Steez vs T-Russel

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

boje
veteran
veteran

Steez vs T-Russel

Mesaj de boje » 30 Ian 2013, 12:39

Am un Steez MLFSA 7' si as vrea ?? sa o schimb cu o lanseta cu accesorii similare(ineleFuji titan, madrina Fuji usoara, eva...)montata pe un T-Russel ML de 7.6'.
Destinatia doar salau pe lacuri.
Ma intereseaza in primul rand senzitivitatea si toata lumea spune TR-ul este nr1 din punctul asta de vedere.
Se merita? :D Va rog sa ma ajutati sa ma calmez ca mi-a casunat rau. :headbash:

Multumesc anticipat pentru toate sfaturile,
"There Is a Battle Of Two Wolves Inside Us All.
One is evil, anger, jelousy, greed, resentment, lies, inferiority, ego.
The other is good, joy, peace, love, hope, humility, kindness, empathy, truth.
The wolf that wins? The one you feed! "

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Re: Steez vs T-Russel

Mesaj de andrei-ovidiu » 30 Ian 2013, 12:51

N-au nici un lucru in comun cele 2 lansete :lol: :twisted: Adica n-ai cum sa faci comparatie intre ele, diferenta este mare...

A nu se interpreta...n-are nici o legatura parerea mea cu anuntul meu :!:

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 30 Ian 2013, 13:49

andrei-ovidiu scrie:N-au nici un lucru in comun cele 2 lansete :lol: :twisted: Adica n-ai cum sa faci comparatie intre ele, diferenta este mare...

A nu se interpreta...n-are nici o legatura parerea mea cu anuntul meu :!:
care ar fi deferenta aia mare ? senzitivitate ? :shock: greutate ? :? actiune ? :lol:
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

boje
veteran
veteran

Mesaj de boje » 30 Ian 2013, 17:36

Daca diferenta este doar de actiune si greutate, nu m-ar deranja sa raman cu steez-ul.
Are la greutate fro 30g in plus, dar este mai rigida si teoretic inteapa mai bine, ceea ce e important zic eu. Probabil(tot teoretic) arunca putin mai prost, dar din barci asta nu conteaza asa mult.
Insa vreau sa ma conving ca la ceea ce consider eu ca ar fi capitolul cel mai important, senzitivitate, este semnificativ mai slaba.
"There Is a Battle Of Two Wolves Inside Us All.
One is evil, anger, jelousy, greed, resentment, lies, inferiority, ego.
The other is good, joy, peace, love, hope, humility, kindness, empathy, truth.
The wolf that wins? The one you feed! "

bogdan82
veteran
veteran

Mesaj de bogdan82 » 30 Ian 2013, 18:13

Am avut Steezul asta(pe care cred ca il ai chiar tu, daca l-ai cumparat de la Dragos Gutu :) )

http://www.rapitori.ro/forum/vand-daiwa ... 10322.html

inca mai am u compile-x ... ma incapatanez sa-l tin pt biban ...

Nu stiu cum e T-Russelul ML, dar stiu cum e cel MH(aceeasi serie) ... semnificativ mai senzitiv decat Steezul, in supra-sarcina se indoaie mai progresiv, se incarca mai usor ...

Steezul mie nu mi s-a parut foarte senzitiv ... la cat o lauda unii ... un G1000 de 7ft6in si 5/8oz este mai senzitiv un pic decat Steezul de 6ft8in si 10.5g ... si este din doua bucati, semnificativ mai lung si mai ieftin ... de XMG-ul asta nici nu zic ...

http://www.ifish.ro/lamiglas-xmg-fast-action-18-38/

Steezul este mai „durabil” , mai are un plus de la mine deoarece e dintr-o bucata :)

Steezul este o lanseta usoara si costa doar 1000RON(este un pret f ok pt o lanseta de 100g si titane cu plecare de 30) ... dar cam atat :) nu exceleaza la nimic in rest ... parerea mea :)

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 30 Ian 2013, 18:38

Ma adteptam sa vii domnu cu un super review as usual...

Atentie...nici eu n-am vorbit aiurea-n tramvai...am pescuit cu Steez, si ca fost posesor de G1000 si XMG si actual posesor de TaR iti spun ca Steez-ul este pe ultimul loc dupa mine...motivele ti le-a explicat Bogdan mai sus...dar placerea se traduce diferit pt fiecare dar n-am auzit totusi inca pe vreun pescar sa fie dezamagit sau nemultumit de TR...

Spor la decizie... :wink:

Ghenadie
veteran
veteran

Mesaj de Ghenadie » 30 Ian 2013, 19:35

Auch, da cand a aparut Steez- u cum faceati ? Luati in considereare cand au aparut joardele si schimbarile in domeniu

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 30 Ian 2013, 19:51

.dar placerea se traduce diferit pt fiecare dar n-am auzit totusi inca pe vreun pescar sa fie dezamagit sau nemultumit de TR...
Domnule coleg , nici eu nu am prea auzit de pe la pescari care au Stezz Compile X sa se plinga de ceva ....dar ma rog ....cred ca e doar placerea care se traduce diferit in miinile unor pescari diferiti .... :D :D :D :D

Chestiunea asta e cam la fel ca si in cazul Daiwa versus shimano.....

P.S.
Apropo colega, daca tot vrei sa faci o comparatie cit de cit aproape de adevar ar trebui comparat Steezul Compile X made in JAPAN cu TR tot made in JAPAN , desi au clase de putere diferite ....nicidecum Steezul MLFSA 7' made in Malayesia. :roll: :roll: :roll:

E cam la fel cu comparatia Logan cu Megane ...adica tot Renault.????:D :D :D
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

liviu68
senior
senior

Mesaj de liviu68 » 30 Ian 2013, 22:46

Nu am pescuit Steez-ul dar am pescuit cu T-Russel de 1 oz si nu m-a dat pe spate cu senzitivitatea, cel putin la greutati mici. In schimb cunosc pescari mult mai priceputi decat mine care pescuiesc cu Steez si care apreciază lanseta ca fiind una dintre cele mai senzitive, motiv pentru o folosesc in continuare desi nu cred ca ar fi pentru ei o problema să procure T-Russel.

Ma refer strict la T-Russel de 1 oz, despre celelalte variante mai usoare nu pot sa ma pronunt. De altfel ma gandesc la o lanseta pe blank T-Russel de 3/4 oz daca nu o sa gasesc ceva mai bun.

bogdan82
veteran
veteran

Mesaj de bogdan82 » 30 Ian 2013, 22:53

Liviu, nu te supara, dar tu esti singurul care spune ca T Russelul nu este senzitiv ... ce lansete ti s-au parut mai senzitive decat T Russelul? ... ma refer strict la experiente proprii ...

Scrie răspuns