spinner...jig
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Re: spinner...jig
there's more to fishing than catching a f.i.s.h.!
- semlecangheorghe
- veteran
Nea Mircea ,daca-mi permiti o sugestie..
Am avut niste jiguri asemanatoare,duse de prin state,care,in loc de paleta rotativei aveau o elice mica pe sirma jigului.Apoi portiunea de jig unde s tragea guma,era ondulata ,tocmai in scopul fixarii gumei in zona respectiva.Ai putea aplica asta??Sa faci tija usor ondulata?
Am avut niste jiguri asemanatoare,duse de prin state,care,in loc de paleta rotativei aveau o elice mica pe sirma jigului.Apoi portiunea de jig unde s tragea guma,era ondulata ,tocmai in scopul fixarii gumei in zona respectiva.Ai putea aplica asta??Sa faci tija usor ondulata?
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.
am facut asa ceva cu 2-3 ani in urma si le folosesc cu succes la biban.
am bagat un inel despicat pe jig si l-am tras peste gatul de plumb, de inel am prins un vartej mic cu o paleta frunza de salcie si apoi am tras guma pe jig, inclusiv pe gatul lui.
functioneaza 100%
am bagat un inel despicat pe jig si l-am tras peste gatul de plumb, de inel am prins un vartej mic cu o paleta frunza de salcie si apoi am tras guma pe jig, inclusiv pe gatul lui.
functioneaza 100%

Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.
-
- veteran
[quote="Spring"]http://www.xxx/images/detailed/0/Apex_F ... H-BLUE.jpg
Imi pare rau, imaginile nu se deschid . Daca e vorba de acel "cap de cal" cu paleta prinsa de plumb cu agrafa, stiu despre ce este vorba. Am vrut sa fixez o rotativa care sa se invarta la tractiunea jigului ( ca la spinnerbait). Cred ca e mai atractiva.
Nea Gigi, stiu despre ce e vorba, ma mai documentez si eu ( doar copiez la greu toate gumele care mi se par interesante)
si pentru confectionarea acelei "elice " e nevoie de o stanta. Sa gasesti in ziua de azi un matriter bun e aproape imposibil ( mai ales unul care sa nu vrea sa-si cumpere o masina din banii luati pe o lucrare modesta dealtfel) Am vrut sa fac o stanta pentru barbete de vobler, a venit la mine un meserias care atat s-a vaitat cat e de greu, dificil,munca multa, vai...vai...vai...ca am renuntat. Pe vremea lui impuscatu' asa ceva faceai rapid si ieftin fara probleme. Adevarul ca nici masini de electroeroziune, nici freze CNC nu prea mai sant. Ma straduiesc si eu cu ce am la indemana sau pot improviza acasa. Daca e sa cumperi de afara tot ce trebuie ca sa confectionezi twistere ( matrite), scule si dispozitive pentru tot ce facem noi astia care nu avem astampar
iti trece si te apuci de altceva.
Imi pare rau, imaginile nu se deschid . Daca e vorba de acel "cap de cal" cu paleta prinsa de plumb cu agrafa, stiu despre ce este vorba. Am vrut sa fixez o rotativa care sa se invarta la tractiunea jigului ( ca la spinnerbait). Cred ca e mai atractiva.
Nea Gigi, stiu despre ce e vorba, ma mai documentez si eu ( doar copiez la greu toate gumele care mi se par interesante)
si pentru confectionarea acelei "elice " e nevoie de o stanta. Sa gasesti in ziua de azi un matriter bun e aproape imposibil ( mai ales unul care sa nu vrea sa-si cumpere o masina din banii luati pe o lucrare modesta dealtfel) Am vrut sa fac o stanta pentru barbete de vobler, a venit la mine un meserias care atat s-a vaitat cat e de greu, dificil,munca multa, vai...vai...vai...ca am renuntat. Pe vremea lui impuscatu' asa ceva faceai rapid si ieftin fara probleme. Adevarul ca nici masini de electroeroziune, nici freze CNC nu prea mai sant. Ma straduiesc si eu cu ce am la indemana sau pot improviza acasa. Daca e sa cumperi de afara tot ce trebuie ca sa confectionezi twistere ( matrite), scule si dispozitive pentru tot ce facem noi astia care nu avem astampar
Exista doua feluri de oameni.Unul spune ceea ce gandeste. Celalalt are prieteni.
de ce sa iti faci stanta nea Mircea?
mai ieftin e sa tai policarbonatul la debitor cu laser, nu glumesc.
ai nevoie de fisierul in CAD si cu asta, daca il corupi, te poate ajuta D_ali
, da sa nu spui nimanui, e strict secret 

ai nevoie de fisierul in CAD si cu asta, daca il corupi, te poate ajuta D_ali

- semlecangheorghe
- veteran
florin1948 scrie:Spring scrie:http://www.xxx/images/detailed/0/Apex_F ... H-BLUE.jpg
Nu Nea Mircea,eu nu ziceam de elice,ci de faptul ,daca ai putea sa faci portiunea de jig unde ar putea sta guma,sa fie putin serpuita,sa nu lase guma sa alunece inspre spate,si in fata sa aiba paleta aia..Chestia functioneaza,eu am avut anul trecut un salau mai mult decit capital pe ceva chestie asemanatoare,pe natural..
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.
-
- veteran
Secret, secret dar vezi ca ai sa-mi dai niste ace ! E strict secret, sa nu spui la nimeni !Ghenadie scrie:de ce sa iti faci stanta nea Mircea?mai ieftin e sa tai policarbonatul la debitor cu laser, nu glumesc.
ai nevoie de fisierul in CAD si cu asta, daca il corupi, te poate ajuta D_ali, da sa nu spui nimanui, e strict secret
Exista doua feluri de oameni.Unul spune ceea ce gandeste. Celalalt are prieteni.
-
- veteran
Stiu acele alea , sant facute de fapt sa torni gume pe ele si sa nu iasa. Folosesc si eu asa ceva cand fac astea :

image hosting without registration
M-am gandit la un alt sistem, il mai rontai un pic si vin cu poze. Iti doresc multa sanatate.

image hosting without registration
M-am gandit la un alt sistem, il mai rontai un pic si vin cu poze. Iti doresc multa sanatate.
-
- veteran
Am primit mail-ul. Am mai vazut asa ceva. Eu am vrut sa realizez ceva la care paleta sa fie rotativa ( ca la lingurita). Ceea ce este in poza e mult mai usor de realizat practic dar paleta se "balangane ", lucreaza mai mult ca o oscilanta. Au si DooIt o matrita asemanatoare cu paleta atasata de plumbul jigului. Cred ca lucreaza bine si asa. Multumesc de sugestie. MirceaSpring scrie:Eu am niste jig-uri mici pt biban luate de pe xxx dar paleta e prinsa de bila de blumb si guma intra normal.
si eu am pescuit cu ceva asemanator,linga bila fixam un micro virtej de care agatam o paleta de mepps nr 0 sau 1.am mai vazut prin cataloage.si curios chiar am prins cu ele.