St Croix Avid Salmon & Steelhead
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
St Croix Avid Salmon & Steelhead
Salutare,
Am urmatoarea speta: vreau o lanseta pentru pescuit exclusiv pe Dunare cu jiguri (max 21 - 28g) de pe mal. Cu 2.4m nu ma descurc grozav si as vrea un 2.6/2.7m cat mai senzitiv. Un Shimano Clarus 8'6'' MH extra fast e greu de gasit.
St Croix Legend factory ori custom pe SC5 nu se incadreaza in bugetul meu, deci exclus. Intre Avid AVS86HF2 si AVS90HF2, care este recomandat ? Sau intre bat custom bazat pe blank SC3 3SC86HF2 sau 3SC90HF2? Multumesc.
Daca va prisoseste un St Croix Avid AVS86HF2 sau AVS90HF2, va rog PM sa discutam.
Am urmatoarea speta: vreau o lanseta pentru pescuit exclusiv pe Dunare cu jiguri (max 21 - 28g) de pe mal. Cu 2.4m nu ma descurc grozav si as vrea un 2.6/2.7m cat mai senzitiv. Un Shimano Clarus 8'6'' MH extra fast e greu de gasit.
St Croix Legend factory ori custom pe SC5 nu se incadreaza in bugetul meu, deci exclus. Intre Avid AVS86HF2 si AVS90HF2, care este recomandat ? Sau intre bat custom bazat pe blank SC3 3SC86HF2 sau 3SC90HF2? Multumesc.
Daca va prisoseste un St Croix Avid AVS86HF2 sau AVS90HF2, va rog PM sa discutam.
Born to F.i.s.h, Forced to Work ...
I need a 6-month Fishing Trip ... Twice a Year
Re: St Croix Avid Salmon & Steelhead
Raportat la lungime avidul de 8ft.6in. este muuullltt mai rapid decat cel de 9ft. Pt aia 15cm in plus faci un compromis foarte mare in ceea ce priveste actiunea lansetei. Mie oricum imi plac lansetele mai scurte un pic la jig.
Cel de 9ft. arunca un pic mai departe greutatile mentionate de tine, deorece este mai lung si mai bleg ...
Eu l-as lua pe cel de 8ft. 6in. fara sa ma gandesc de 2ori, mai ales pt jig. Poti pescui bine si cu jiguri de 40-50g cu cel de 8ft.6in. ...
Iar Legend Elite-ul de 2oz. este mai moderat decat Avidurile pe aceleasi specificatii ...
Cel de 9ft. arunca un pic mai departe greutatile mentionate de tine, deorece este mai lung si mai bleg ...
Eu l-as lua pe cel de 8ft. 6in. fara sa ma gandesc de 2ori, mai ales pt jig. Poti pescui bine si cu jiguri de 40-50g cu cel de 8ft.6in. ...
Iar Legend Elite-ul de 2oz. este mai moderat decat Avidurile pe aceleasi specificatii ...
foarte bine precizat Bogdan ...dar eu tot cel de 9 ft il prefer...pt distante mari

8'6" 

Nu termin o relatie cu o femeie pana nu o vizitez in trei locuri !
-
- veteran
bogdan82 scrie:Raportat la lungime avidul de 8ft.6in. este muuullltt mai rapid decat cel de 9ft. Pt aia 15cm in plus faci un compromis foarte mare in ceea ce priveste actiunea lansetei. Mie oricum imi plac lansetele mai scurte un pic la jig.

Avid-ul pana la 2 oz duce si 70 gr...testat de mine, dar plaja lui ideala este 21-56 gr si este clar mai rapid decat SC V pana la 2 oz care-i mai fin pe varf si nu duce decat un maxim de 30 de gr

Multumesc pentru raspunsuri. Atat la fly, cat si la spin imi plac lansete de 8'6''. Am inteles ca si 9' e "ranga", dar 8'6'' e "mai ranga"
Ambele probabil sunt o alegere buna, avand in vedere ca sunt ok la capitolul senzitivitate si intepare la distanta.
AVS86HF2 sa fie ...

AVS86HF2 sa fie ...
Born to F.i.s.h, Forced to Work ...
-
- veteran
Sfatul meu...nu lua de fabrica, fa-ti una custom daca ai posibilitatea
Daca tot dai niste bani, adica peste 700 lei, macar fa un efort si fa-o custom, si nu se va compara cu cea de fabrica

da da, o sa fie mult mai fain colorata 
Scuzze de off

Scuzze de off

Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...
mandru proprietar de pisicuta...
- semlecangheorghe
- veteran
MuskMd scrie:da da, o sa fie mult mai fain colorata
Scuzze de off