St Croix Avid Salmon & Steelhead

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Re: St Croix Avid Salmon & Steelhead

Mesaj de andrei-ovidiu » 27 Apr 2012, 08:08

Deci o discutie inutila ca multe altele...am incercat sa mai scriu ceva, poate poate se mai intelege ceva, dar se pare ca nu are rost, nefiind nici o suparare evident :lol:

De azi, eu chiar va urez spor la palalaila ca la capitolul suntem numai custom :twisted:

mircea_00
veteran
veteran

Mesaj de mircea_00 » 27 Apr 2012, 19:37

andrei-ovidiu scrie:Deci o discutie inutila ca multe altele...
mie mi se parea ca incepuse sa fie destul de constructiva... :D
inainte de a-mi achizitiona varianta de serie am cochetat un pic cu ideea unui custom
nu-mi plac betele care urla,cu matisaje in n culori,nu-mi plac split grip-urile,deci estetic avidul de serie cu matisaje la culoarea blank-ului si cu full grip a fost exact pe gustul meu
singurul argument pro custom ar fi fost imbunatatirea calitatilor intrinseci ale batului
asadar,cum se poate imbunatatii senzitivitatea unui blank?

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 27 Apr 2012, 20:14

nu ma pricep si in mod cert betele de spin sunt o arie la care am umblat prea putin dar cel mai usor observi prima oara o micsorare a masei batului, folosind componente in directia asta.
acum, daca castigul de masa e relevant sau nu, depinde de la caz la caz :)
dupa aia vezi cum se modifica actiunea, in functie de dispunerea si nr de inele ....
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

bogdan82
veteran
veteran

Mesaj de bogdan82 » 27 Apr 2012, 20:21

Mircea ... daca folosesti arbori din grafit Matagi din prima scade greutatea lansetei cu cel putin 10g.

Daca pui pe varf titane - doar primele 5 si folosesti aceeasi marime la inele lanseta va fi mai nervoasa, mai rapida, deci mai placuta in lanseu, si mai senzitiva(chiar se simte). Sau o poti termina in titane de 8, spre exemplu, si vei aceeasi greutate la inelele de pe varf . Terminand-o in 8, vei pescui mult mai comod la temperaturi scazute, vei arunca ceva mai departe si vei putea folosi un leader f gros(trece nodul mai usor prin inele).

Avidul de 8ft6in custom iese cu 20-30g mai usor decat cel factory cu componente de top ...

si te costa 130$ Blankul + 110$ inelele(Titanium + Titanium plated SIC) + 30$(un maner fara zorzonele) = 270$ + manopera

lanseta de fabrica te costa 230$ ... deci pt 380RON(chiar si 330RON daca ti-o faci pe la altii) in plus ai o lanseta cu SIC-uri, cu titane pe varf, mai senzitiva etc etc

Daca ti-o faci cu aceleasi componente de pe Avidul de serie poti iesi la acelasi pret precum e cel de serie ..

grecu
veteran
veteran

Mesaj de grecu » 28 Apr 2012, 10:23

se vede ca is tot mai putini pesti :twisted: ii ca si cum iti tunezi masina si mergi cu ea la agatat in Botswana :)
Nu termin o relatie cu o femeie pana nu o vizitez in trei locuri !

Scrie răspuns