Spinning sau(si) Casting ?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 06 Ian 2010, 21:13

Andei , cred ca ai facut 2 pleonasme :D
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 06 Ian 2010, 22:37

Ala n-a facut altceva decat sa stranga frana mai mult decat trebuia, in speranta ca astfel va opri pesteanul. Si dus a fost ! :D
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 06 Ian 2010, 23:04

razvan m. scrie:Ala n-a facut altceva decat sa stranga frana mai mult decat trebuia, in speranta ca astfel va opri pesteanul. Si dus a fost ! :D
Ce ochi format ai domnule avocat...bravos...sincer asa am interpretat si eu faza..
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 07 Ian 2010, 02:31

Nici unu dintre voi nu ar fi oprit peste ala . Era un amberjack sau samsonfish ,daca ii permiti scoate tot firu de pe mulineta .
In scenariul ala singura sansa era sa stringa mulineta din start . Oricum avea mulineta mai strinsa decit credeti !
Parerea mea :)

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 07 Ian 2010, 09:27

Eu am inceput sa imbratisez tot mai mult baitcastingul. Am inceput cu clasa heavy care m-a cam obligat la o asemenea alegere pentru sobolanii aia zalt si alte asemenea animale (nu vreau sa mai deschidem discutii despre naluci sau asa ceva...), asta era acum vreo 2 ani. Tot atunci mi-am luat si o lanseta medium-light de bait dar la care i-am ales mulineta abia anul trecut. Acum s-a constituit si jumatatea unui combo clasa medium care va fi functional cam intr-o luna - nici nu ma grabesc tare cu iarna asta.

Am renuntat in mare parte la echipamentul de spinn si am pastrat doar clasa UL si ML (pentru monturi si alte chestii... daca pescuiesc cu gramaje mici si montura baitcastingul face treaba putin mai dificila).

Concluzia e ca sunt foarte multumit de baitcasting si cum se spune ca o lanseta ti-e "pe mana" astea de baitcasting parca imi vin mai bine.

Una din conditii ar fi totusi achizitionarea din start a unor echipamente mai performante chiar daca mai scumpe pentru a-ti putea face o parere corecta despre acest stil. Daca incepi cu mulinete din gama de jos s-ar putea ca lungimea lanseurilor sa nu te satisfaca si perucile sa fie mai dese. E important sa potrivesti bine mulineta cu lanseta si sa ai rabdare sa o reglezi bine.

Pentru mine nu mai este cale de intoarcere si cel putin de la clasa medium light in sus voi opta de-acum doar pentru BAITCASTING.

Precizia si puterea sunt doua atribute care in baitcasting sunt net superioare zic eu. Lungimea lanseurilor e comparabila cu cea de la spinn, uneori cu baitcastingul reusind chiar lansari mai lungi. Intre lansetele de baitcasting gasesti blancuri cu caracteristici mai extreme in sensul bun al cuvantului - as spune ca sunt lansete mai specializate.

Daca zicea Adelin de smecherie... smecheria e clar mai mare cu baitcastingul... :twisted:
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

catalin66
veteran
veteran

Mesaj de catalin66 » 07 Ian 2010, 10:26

Interesant !

Oare Dragos pe unde umbla ?

watermoccasin
veteran
veteran