Salut Bogdan82,
Foarte frumoase prezentarile tale despre mulinete. Lumea te recomanda ca pe o ...autoritate in materie.
Am citit cat a putut si din topicul referitor la Stella 2014, insa, dupa vreo 10 pagini, revenindu-se la eterna dilema Daiwa vs. Shimano, am abandonat.
Sfatul meu ar fi ca, daca tot faci un efort sa ne cultivi (efort apreciabil, fara indoiala), in loc de o discutie contradictorie, mai bine scrii un articol de prima pagina a siteului si lumea va fi cu mult mai fericita. Inclusiv Dan. Pagina de start a site-ului nu a mai fost innoita de prea multa vreme.
Pe de alta parte, am si eu vreo 2 dileme:
1. Am invartit accidental o Stella modelul 2000/2001, marimea 2500. Se chema Stella AR. A fost ...dragoste la prima vedere.
Acu ma chinuie ideea ca trebuie sa imi achizitionez si eu una. Nu stiu la ce as folosi-o, dar in fine....
Avand in vedere ...etatea sculei, cel mai probabil este ca imi voi cumpara una second-hand. Una singura aparuse noua, scoasa pe ebay de mosul Rex Hunt. Am pierdut licitatia pe la vreo 430 USD. Asta e!
Dilema mea e urmatoarea:
Asta de mi-a placut mine are, la marimea 2000-2500 fix 195 g. Toate cele ulterioare sunt mai grele. Nu inteleg de unde diferenta de greutate....
Am citit ca nu ai vreo expertiza deosebita in acest model, dar, judecand dupa prezumtii, cum ai explica diferenta de greutate?
Diferenta asta de greutate iti ridica vreun semn de intrebare cu privire la longevitatea uneltei?
In mod cert, va avea pb legate de vopseaua exterioara, care e cam .....fragila.
Citind ce scrii despre FE, ma gandesc ca poate ar fi o investitie mai inteligenta.
2. Am observat ca si tu consideri knobul de la Stella 2500 FB ca fiind facut dintr-un plastic cam prea usor degradabil. Nu stiu daca timpul e motivul degradarii. Am insa si o FB cumparata acum vreo 4 ani si folosita de vreo 2 ori. Manerul pare a deveni usor....lipicios, precum alte accesorii dintr-un plastic ....ordinar. Exista vreo solutie de a inlocui piesa respectiva?