Sonda sonar si nu numai

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Dan Alexe
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Dan Alexe » 17 Feb 2009, 13:00

Stiu ca e o firma care e dealer Humminbird (ceva de genul AllroundMarine parca). Nu cred ca exista firme care sa repare asa ceva. Si aici si probabil si afara e trimis la furnizor aparatul in garantie. In afara garantiei probabil tot la furnizor e trimis numai ca va costa mai mult.
La genul acesta de aparate nu prea ai ce sa repari. Daca e un contact imperfect(care poate duce de ex. la disparitia imaginii de pe display sau resetarea sonarului) se remediaza contactul. Daca se defecteaza afisajul cu cristale sau placa de baza, se inlocuiesc. Mai pot fi defecte de soft (bug-uri) la fel ca la orice program(calculator, tel. mobil, etc.) care nu poate fi remediat decit prin incarcarea unei alte versiuni a softului dar nu cred ca e cazul la sonare, cel putin in gama asta de pret.
Cred ca cele mai frecvente sint contactele imperfecte care apar in conectorul display-ului. Pot aparea datorita vibratiilor de la motor, socuri, etc.
Bref. una peste alta sonarul in gama asta de pret e ca un calculator de buzunar. La pretul de 200-300$ il iei ca sa vezi structurile si, cu putin noroc, pestii :) . Cum am mai spus, la adincimile din lacurile noastre, mai ales cele de cimpie, side-imaging si alte finetz-uri cred ca sint mofturi. Sint pentru placerea personala si mai putin pentru utilitate. Optiunea de masurare a temperaturii si eventual GPS incorporat pot fi utile. Eu am un GPS de la Garmin, cel mai ieftin, si il pot folosi pentru marcarea unor anumite zone de interes (cu o toleranta de aprox 15m).

Dan Alexe
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Dan Alexe » 17 Feb 2009, 13:05

Adrian, imi cer scuze. N-am vazut ca tu iti doresti side-imaging :)
Cred ca mai utile ar fi, daca s-ar gasi ca la americani, niste harti hidrografice :wink:

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 17 Feb 2009, 13:14

la adincimile din lacurile noastre, mai ales cele de cimpie, side-imaging si alte finetz-uri cred ca sint mofturi
dimpotriva, parerea mea este ca atata vreme cat apa nu este deloc adanca side-imaging-ul ar putea fi solutia, vezi structurile 50m stanga-dreapta
in ce consta moftul ?

altfel, nu vezi decat un cerc cu diametrul 2m sub tine......

Dan Alexe
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Dan Alexe » 17 Feb 2009, 13:34

Pentru asta i-am cerut scuze lui Adrian. Sa zicem ca pentru mine personal, la bugetul meu pentru sonar, nu e o prioritate.

seve
senior
senior

Mesaj de seve » 17 Feb 2009, 16:14

fiecare isi cumpara in functie de necesitati si de buget..eu personal o sa imi iau ceva intre 150-300$ si il folosesc mai mut pentru identificarea substratului si mai putin a pestilor...vreau sa incerc pescutul la trena pe dunare si deja am lucrat la niste domnwrigger-e si suporti pentru lansete...mai am de gasit niste trasee favorabile ....daca ai si GPS pe el atunci chiar te ajuta deoarece te poti pozitiona pe locul in care vrei de fiecare data , si e folositor mai ales noaptea

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 18 Feb 2009, 12:38

eu mi-am reparat cablul de la emitator taiat cu flexul ,in rest ma indoiesc ca poti sa intri in hard .daca as fi producator as acoperi totul cu polimer pt hidroizolare pt ca nu ai emisii termice .ma indoiesc ca rom are service pt humminbird .
walleye

Dan Alexe
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Dan Alexe » 19 Feb 2009, 15:05

Uite la ce marefeream cind am comentat side-imaging-ul.
http://www.tackletour.com/reviewhumminb ... sipg2.html
Exprimarea a fost gresita recunosc. Ideea e ca daca la 900-1000$ nu functioneaza bine, la 200-400$ chiar daca ar exista si functia asta nu cred ca ar face mare lucru.
Se pare ca merge fain la sonarele cu pretul de la 2400$ in sus dar deja vorbim de "avioane".
Cind vine Humminbird-ul 565 revin cu niste date concrete. Mai dureaza putzin.
Pina atunci mai putem prinde destul peste :D Fir intins!

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 19 Feb 2009, 15:33

intra pe
http://store.humminbird.com/humminbird- ... 60-1V.html
pe support si vezi ce face un 1197 ca aia de pe tackle patineaza cat vor ei .cu asta cartografiezi si vezi guvizii de 2,5'.punct .
walleye

seve
senior
senior

Mesaj de seve » 19 Feb 2009, 15:40

sonarul in cauza e un caz particular..adica de la inceput voia sa impace side-imaging cu preturi reduse-cam greu si in sine nu ar fi o problema atat de mare pentru baietii de acolo au cate 2 pe barca....side-imaging e mai mult pentru profesionistti si pentru cei care vor performanta maxima si mai fac si bani din asta...atunci cu siguranta se merita...eu ma descurc si cu unul mai putin performant din moment ce sunt interesat de gasirea unor rute optime de trena si mai putin de gasirea pestilor propriu zis...acum si americanii sunt carcotasi si vor ca un produs cat mai performant sa fie si foarte simplu de utilizat, au extraordinar de multe rute si harti ale apelor care se cumpara separat si care nu sunt intotdeauna compatibile de la o unitate la alta...daca nu iti face probleme tecnice (Doamne fereste) cred ca 565 e o solutie extraordinara..dar eu o sa ma indrept spre Lowrence

Dan Alexe
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Dan Alexe » 19 Feb 2009, 15:44

Da Adrian dar cum spuneam e in alta gama de pretz. Nu zic ca nu e frumos ce face dar eu personal mai am ceva pina sa dau 3000$ pe un sonar :D

Scrie răspuns