...Sunt la fel....??....

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

THE-_CROW
utilizator constant
utilizator constant

...Sunt la fel....??....

Mesaj de THE-_CROW » 31 Ian 2007, 04:54

....Intrebarea e .....actiunea betelor europene e la fel cu actiunea betelor americane....adica...sa zicem...4/8oz este=cu 14.18.grame....??...sunt la fel...?care sunt mai tari ......?care sunt mai moi....??..... 8) .....asta daca e deosebire intre ele.....

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 31 Ian 2007, 09:04

4/8 = 1/2 :D = 14,18 grame, asta ar fi "lure weight"
actiunea este altceva, fast, mod-fast, etc. Europenii clasifica actiunea astfel : A, B, ... A fiind echivalentul "fast"
power: UL(ultra-light), Medium, Heavy, etc.
Celelalte intrebari nu le-am inteles

grama v
veteran
veteran

Mesaj de grama v » 31 Ian 2007, 12:07

sunt altii care se pricep mai bine decit mine la caracteristicele lansetelor, iti pot spune ca am avut inainte numai lansete europene -vorba vine--si mi-am luat un xml acum doi ani.intradevar este o diferenta mare ,ai alta baza in ea si are si putere in blanc cind este incarcata cu un peste mare.eu pt salau am xcls 762-2 aprox 7-14 gr si am facut fata la somni de 20 kg .acum am trei de puteri diferite :lol:

THE-_CROW
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de THE-_CROW » 31 Ian 2007, 17:43

Tavi scrie:4/8 = 1/2 :D = 14,18 grame, asta ar fi "lure weight"
actiunea este altceva, fast, mod-fast, etc. Europenii clasifica actiunea astfel : A, B, ... A fiind echivalentul "fast"
power: UL(ultra-light), Medium, Heavy, etc.
Celelalte intrebari nu le-am inteles
Tavi incerc sa fiu mai explicit..deci...un blank european care are actiunea in grame la fel cu actiunea unui blank american ...sa zicem cel european are 5 grame ca si plecare la actiune...iar cel americam are tot 5 grame ca si plecare la actiune(asta dupa ce faci "traducerea"din oz in g)...si bine inteles au acelas fel de inele.....la lansare se simte vreo diferentza...???...sau cand e incarcat batul cu un peste mare e vreo deosebire intre ele....???...mentionez inca o data betele au acelasi inele...si aceeasi lungime.... :!: :!: ....Deci e vreo deosebire intre ele.... :?: :?:

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 31 Ian 2007, 17:53

in primul rand tu vorbesti despre puterea batului, nu despre actiune
in al doilea rand, de fapt betele americane nu sunt chiar americane, sunt mai degraba produse pentru piata americana

vorbind despre betele pentru piata americana, ele nu sunt identice nici pe departe , exista diferenta de la blank la blank in ceea ce priveste "feeling-ul"
deci poti simti diferente semnificative si intre bete "americane" care sunt date la aceeasi putere
chiar si la acelasi producator
eu am pus mana pe fenwick-uri date pe putere mai mica care de fapt erau mai tari decat altele date pe o putere mai mare :lol:
acelasi producator, model diferit

THE-_CROW
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de THE-_CROW » 31 Ian 2007, 18:01

.....ok...si care zi ca sunt mai bune....la "pipait"...cele pt americani....sau cele europene... :?:

THE-_CROW
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de THE-_CROW » 31 Ian 2007, 18:12

...Faza e urmatoarea....am 1200$..asta e parte buna :lol: ..partea rea e ca vreau sa-mi cumpar 3 bete si trei mulinete...speciile de pesti vizate sunt...avat ,salau,stiuca si clean.....poate ma puteti indruma pe calea cea buna ...partea si mai rea e :!: ..ca sunt o gramada de bete...si nu stiu ce sa aleg.... :!: :!:

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 31 Ian 2007, 20:05

danr scrie:in primul rand tu vorbesti despre puterea batului, nu despre actiune
eu as zice ca mai de graba vorbeste despre "casting weight" :)
care intr-adevar difera in sensul ca la betele "americane" chiar te poti lua dupa ce scrie pe ele...
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 31 Ian 2007, 20:37

THE-_CROW scrie:...Faza e urmatoarea....am 1200$..asta e parte buna :lol: ..partea rea e ca vreau sa-mi cumpar 3 bete si trei mulinete...speciile de pesti vizate sunt...avat ,salau,stiuca si clean.....poate ma puteti indruma pe calea cea buna ...partea si mai rea e :!: ..ca sunt o gramada de bete...si nu stiu ce sa aleg.... :!: :!:
eu zic ca sunt suficienti banii...depinde si cat de scumpe vrei sa fie sculele...totusi nu uita si de naluci, sunt cele mai importante, asta in cazul in care vrei sa-ti iei si asa ceva in afara de bete si mulinete!

gasesti multe topic-uri despre echipamente pt. toate speciile de pesti rapitori, deci cauta ca e mare forumu'! :wink: :D

THE-_CROW
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de THE-_CROW » 01 Feb 2007, 01:10

Adi_ scrie:
danr scrie:in primul rand tu vorbesti despre puterea batului, nu despre actiune
eu as zice ca mai de graba vorbeste despre "casting weight" :)
care intr-adevar difera in sensul ca la betele "americane" chiar te poti lua dupa ce scrie pe ele...
...La asta ma refeream casting weight...poate nu m-am exprimat bine...deci la betele "americane",,...dar e vre-o diferenta la calitate....??..

Scrie răspuns