St.Croix ML-pareri

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

bogdanpescarul
senior
senior

St.Croix ML-pareri

Mesaj de bogdanpescarul » 17 Feb 2011, 12:52

Pentru sezonul asta imi trebuie neaparat o lanseta pe care s-o folosesc la jig pe lacuri de pe mal.Ma bate gandul la un Avid de 7'6"ML(1/8-3/8 ).Chiar daca folosesc in general jiguri de 3-9 grame,lanseta asta nu-i prea fina pentru salau?Rog posesorii sa-si spuna parerea in legatura cu subiectul sau astept si alte pareri/variante de lansete pentru aceasta aplicatie,dar nu mai scurte de 7'6" .
Multumesc.

sorinB
veteran
veteran

Mesaj de sorinB » 17 Feb 2011, 13:15

Daca pescuiesti de pe mal, ia-ti o lanseta minim 2,40m... :wink:

vipificator III
veteran
veteran

Mesaj de vipificator III » 17 Feb 2011, 18:38

De lungime nu este problema acum ceva ani in urma la Zau de Campie si Taureni se lua si cu lanste Premier de 6.6 ft (cca2m) dar atunci era peste.
Avidul AVS76MLXF daca despre asta vorbesti sincer nu il recomand pt pescuit la jig este cam moale cu toate ca este XF te va dezamagi. Eu i-am schimbat destinatia in bat de avat, clean le voblere si linguri mici si la extrem este si bat de caras cu pluta culisanta aici merge super! :lol:
Dupa ce intr-o toamna un amic mi-a aratat un regal de salau pe Bezid eu pescuind cu el in aceeasi barca, cu acest bat nu am reusit sa scot nimic simteam atingeri cu incetinitorul defazate toate semnalele imi veneau cu intarziere intepam anapoda ce mai m-am ofticat dar asta a fost :cry: ..... in cca 2 saptamani de la intamplare l-am schimbat urgent cu un Legend Xtrem care este altceva (diferenta ca intre fiat punto si Pagani Zonda)
Poate la dropshot sa mearga mai bine....? :wink:

BygDaddy
senior
senior

Mesaj de BygDaddy » 17 Feb 2011, 18:54

parerea mea este ca da.eu am varianta de 7 MH si sunt foarte multumit de el.planific acum sa mai cumpar 2 bete.are un prieten varianta de 7 ML.mie avidul mi se pare par in orice forma.nu stiu cum vipificator nu a putut sa simta cu avid care e pe blank sc III da cu extreme V a putut.mai trebuie sa precizez ca sunt obisnuit sa prind peste si cu bete ieftine
L-ati dat jos pe Ceausescu acu il vreti pe Gigi Becali!!!!

vipificator III
veteran
veteran

Mesaj de vipificator III » 17 Feb 2011, 19:29

Daca il doreste cineva este de dat pt caras am bete mult mai OK. (s-a potrivit odata ca am mers la peste si mergea de nebun si carasul de 700g+ si a trebuit sa improvizez acolo un bat de pluta si neavand doar acest avid pe asta l-am folosit) :lol: Cu avid AVS68MXF am dat in strapi si este altceva dar batul asta de 7.6 este ok cum am zis la clean, avat, bibani dar nu sa dai cu dedicatie in salai. :wink:

Ungureanu Ovidiu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Ungureanu Ovidiu » 17 Feb 2011, 21:07

-avidul ML il am eu, dar in varianta mai scurta de 7' si pot sa spun ca e f bun de salau la pescuitul cu jiguri, transmite bine si intepi bine cu ea.. eu o folosesc pe ape mai putin adanci unde un M sau MH este mult prea mult, fiind vorba la tine de un lac unde nu sunt curenti ca pe apele curgatoare ar trebui sa fie ideala.
-lanseta arunca f bine si gramaje de pana la 14-15gr. si se echilibreaza bine cu o mulineta de marimea 2000 chiar si 2500, preferabil 2000.

kleniacul
veteran
veteran

Mesaj de kleniacul » 17 Feb 2011, 21:19

Batul este foarte bun, senzitiv,cel de 7,6,mie imi place foarte mult,dau la salau cu fineturi,capete de 3-5 g.Nu te poti orienta dupa parerile noastre,de ex mie nu imi place sa dau cu un kistler ltx II,pe care il scot f rar.

vipificator III
veteran
veteran

Mesaj de vipificator III » 17 Feb 2011, 21:26

Ltx-ul la lingura abia astepta sa revada delta! :roll:

kleniacul
veteran
veteran

Mesaj de kleniacul » 17 Feb 2011, 21:30

Nu stiu daca ma ironizezi,dar cunosc un tip care da la stiuca numai cu bete f rigide,eu prefer bete mai moderate,mai un Seeker,mai un Shimano Diaflash.

bogdanpescarul
senior
senior

Mesaj de bogdanpescarul » 17 Feb 2011, 22:56

Pe scurt,eu as vrea o lanseta de salau lungutza,senzitiva,sa arunce bine jiguri relativ mici, sa pot intepa bine cu ea si sa aibe ceva rezerva de putere ca mie-mi place sa dau in salai mari :D .Pentru curgator am un Rookie de 2,58 m si 15-50 g dar nu pot sa dau la balta cu ea.
Oricum cred ca tre sa vin la bucale cu ocazia primului targ din primavara si sa-mi iau o lanseta,dar pina atunci incerc sa-mi fac o "lista" de citeva bete din care sa-mi aleg unul la fata locului.

Scrie răspuns