Stradic & Zauber

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Radu_T
veteran
veteran

Mesaj de Radu_T » 04 Oct 2010, 20:10

M-am hotarat am dat cu banu si a iesit zauberu care miercuri e la mine....

edi_curiosul
veteran
veteran

Mesaj de edi_curiosul » 19 Mar 2011, 10:23

zuberul in aveti aici demontat:

http://mulinete.wordpress.com/2011/03/19/ryobi-zauber/

stradicu urmeaza

andriipopa75
veteran
veteran

Mesaj de andriipopa75 » 19 Mar 2011, 11:29

o observatie
vorbim mult despre raportul de recuperare (care poate arata daca mulineta este de viteza sau de forta) dar in pescuitul efectiv conteaza lungimea firului recuperat la o tura de mulineta .

Exemplu - la o daiwa de 3000, cu 5:0 raport - recupereaza 90 cm fir ;
shimano 2500 , 6,1:0 recupereaza 80 cm fir

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 19 Mar 2011, 11:38

Parerea mea este ca atunci cand iti alegi mulineta este mai important raportul de recuperare (care iti indica daca este vorba despre o mulineta puternica sua una de viteza) decat lungimea firului pe care o recupereaza efectiv.
Lungimea firului recuperat ala un tur de manivela nici nu prea conteaza. Vrei sa recuperezi mult fir intr-un timp scurt, mulinezi mai repede. Vrei mai putin, mulinezi mai incet.
Si, mai mult, lungimea firului recuperat la un tur de manivela este variabila. Daca lansezi la distanta mare, sa zicem si scoti jumatate de fir de pe tambur, la inceputul recuperarii vei aduna mai putin fir la o tura de manivela. Abia spre sfarsitul recuperarii vei aduna probabil cat indica producatorul. Deci unde este relevanta practica a lungimii firului recuperat la un tur de manivela ?
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 19 Mar 2011, 11:51

avantaj clar pt tamburii largi in diametru, nicidecum pt raport mare de multiplicare, dar astea dupa mine doar la pescuitul avatului, unde clar iti distrugi incheieturile mainii recuperand cativa km de fir la o partida in ritm energic, in rest ne putem adapta mai usor.
Urasc atarnatorii!

edi_curiosul
veteran
veteran

Mesaj de edi_curiosul » 20 Mar 2011, 15:57

razvan zice bine, dar producatorii dau o singura cifra la recuperare nu doua cum ar fi normal intre X (diametru la buza tamburului) si x (diametrul cel mai mic la interiorul tamburului)

restul e simplu, vrei mulineta pentru pesti mari deci fir gros ce necesita tambur mare pt a putea lansa, iei mulineta tambur mare
sau vrei sa lansezi in tara vecina tot tambur mare cu fir subtire

nu vrei sa cari, iei mulineta mica

etc

guss
junior
junior

Mesaj de guss » 23 Mar 2011, 15:08

Subscriu din toate punctele de vedere pt RYOBI ZAUBER 3000, robustete, fiabilitate, pret. Sa nu se inteleaga ca noi cei detinem Zauber nu suntem constieti ca mulineta asta nu are plusuri si minusuri(galet din material mai slab), dar pur si simplu la banii astia nustiu daca poti cumpara altceva. Dupa umila mea parere de incepator in ale spinning-ului este o mulineta pt. 2 sezoane maxim 3 forjata la maxim dar intretinuta.

Apropo nu are nimeni un tambur de RYOBI ZAUBER 3000 de care s-ar putea desparti, as fi interesat sa-l cumpar. :D

stima.
A dracului microb, l-am luat, m-am infectat si acu aflu ca n-are leac. Ce ma fac ???????????????????

"" DA-M PLACE ""

edi_curiosul
veteran
veteran

Mesaj de edi_curiosul » 23 Mar 2011, 16:31

guss scrie:Subscriu din toate punctele de vedere pt RYOBI ZAUBER 3000, robustete, fiabilitate, pret. Sa nu se inteleaga ca noi cei detinem Zauber nu suntem constieti ca mulineta asta nu are plusuri si minusuri(galet din material mai slab), dar pur si simplu la banii astia nustiu daca poti cumpara altceva. Dupa umila mea parere de incepator in ale spinning-ului este o mulineta pt. 2 sezoane maxim 3 forjata la maxim dar intretinuta.

Apropo nu are nimeni un tambur de RYOBI ZAUBER 3000 de care s-ar putea desparti, as fi interesat sa-l cumpar. :D

stima.
de cat timp ai zauberul? ai rabdare sezoanele alea de o distrugi si ramai cu tamburii :lol: la cea noua care o cumperi 8)

toby
veteran
veteran

Mesaj de toby » 23 Mar 2011, 17:29

eu am 2 buc. stradic 4000 FC made in Japan si le recomand ca mulinete bune ,solide si chiar puternice pentru raportul de recuperare de 5,8/1,o alta mulineta foarte buna este stradic FH model mai vechi dar cu angreaje mult mai solide care te tine mult timp chiar si la un pescuit mai dificil :wink:

Scrie răspuns