Tinand cont de avansurile tehnologice , ca diferenta intre mosoare de aceasi marime ramane raportu de recuperare comparat exact cu manivela , ergonomie cred ca ii cuvantu .valeriu28 scrie:Ce ati alege din cele 2 modele?
O sa iau de 2500 pentru pescuit pe balta, salau si eventual stiuca ocazional.
FB-ul are 190gr, chestie care ma incanta, dar nu stiu cat de solid e fata de FK, pe care l-am avut si mi-a placut foarte mult.
Raportul de recuperare nu ma intereseaza
A pus cineva mana pe FB? personal nu l-am pipait
Stradic FK sau Stradic FB
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Re: Stradic FK sau Stradic FB
Multumesc pentru remarci / pareri. pana la urma, Stradic FK am avut. mi-a placut, foarte inchegata, si se simtea foarte robusta in mana.
Un singur MARE minus pentru raportul de recuperare. Pescuiam pe curgator si am simtit-o usor greoaie la recuperare chiar la jig de 10gr. Din pacate am pescuit-o maxim 2 ore si nu mi-am facut o parere clara (s-o desfac sau mai stiu eu ce)
@Doru, sa-ti raspund direct, inca mai invat, si o sa invat mereu
... am mulinete mai bune decat "Stradicul" dar nu la fel de usoare. Din pacate, tot Shimano. 2 si 4 clase de pret peste Stradic. te las sa numeri tu. in astia cativa ani am tot experimentat, si bine am facut. recomand oricui sa incerce, pentru ca doar asa iti poti forma o parere. Tot cu stiuca sunt, si cu salaul dar mai rar. Acum vreau sa incerc stiuca cu echipamentul mentionat (LIGHT - 270gr tot ansamblul - putere lanseta max 10 gr)
@Stefanflorin - nu stiu cum pescuiti voi, sau de ce se pune problema gresit, eu unul n-am stricat mulinete. nici nu le-am tinut foarte mult, dar uite, am deja 2 de anul trecut, ce-i drept, peste Stradic, si sunt noi ambele.
Mi-e greu sa cred ca prindem noi numa de 2 cifre si chinuim mulinetele. cred ca mai degraba cedeaza frana, prinde jocuri manivela, sau se strica pick-up-ul, se taie galetul si altele decat sa se uzeze angrenajele
Intr-adevar, la cat e de usoara, nici mie nu-mi inspira incredere. dar daca americanii sunt asa de indragostiti de ele la pescuitul de bass, plus toate argumentele de aici, va fac un review dupa primele capturi. invariabil raman la FB.
Un singur MARE minus pentru raportul de recuperare. Pescuiam pe curgator si am simtit-o usor greoaie la recuperare chiar la jig de 10gr. Din pacate am pescuit-o maxim 2 ore si nu mi-am facut o parere clara (s-o desfac sau mai stiu eu ce)
@Doru, sa-ti raspund direct, inca mai invat, si o sa invat mereu

@Stefanflorin - nu stiu cum pescuiti voi, sau de ce se pune problema gresit, eu unul n-am stricat mulinete. nici nu le-am tinut foarte mult, dar uite, am deja 2 de anul trecut, ce-i drept, peste Stradic, si sunt noi ambele.
Mi-e greu sa cred ca prindem noi numa de 2 cifre si chinuim mulinetele. cred ca mai degraba cedeaza frana, prinde jocuri manivela, sau se strica pick-up-ul, se taie galetul si altele decat sa se uzeze angrenajele
Intr-adevar, la cat e de usoara, nici mie nu-mi inspira incredere. dar daca americanii sunt asa de indragostiti de ele la pescuitul de bass, plus toate argumentele de aici, va fac un review dupa primele capturi. invariabil raman la FB.
Money can't buy happiness, but it can buy a lot of fishing gear !
Valeriu, mulineta este cel putin f frumoasa si usoara , asa ca la un moment dat posteaza un review real ca sa stim cum stam "in teren".
Deci: sa o folosesti cu placere si sa te bucuri de ea!!!
Deci: sa o folosesti cu placere si sa te bucuri de ea!!!
Valeriu, ai reusit sa o pescui? Cum ti se pare?
Ma , tu incurci ceva borcane pe acolovaleriu28 scrie:Multumesc pentru remarci / pareri. pana la urma, Stradic FK am avut. mi-a placut, foarte inchegata, si se simtea foarte robusta in mana.
Un singur MARE minus pentru raportul de recuperare. Pescuiam pe curgator si am simtit-o usor greoaie la recuperare chiar la jig de 10gr. Din pacate am pescuit-o maxim 2 ore si nu mi-am facut o parere clara (s-o desfac sau mai stiu eu ce).

scuze cristi v. pentru raspunsul intarziat. n-am mai luat-o... a venit vara si s-a ridicat prohibitia, deci n-am mai avut timp de cautari. ne concentram pe pescuit cat putem acum...cu ce avem. achizitiile la toamna - iarna !!
cred ca nici una din ele nu e rea, cu singura precizare ca FB-ul e usurica si poti echipa si un bat usor !
cred ca nici una din ele nu e rea, cu singura precizare ca FB-ul e usurica si poti echipa si un bat usor !
Money can't buy happiness, but it can buy a lot of fishing gear !