Spinning sau(si) Casting ?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 04 Ian 2010, 20:03

singurul motiv pt care ma batea si pe mine gandul la un astfel de combo este batul care e mai puternic decat unul de spin din aceeasi gama/brand.
apoi auzisem ca ai lanseuri mai lungi cu cast dar vad ca nu e chiar asa...

deci raman la spin.

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 04 Ian 2010, 20:07

am vazut la altii si am incercat castul de foarte putine ori...
totusi la cum pescuiesc la salau cu jiguri de la 2 la 80g ma inteleg foarte bine cu spin...

nici nu-mi vine sa incerc... adica poate vad prin ochelari de cal, dar daca merge asa de ce sa repar? :roll:
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

watermoccasin
veteran
veteran

Mesaj de watermoccasin » 04 Ian 2010, 20:13

Corect - nu schimba ce functioneaza !!! Totusi la stiuca parca e mai excitant sa plimbi prin apa un soft -of set, o caramida de vobler de 80gr , si sa-i dai o tzeapa din toti rarunchii ...sa-i sara ochii ....Ha Ha !!! Am devenit sadic !!!! :lol: :lol:
Eu pescuiesc si la avat cu castul , mai ales cu naluci topwater , mi se pare mai excitant cum joaca poperul sau stickbaitu..., e chestie de obisnuinta si de nebunie personala !!! Nu trebuie sa faceti si voi la fel !
Fire cu lacrimi in legaturile copolimerice pentru 2010 !!!! Vorba unui baitcaster inversunat.....
Din viata scapa cine poate.

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 05 Ian 2010, 03:04

Jedi scrie:Avantajul cu cast as zice ca incepe dupa ce a muscat unul mare si nervos.Ai mecanisme si frina mai tari,fir mai gros , lanseta puternica si rigida.Pina atunci e doar fatzaiala americana, care trebuie oricum facuta si ea , la fel ca fatzaiala englezeasca cu fly-ul.
La mare si nervos singuru lucru , sau cel mai important , ii firu , batu pe locu doi insa departe , si la sfirsit de tot mulinelu .

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 05 Ian 2010, 04:39

La un smuls de salau din structuri sau o stiucana din zona stufului (peste 10 kile amindoi :lol: )eu as trage mult mai virtos cu un fir de vreo 50 livre,lanseta tip par si mulineta de baitcasting infrinata ca Brembo..Fir pe care nu prea il pun oamenii pe spining ca na.... scurteaza lanseul.
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 05 Ian 2010, 16:02

Pin la cit lucreaza frina pe scula aia pe care ai 50 de lb ?

Uite unu mare si nervos

http://www.youtube.com/watch?v=1BekqWMh ... re=related

Imi pare rau pt. tipu din video :lol:

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 05 Ian 2010, 16:54

SF-ule...

...ce zici , unde o gresit tipu' ala ?

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 05 Ian 2010, 18:35

Fiecare are farmecul ei. Daca nu vrei sa investesti intr-o mulineta mai scumpa nu prea are sens decat pescuitul cu naluci mari. Eu prefer umila Daiwa Sol pentru moment...cu ganduri spre noile Shimano Core 51

Singurele avantaje sunt ca poti extrage mai "finut" un salau din structuri. Poti lansa mai precis printre structuri mai apropiate, cu prezentari mai fine(asta ar fi avantajul major... daca pescuiesti mult pe astfel de ape)... de exemplu pe canale prin ochiurile de vegetatie sau printre crengaraie, pe unde sunt.... Lansezi cam la fel ca si la spinning cu naluci cu jig de la 3-5g in sus...

Necesita putina instruire si insistenta pentru a o putea folosi ca pe o lanseta de spinning sau chiar dincole de putintele unei lansete de spinning... unele tehnici fiind mult mai practicebile cu una decat cu cealalta:)

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 06 Ian 2010, 03:44

old_radu scrie:SF-ule...

...ce zici , unde o gresit tipu' ala ?
Am avut 2 situatii din astea anu trecut , am pierdut in amindoua . Sper sa o am pe a treia in curind , senzatia nu se poate defini in cuvinte .
Am gresit cind m-am apucat de pescuit :)

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 06 Ian 2010, 09:27

Intrucat filmul e nitel neclar , cel putin pt mine , lamuriti-ma ce vroia omu sa faca dupa ce agatase pestele
nu mi se pare unu asa mic sa-l scoata in bat , stancile alea par inalte si nici vreun minciog n-am ginit......
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Scrie răspuns