Sonda sonar si nu numai

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Dan Alexe
utilizator constant
utilizator constant

Sonda sonar si nu numai

Mesaj de Dan Alexe » 17 Dec 2008, 11:38

Buna ziua tuturor!
Nu ma hotarasc ce tip de sonda sa iau, cel montat pe motor sau cel care se monteaza separat pe un suport. Care model credeti ca este cel mai practic?
Daca imi spuneti si ce sonar mi-ati recomanda (in jur de 300$) poate m-ar ajuta sa mahotarasc mai usor :) .
Multumesc!

Dan Alexe
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Dan Alexe » 17 Dec 2008, 14:50

Daca e mai ieftin de 300$ nu ma supar

SorinM13
senior
senior

Mesaj de SorinM13 » 17 Dec 2008, 14:57

te referi cumva la transducer? asta vine cu sonar cu tot

Dan Alexe
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Dan Alexe » 17 Dec 2008, 15:40

Da, la transducer ma refer. La unele modele transducerul se vinde separat. Am mai vazut ca sint trei tipuri dupa locul in care se monteaza; pe fundul barcii, pe motorul electric sau pe un suport prins pe placa pentru motor.

ovidiu14
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu14 » 18 Dec 2008, 08:07

transducer la humminbird vine cu sonaru
nu exista mai multe tipuri de transducere functie de prindere ci exista tipuri de prindere
Daca ar fi sa teoretizam putim , prinderea pe motor este recomandata la sonare care nu sunt peste medie ca sensibilitate
e posibil ca un sonar performant sa aiba mari probleme cu prinderea pe motor electric datorita campului electromagnetic ce influenteaza functionarea sa
am observat ca sunt genurile mai putin sensibile si evident mai slabute dpdv al detaliilor aratate care se pare ca nu au probleme
Personal iti recomand sa nu pui transducerul pe motor ci sa-l prinzi separat cu suport tip mandrina cam cum gasesti si pe totalfishing parca.
in alta ordine de idei e bine sa iei set complat de la aceeasi firma sa nu ai surprize cu transducer dintr-un loc si sonar din alta parte .
Clubul Sportiv al Pescarilor de Rapitori
Imagine

Daca accepti orice , asteapta-te la orice ! 14

Dan Alexe
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Dan Alexe » 18 Dec 2008, 10:15

@ovidiu14
Da, m-am gindit si eu la perturbatii electromagnetice. Citisem undeva insa ca fixarea pe motor elimina influentza virtejurilor provocate de barca, virtejuri care ar influentza cumva semnalul.
De aceea am intrebat pe forum, pentru ca tot practica clarifica situatzia pina la urma.
Multzumesc pentru sfat.

ovidiu14
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu14 » 18 Dec 2008, 12:03

Dane eu ti-am zis ce stiusi din experienta mea.
Clubul Sportiv al Pescarilor de Rapitori
Imagine

Daca accepti orice , asteapta-te la orice ! 14

Dan Alexe
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Dan Alexe » 18 Dec 2008, 17:36

Pai la asta am vrut sa spun Ovidiu, ca experientza ta face mai mult decit teoria pe care am citit-o pe net.

SorinM13
senior
senior

Mesaj de SorinM13 » 18 Dec 2008, 19:56

acum depinde si ce barca folosesti. daca e una rigida poti monta transducerul direct pe barca intr-o laterala a oglinzii ca sa fie cat mai departe de cizma motorului.
aici ai avea un avantaj ca nu trebuie sa mai achizitionezi suportul transducerului si ca poti merge si in viteza cu sonarul cuplat
dezavantajul ar fi ca desii se poate rabata, exista riscul lovirii lui la mal,apa mica, fund pietros... manipulare-transport.
cu suportul clasic (il am si eu,si il gasesti la bani buni la totalfishing) mai ai avantajul ca poti utiliza sonarul in ce barca doresti.

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 18 Dec 2008, 21:09

salut,

vorbesti de motor electric presupun ?
la o gonflabila cel mai bun este suportul telescopic
astfel transducer-ul il poti lasa mai mai jos sau il poti ridica, in consecinta nu o sa ai probleme cu turbulentele, si il poti ridica sus cand ajungi la mal sau apa mica
in felul asta poti manevra usor barca cand o bagi si cand o scoti
nu sunt probleme cu turbulentele la viteza mica nici macar la barcile de fibra, mie de exemplu imi merge bine sonda pusa pe barca de fibra pana la viteze de 15-20 km la ora sa zic
toata treaba este sa montezi sonda la o distanta mai mare decat distanta minima data in manual si in unghiul care trebuie
daca o montezi bine n-ai probleme

Scrie răspuns