......ma refer la starea de agregare,nu conteaza cat de calda este apa.
Am unde sa-l pun sa mearga 7 ore...fara vecini.
Bolturile sunt situate chiar sub cutia motorului intr-un suport de cauciuc(daca l-ai cumparat de nou uita-te ca sunt acolo).
Stiam ca pot sa cumpar bolturi de la producator(e logic dealtfel......) dar nu o sa ma deplasez la Bucuresti pentru 5 bolturi(cred ca si asta e logic....)
Daca ai idee si ai folosit sau ai uzat de un asemenea motor da-ti cu prearea....daca nu ....(@kzoli)
Daca voiam sa fac experimente imi dadeam singur cu parerea in necunostinta de cauza
Am unde sa-l pun sa mearga 7 ore...fara vecini.
Bolturile sunt situate chiar sub cutia motorului intr-un suport de cauciuc(daca l-ai cumparat de nou uita-te ca sunt acolo).
Stiam ca pot sa cumpar bolturi de la producator(e logic dealtfel......) dar nu o sa ma deplasez la Bucuresti pentru 5 bolturi(cred ca si asta e logic....)
Daca ai idee si ai folosit sau ai uzat de un asemenea motor da-ti cu prearea....daca nu ....(@kzoli)
Daca voiam sa fac experimente imi dadeam singur cu parerea in necunostinta de cauza

@fishi
Nu te deplasezi pentru suruburi ... comanzi prin curier sau posta, sau te duci la un strungar
. am avut Suzuki de 2.5 dar era mic si am schimbat cu una mai mare de la yamaha ...
.
Pentru testari sunt elice dedicate, care se folosesc in bazine sau butoaie ...
Din cate stiu producatorul nu recomanda rodajul in butoi, dar citeste cartea tehnica si instructiunile. Sigur le ai primit si in lb romana, daca ai cumparat de la un dealer de la noi.
La yamaha de 4 cp intr-o ora fierbea apa... asta ca idee
... respecta instructiuniile si reviziile obligatorii si nu o sa fie probleme...
Ca idee din asta am avut :
http://www.crisnautic.ro/product_info.p ... 8e7b173491
Cred ca si al tau este identic ... sau ma insel ?
Nu te deplasezi pentru suruburi ... comanzi prin curier sau posta, sau te duci la un strungar

Pentru testari sunt elice dedicate, care se folosesc in bazine sau butoaie ...
Din cate stiu producatorul nu recomanda rodajul in butoi, dar citeste cartea tehnica si instructiunile. Sigur le ai primit si in lb romana, daca ai cumparat de la un dealer de la noi.
La yamaha de 4 cp intr-o ora fierbea apa... asta ca idee

Ca idee din asta am avut :
http://www.crisnautic.ro/product_info.p ... 8e7b173491
Cred ca si al tau este identic ... sau ma insel ?
Am,priceput,multumesc.
Producatorul(de fapt leader-ul din RO) nu trimite prin posta 5 bolturi de 25 bani.
Boltul este facut dintr-un material casant,care la impact se rupe pentru a proteja elicea.Mai este un stift care intra foarte greu si are rolul de a proteja elicea.Acest stift se deformeaza si este foarte greu de introdus deformat fiind.
Am avut o patzanie acum doua saptamani si nu mai am de schimb in caz de impact.
Voiam sa fac in butoi rodajul pentru a grabi prima revizie,sa o fac anul asta,astfel intreg anul viitor sa nu mai umblu la el decat cu benzina.
Producatorul nu spune nimic de butoi si este normal dar nu am sa apuc sa fac cele 10 ore pana da gheatza,cam asta era ideea.
Producatorul(de fapt leader-ul din RO) nu trimite prin posta 5 bolturi de 25 bani.
Boltul este facut dintr-un material casant,care la impact se rupe pentru a proteja elicea.Mai este un stift care intra foarte greu si are rolul de a proteja elicea.Acest stift se deformeaza si este foarte greu de introdus deformat fiind.
Am avut o patzanie acum doua saptamani si nu mai am de schimb in caz de impact.
Voiam sa fac in butoi rodajul pentru a grabi prima revizie,sa o fac anul asta,astfel intreg anul viitor sa nu mai umblu la el decat cu benzina.
Producatorul nu spune nimic de butoi si este normal dar nu am sa apuc sa fac cele 10 ore pana da gheatza,cam asta era ideea.