De azi, eu chiar va urez spor la palalaila ca la capitolul suntem numai custom
St Croix Avid Salmon & Steelhead
Moderatori: Adelin, johnnybravo, tudor, Sorin, Moderatori
-
andrei-ovidiu
- veteran

Re: St Croix Avid Salmon & Steelhead
Deci o discutie inutila ca multe altele...am incercat sa mai scriu ceva, poate poate se mai intelege ceva, dar se pare ca nu are rost, nefiind nici o suparare evident
mie mi se parea ca incepuse sa fie destul de constructiva...andrei-ovidiu scrie:Deci o discutie inutila ca multe altele...
inainte de a-mi achizitiona varianta de serie am cochetat un pic cu ideea unui custom
nu-mi plac betele care urla,cu matisaje in n culori,nu-mi plac split grip-urile,deci estetic avidul de serie cu matisaje la culoarea blank-ului si cu full grip a fost exact pe gustul meu
singurul argument pro custom ar fi fost imbunatatirea calitatilor intrinseci ale batului
asadar,cum se poate imbunatatii senzitivitatea unui blank?
nu ma pricep si in mod cert betele de spin sunt o arie la care am umblat prea putin dar cel mai usor observi prima oara o micsorare a masei batului, folosind componente in directia asta.
acum, daca castigul de masa e relevant sau nu, depinde de la caz la caz
dupa aia vezi cum se modifica actiunea, in functie de dispunerea si nr de inele ....
acum, daca castigul de masa e relevant sau nu, depinde de la caz la caz
dupa aia vezi cum se modifica actiunea, in functie de dispunerea si nr de inele ....
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...
mandru proprietar de pisicuta...
Mircea ... daca folosesti arbori din grafit Matagi din prima scade greutatea lansetei cu cel putin 10g.
Daca pui pe varf titane - doar primele 5 si folosesti aceeasi marime la inele lanseta va fi mai nervoasa, mai rapida, deci mai placuta in lanseu, si mai senzitiva(chiar se simte). Sau o poti termina in titane de 8, spre exemplu, si vei aceeasi greutate la inelele de pe varf . Terminand-o in 8, vei pescui mult mai comod la temperaturi scazute, vei arunca ceva mai departe si vei putea folosi un leader f gros(trece nodul mai usor prin inele).
Avidul de 8ft6in custom iese cu 20-30g mai usor decat cel factory cu componente de top ...
si te costa 130$ Blankul + 110$ inelele(Titanium + Titanium plated SIC) + 30$(un maner fara zorzonele) = 270$ + manopera
lanseta de fabrica te costa 230$ ... deci pt 380RON(chiar si 330RON daca ti-o faci pe la altii) in plus ai o lanseta cu SIC-uri, cu titane pe varf, mai senzitiva etc etc
Daca ti-o faci cu aceleasi componente de pe Avidul de serie poti iesi la acelasi pret precum e cel de serie ..
Daca pui pe varf titane - doar primele 5 si folosesti aceeasi marime la inele lanseta va fi mai nervoasa, mai rapida, deci mai placuta in lanseu, si mai senzitiva(chiar se simte). Sau o poti termina in titane de 8, spre exemplu, si vei aceeasi greutate la inelele de pe varf . Terminand-o in 8, vei pescui mult mai comod la temperaturi scazute, vei arunca ceva mai departe si vei putea folosi un leader f gros(trece nodul mai usor prin inele).
Avidul de 8ft6in custom iese cu 20-30g mai usor decat cel factory cu componente de top ...
si te costa 130$ Blankul + 110$ inelele(Titanium + Titanium plated SIC) + 30$(un maner fara zorzonele) = 270$ + manopera
lanseta de fabrica te costa 230$ ... deci pt 380RON(chiar si 330RON daca ti-o faci pe la altii) in plus ai o lanseta cu SIC-uri, cu titane pe varf, mai senzitiva etc etc
Daca ti-o faci cu aceleasi componente de pe Avidul de serie poti iesi la acelasi pret precum e cel de serie ..
se vede ca is tot mai putini pesti
ii ca si cum iti tunezi masina si mergi cu ea la agatat in Botswana 
Nu termin o relatie cu o femeie pana nu o vizitez in trei locuri !