Steez vs T-Russel

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Eugen Nic
veteran
veteran

Re: Steez vs T-Russel

Mesaj de Eugen Nic » 30 Ian 2013, 23:04

boje scrie:Am un Steez MLFSA 7' si as vrea ?? sa o schimb cu o lanseta cu accesorii similare(ineleFuji titan, madrina Fuji usoara, eva...)montata pe un T-Russel ML de 7.6'.
Destinatia doar salau pe lacuri.
Ma intereseaza in primul rand senzitivitatea si toata lumea spune TR-ul este nr1 din punctul asta de vedere.
Se merita? :D Va rog sa ma ajutati sa ma calmez ca mi-a casunat rau. :headbash:

Multumesc anticipat pentru toate sfaturile,
Am o lanseta facuta pe blank TR 76 M de 3/4 si din punctul meu de vedere isi merita banii pana la ultimul cent. Chiar unul peste :D

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 30 Ian 2013, 23:08

:lol: Fara a fi acuzat de a fi sarcastic dar ma umfla rasul...dupa parerea multora deci nu numai a mea oricat am incerca sa fim de carcotasi nu exista latceva la nivel de blank-uri peste TR si K2...poate doar vreun NFC HM dar si acolo e greu...intre Steez-ul clasic pe care-l stie multa lume si TR mai sunt destule blank-uri...SC5, XMG50, NFC...

liviu68
senior
senior

Mesaj de liviu68 » 31 Ian 2013, 00:10

bogdan82 scrie:Liviu, nu te supara, dar tu esti singurul care spune ca T Russelul nu este senzitiv ... ce lansete ti s-au parut mai senzitive decat T Russelul? ... ma refer strict la experiente proprii ...
Experienta mea in domeniu este cel mult modesta, astfel incat este foarte corect ca aveti rezerve fata de judecatile de valoare pe care le emit din cand in cand.
In alta ordine de idei nu sustin ca T-Russel de 1 OZ nu este senzitiva, ci doar ca eu nu am perceput-o ca fiind atat de senzitiva pe cat este de scumpa, cu alte cuvinte cred ca este mai laudata decat merita.
Exista o lanseta pe care am perceput-o la fel de senzitiva precum T-Russel sau poate mai senzitiva la jiguri de 5 si 7g, dar mi-e jena s-o numesc fiindca as stârni hohote de ras pentru asemenea comparatie, fiind o lanseta modesta ca pret.

Opinia pe care am exprimat-o venea in contextul unei comparatii cu Steez. Nu am pescuit cu Steez-ul, dar opiniile unor pescari experimentati referitoare la aceasta lanseta au fost atat de elocvente încat mi le-am asumat intr-un fel și au contat mai mult decat o experiență proprie.
Ca să fiu mai clar, unul dintre pescarii de care vorbeam s-a exprimat "plastic", probabil in intentia de a-si intari afirmatia, ca Steezul ar fi o lanseta atat sezitivă incat simti trasatura inainte de a remarca miscarea firului. Desigur era o exagerare, dar omul incerca sa se exprime sugestiv cat de senzitiv este Steez-ul , iar mie mi-a placut ideea ca ar existat o asemenea lanseta.

Desigur TR este o lanseta aparte, cu o actiune specială pa care nici eu nu am intalnit-o la alte lansete din doua bucati. Putem de asemenea sa ne gandim ca TR este prea scurta pentru mal, prea lunga pentru barca, prea puternică pentru jiguri usoare, uzuale pentru majoritatea lacurilor și, posibil, cam prea firava pentru jiguri grele, în ape adanci, la pescuiit din barca, unde probabil se pretează o multime de alte lansete de scurte, mai robuste și mai ieftine.
In orice caz, eu unul nu am simtit TR ca fiind una dintre lansetele acelea la care simti trasatura inainte sa vezi miscarea firului, si de aici si deceptia mea fiindca imi pusesem sperante, iar alte variate nu au aparut inca. Am sa mai incerc si cu modelul de 3/4 oz.

bogdan82
veteran
veteran

Mesaj de bogdan82 » 31 Ian 2013, 00:42

Liviu, imi pare rau daca am parut pedant ... eram pur si simplu curios ...

Am pescuit ambele modele de Steez - cel MLFS de vreo 2 ori - am vandut-o pt ca mi-a facut-o covrig un salau de 4kg de Siret ... era vara, era nervos si nu puteam sa-l ridic deloc pe mal - era un mini prag de 30-40cm inaltime, lanseta era incovoiata grav ... mi-era frica sa nu paraie ... asa ca am vandut MLFS-ul . La vremea respectiva mai pescuiam cu un Kistler LTA care era mult mai senzitiv decat ambele Steez-uri - in Kistler simteam, aproape de mal, cum dadeau shadurile din coada clar ... MLFS-ul l-am vandut unui baiat cu care am mai tinut legatura. El mi-a zis ca nu simtea substratul moale(malul) in el ...

Steezul Compile-X este lucrat mai atent - matisajele sunt mai migalite, este mai nervos - este si mai scurt si intra-adevar mai senzitiv ... dar nu cu mult. L-am pescuit de vreo 10 ori, numai pe balta, la biban cu gume si rotative mici ...

Asta este experienta mea cu Steezurile :) la vremea respectiva, am ramas putin dezamagit de ele ... le laudau fratii German in draci ... dar mie nu mi se par asa de grozave - la vremea respectiva, Kistlerul LTA, Lamiglas IM700, G Loomis GLX si All Star Titanium pareau mult mai senzitive (Lamiglas IM700 si All Star Titanium doar le-am scuturat, cu restul am pescuit mai mult sau mai putin) ...

Sunt lansete mai senzitive decat T Russel ... K2-ul este unul dintre ele, dar grafitul este mai rigid, are alta tinuta ... o fi si HM-ul de la NFC mai senzitiv(eu nu l-am pescuit) ... Loomis GLX parca nu era asa de senzitiv, Legend Elite-ul cu siguranta nu este ...

Cred ca exagerezi cand spui ca T Russelul nu este senzitiv ...

Fara nici o suparare, astea sunt parerile mele :) s-ar putea sa fie gresite - nu sunt pescar profesionist, nici nu activez profesional in domeniul asta, deci parerile de mai sus sunt ale unui amator. :) Mie, T Russel-ul mi s-a parut un blank foarte reusit.

P.S. nu ma mai domni, sunt mult mai tanar decat tine si oricum pescarii nu se domnesc intre ei :)

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 31 Ian 2013, 09:34

Eu cred ca toata lumea se entuziasmeaza de noile lansete sau de unele cu imagine cult si se pozitioneaza prin opinii subiective.

In termeni obiectivi conteza

1. Grafitul HM folosit si scrimul din grafit

2. Rasinile folosite si cantitatea lor cat mai mica

2. Grosimea peretilor si conicitatile blankului

Echilibrul intre greutatea blankului / grosimea peretilor si senzitivitate este unul critic pentru ca un blank senzitiv care nu este foarte durabil nu inspira incredere.

Gary Loomis o spune clar si raspicat in interviul post de mine ca nu ridica nivelul de performanta al unei lansete prin folosirea unui grafit super HM sau subtierea peretilor pana in punctul in care blankurile devin fragile si in conditii normale de pescuit. Este o strategie pagubosa si pentru pescari si pentru compania care o face.

Oricum comparatie intre diferite branduri si modele de blankuri cu caracteristici diferite de actiune si elasticitate este sterila atata timp cat unele blankuri HM elastice sunt versatile si altele rigide sunt bune pentru pescuit cu naluci soft.

Calitatea unui blank nu este data de nivelul exclusiv de senzitivitate fara sa conteze actiunea blankului , puterea , rigiditatea blankului si fiabilitatea blankului.

Blankurile japoneze HM sau NFC au calitatea de a fi elastice si versatile in pescuit si folosesc cel mai bun grafit disponibil .

Din mai multe lansete de top japoneze Evergreen (Kaleido) , Major Craft (Beneyro) care le-am pescuit este sigur ca blankurile japoneze sunt mai subtiri si implicit pot fi mai senzitive decat blankurile americane HM dar nu sunt la fel de rezistente la impact si accicente usoare.

In toate reviews Tackle Tour comparatia de putere si actiune se face cu un model G.Loomis GLX

Referitor la calitatile Daiwa Steez cred ca are un blank HM senzitiv si cu acele calitati indiscutabile ale blankurolor japoneze de top : blank elastic cu actiune progresiva calitati care nu sunt de gasit in blankurile rigide cum sunt cele K2.

http://www.tackletour.com/reviewdaiwastz631.html

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 31 Ian 2013, 09:53

cristian.ene scrie: Referitor la calitatile Daiwa Steez cred ca are un blank HM senzitiv si cu acele calitati indiscutabile ale blankurolor japoneze de top : blank elastic cu actiune progresiva calitati care nu sunt de gasit in blankurile rigide cum sunt cele K2.
Daca tot susti treaba asta, nu ai vrea sa faci o comparatie intre doua lansete de aceeasi lungime si putere ? Sunt tare curios cum ai vazut tu K2-ul atat de rigid :D , pentru ca mie unul nu mi se pare deloc, si aici vb despre TX-714MH-C. Blank comparat cu Legend Elite-ul de 6"8' ....cel din urma muuuult mai rigid decat K2-ul.
Poate ai timp sa faci si cateva poze cu cele doua in sarcina :)
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

bogdan82
veteran
veteran

Mesaj de bogdan82 » 31 Ian 2013, 10:20

Gabi, K2-urile vazute de mine(inclusiv al meu, de 2oz ) sunt cam moderat/fast ... dar grafitul din care sunt facute este destul de rigid :) semnificativ mai rigid decat grafitul SC5 :)

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 31 Ian 2013, 10:34

Nemernic ,

comarati intre blankurile TX-714MH-C si 5S68MXF-G nu are sens de ce :

1. Actiunea blankurilor este total diferita SCV ul are actiuen EX.Fast una din cele mai rapide actiuni care exista si blankuriel K2 au actiuen progresive spre mijlocul blaankului

2. Puterea blankurilor este diferita SCV este un Medium si K2 de putere MH

Am adus de ceva timp 2 blankuri K2 modelele TX-736H-C si TX-684MH-C si lea-m comparat cu blankurile NFC Mag Bass MB 739-1 (IM) si NFC MB 705-1 (HM)

Actiunea blankului TX-736H-C este progresiva si comaprabila cu cea a blankui NFC MB 739-1 (IM), puterea blankului K2 este mai mare diferenta notabial elasticitatea materialelor care este total diferita. K2 este extrem de rigid iar blankul NFC IM elastic.

TX-684MH-C v.s NFC MB 705-1 (HM)

modelul K2 are actiune progreiva spre mijloc , modelul NFC are actiune fast mult mai agresiva, conicitate mult mai mare comparabil si cu modelul de 7`ft. TX-714MH-C.

Blankul NFC are varful elastic si poate fi folosit si cu naluci reactive , TX-684MH-C este rigid pe varf chiar daca puterea este putin mai mica.

Grafitul SCV este indiscutabil mai elastic decat cel folosit in blankurileK2 si nu este vorba doar de grafit este vorba de mixul intre grafit si rasini din care rezulta calitatiel elastice ale blankurilor.

Cred ca iarasi se face confuzia intre rigiditatea materialului si actiunea blankului care arata inca a o data cat de mature si obiective sunt postarile despre calitatile blankurilor.

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 31 Ian 2013, 10:38

K2 sunt blankuri premium cu calitati indiscutabile(materiale ,actiuni, senzitivitate) daca sunt folosite cu anumite naluci si in anumite situatii de pescuit doar ca sunt total diferite ca proprietati de blankurile japoneze si NFC.

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 31 Ian 2013, 10:49

Stai chill, Cristi :!:
Am intrebat pentru ca am avut Elite-ul 6"8' -ul si in drill cu pesti pana-n 4 kg nu lucra decat prima treime din blank....si imi omora incheietura; de aceea l-am si vandut.... Despre senzitivitatea spun doar atat....parerea mea e ca nu era mult mai putin senzitiv decat K2-ul.
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

Scrie răspuns