St. Croix Avid la jigging

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

vasivoicu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de vasivoicu » 15 Mai 2008, 08:09

pana acum eu tot nu am inteles cat de senzitiv e avidul :(

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 15 Mai 2008, 10:08

:)
senzitivitatea are unitate de masura? spune ce bete cunosti si le stii senzitivitatea si asa poate ti sa va da un raspuns prin comparatie cu modelele respective... :)

Pike
senior
senior

Mesaj de Pike » 15 Mai 2008, 12:57

johnnybravo, Kistler helium lta, Loomis hot shot si poping, Sakura trinis, Jackall power finnes, Cabelas xml, Lamiglas G1000, Megabass Destroyer Intimidator .

vasivoicu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de vasivoicu » 15 Mai 2008, 20:41

la sakura ma gandeam si eu dar la shukan, loomis hot shot, shimano speed master, etc, in general bete din doua bucati heavy sau MH

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 17 Mai 2008, 17:01

Am loomis hot shot 8'6 si avid de 8'6 ... imi place mai mult avidul pentru jig la salau. E mai seszitiv, mai rigid ... GL-ul il folosesc seara la vobler.

cipic
veteran
veteran

Mesaj de cipic » 17 Mai 2008, 19:39

tali scrie:de la sakura ai cam doua bete heavy
-un shukan de 2.58 sau 2.92 cu act 15-40
-un shukan de 2.33 act 14-60

Amandoua sunt MH :lol:

cipic
veteran
veteran

Mesaj de cipic » 17 Mai 2008, 20:17

Trinis-ul e un bat de finete,foarte senzitiv si rapid,totul e sa-l echilibrezi cu o mulineta pana in 230 gr sau chiar mai usoara,eu am un Infinity Q pe Trinis si tot mi se pare putin dezechilibrat aici ma refer la Trinis-ul 702ML!!!

Shukan-ul de 2,33 M actiune 10-30 gr,de cand am pus mana pe el am stiut ca el este viitorul dusman al salailor si stiucilor,e un bat care merge f bine si de pe mal dar si din barca,am fost pus la grele incercari cu el in mana si nu a dat semne ca cedeaza nici o clipa,e batul meu preferat pt jig-uri intre 9 si 21 gr,ce depaseste aceasta greutate c-am incarca blank-ul lansetei si deja nu mai ai un control maxim asupra nalucii!!!

Rookie Rods 662MH actiune 7-30 gr,este prevazut cu 4 discuri a cate 10 gr fiecare pt echilibrare,pe mine m-a uimit ce greutati poate sa arunce,cu un jig de 40 de gr nu se incarca deloc blank-ul,batul este senzational pt un pescuit care iti mareste adrenalina (prietenii stiu de ce) :lol: ,batul este special conceput pt Drop Shot!!!

Iar batul de care m-am indragostit si care nu cred ca ma v-a lasa vreodata la greu oricat de mare v-a fi dihania este Shukan-ul de 2,33 MH actiune 14-60 gr!!!Batul executa aproape orice,ca e salau ca e stiuca sau ciprinida,tot ce pune gura pe jig sau trece prin fata lui este condamnat pt o iesire la mal pt o poza dupa care eliberat!!!Batul este conceput pt pescuit marin pt un pescuit pe verticala la adancimi foarte mari,este foarte nervos in drill,rapid si foarte senzitiv si mai ales foarte usor,in jur de 160 gr!!!Mi se pare la ora actuala cel mai bun bat de jig greu!!!

seve
senior
senior

Mesaj de seve » 17 Mai 2008, 23:13

detaliile insa la shukan lasa de dorit...si ma refer aici la excesul de 'lac' (parca i se spune epoxilina) de pe inele si la mandrina care prezinta jocuri deseori...nu spun vb in vant...am lucrat intr-un magazin de articole sportive in sua( era si un departament de pescuit), eram toba de teorie si am vazut ca in practica unele lucruri referitoare la bete pot fi foarte diferite de cele teoretice. shukan-ul e un bat bun dar in privinta detaliilor (si posibil a construcitiei- vezi procesul IPC) Avidul e superior. precizez ca sunt foarte pretentios in materie de bete si nu am gasit inca batul ideal.

cipic
veteran
veteran

Mesaj de cipic » 18 Mai 2008, 08:06

Mandrina prezinta jocuri???Tati am pipait toate Shukan-ele pe care le avem in depozit eu cu Znd si nu am gasit la nici unu asa ceva,poate tu stii mai bine,nu te contrazic :lol: !!!

seve
senior
senior

Mesaj de seve » 18 Mai 2008, 10:17

cipic batul e bun , nu am nimic de zis...parerea mea pur subiectiva e ca ar mai fi de lucrat la mandrina...dar excesul de epoxilina pe inele e la vedere...apreciez sistemul split grip..e chiar fain dar foregripul era mai bne daca era fix, fara insurubare..ti-am zis din start ca sunt mai atent la bete..mi-au placut de mic si cu timpul sesizezi foarte usor detaliile...oricum in privinta detaliilor eu unul am mers pe avid( de 2 ori chiar) desi foregripul de la batul meu de 8.6 heavy mi se pare ingrosat excesiv...la urma urmei tine de gusturi si fiecare cumpara ce ii place..ca fapt divers am ramas foarte placut impresionat de shimano clarus 8.6 (chiar imi plac betele de 8.6) care e superb construit pentru pretul sau..il am de 1 an si pot spune ca imi place mai mult ca loomisul hsr 1021...desi scrie ca e medium( 1/4-1, 8-17 lb) specificatiile cat si folosirea lui ma fac sa cred ca ar fi fost mai corect sa fie medium-heavy...

Scrie răspuns