solutii atractive ptr. gume

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

tarponul
junior
junior

solutii atractive ptr. gume

Mesaj de tarponul » 20 Ian 2013, 10:37

Foloseste cineva in aceasta perioada si nu numai solutii in care-si scufunda nalucile ptr. o atractivitate mai mare? Ati vazut o diferenta reala pescuind cu naluci direct din punga si ulterior "dipuite" in solutii cu atractie? Asteptam pareri.

florin1948
veteran
veteran

Re: solutii atractive ptr. gume

Mesaj de florin1948 » 20 Ian 2013, 11:08

Atractantii pentru cauciucuri sant o varianta destul de ciudata pentru a imbunatati atractivitatea unui twistwr. Spun asta pentru ca am folosit de multe ori ( cu mai mult sau mai putin succes) dar au un inconvenient major : dupa o "tura"prin apa, dip-ul este total spalat iar twisterul nu mai are nici urma de ceva miros ! Aderenta dip-ului la cauciuc este atat de mica incat ar trebui ca la fiecare lansare sa-l "botezam" si nici atunci nu stii daca nu se spala dupa primele tururi de manivela. Am incercat sa intep twisterul in mai multe locuri, in ideea ca patrunde dip-ul mai la interior dar nu e mare scofala.Singura varianta care a dat ceva rezultate a fost in momentul in care am taiat cauciucul in doua ( transversal, cam dupa gatul jigului) si am intercalat intre cele doua bucati. pe jig, o bucata de burete la circumferinta twisterului care intr-adevar retine dip-ul timp de 3 - 4 lansari. Ideal este sa "sugrumi"buretul cu o penseta in mom. introducerii in dip astfel ca la eliberare sa "suga"o cantitate mai mare. Chiar m-a batut gandul sa torn twistere cu buretul inclus dar sant cateva probleme tehnice la care trebuie sa mai reflectez. Va doresc fire cat mai zbuciumate in noul sezon de pescuit!
Exista doua feluri de oameni.Unul spune ceea ce gandeste. Celalalt are prieteni.

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 20 Ian 2013, 12:01

Eu tind sa contrazic cele afirmate mai sus, in sezonul rece (si nunumai) "manjesc" gumele cu o solutie d'asta, si pot afirma cu tarie ca sta destul de bine pe guma si chiar se observa diferenta de "rautate" la atacuri. Gumele capata o "glazura" maronie, care usor usor se dizolva in apa lasand o dara de miros si feromoni, insa urme de miros raman si pe guma iar cand dai cu degetul pe ea e usor unsuroasa.
Urasc atarnatorii!

florin1948
veteran
veteran

Mesaj de florin1948 » 20 Ian 2013, 12:17

Se cheama ca ai gasit ceva de calitate f. buna. Nu ne spui si noua despre ce este vorba ?
Exista doua feluri de oameni.Unul spune ceea ce gandeste. Celalalt are prieteni.

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 20 Ian 2013, 12:53

N-am gasit eu, au gasit altii si am furat si eu "secretul", este vorba de Sensas Bombix Salau, probabil majoritatea pescarilor il stiu, eu unu sunt multumit de el. Am un flacon de vreo 2 ani din care torn intr-o sticluta cu pipeta (de genul alora pt. picaturi de ochi sau de nas) si manjesc zgarciul cu "zeama" respectiva. Nu recomand folosirea pulverizatorului cu care e prevazut sticla pt ca se consuma mult si exista riscul ca la o adiere de vant sau la o neatentie sa mirositi in intregime a actractant. Oricum mirosul nu este unul foarte greu ca la celelalte arome, ci tinde sa fie suportabil spre placut.
Urasc atarnatorii!

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 20 Ian 2013, 13:34

stefanflorin scrie:(...)Oricum mirosul nu este unul foarte greu ca la celelalte arome, ci tinde sa fie suportabil spre placut.

Daca tie iti plac cum miros babele... inseamna ca ai un fetish :)

Eu pe langa parfumul asta de baba de la sensas am mai incercat si lunker city gel, adera ft bine la guma, si am fost multumit :)
Nu cred ca as fi avut mai multe atacuri... dar cu siguranta nu erau atat de hotarate :)

costin_s
veteran
veteran

Mesaj de costin_s » 20 Ian 2013, 14:25

Nu de putine ori un zgarci dipuit face diferenta intre zero atacuri si ciocane sa-ti zboare batul din mana. Am patito pe pilea mea, si nu o data. Ca si Stefan, folosesc Bombix de la Sensas, dar cel mai tare mi s-a parut, daca nu ma insel in privinta denumirii, Sputter Aroma, ce mirosea a rac intrat in stare de putrefactie, si care nu l-am mai vazut pe piata de ceva ani.
Ideea este sa experimentezi. Sunt foarte multe produse pe piata, unele putand da rezultate mai bune decat altele.

Goldelian
senior
senior

Mesaj de Goldelian » 20 Ian 2013, 15:06

Ati folosit atractanti si pe ape curgatoare?...a avut efect?

vcalin
senior
senior

Mesaj de vcalin » 20 Ian 2013, 15:48

da. un domn care apoi mi-a devenit "tovaras de pescuiala"...mi-a aratat (desi eram sceptic) diferenta dintre un twister normal si unu "dipuit"! Adincimea apei avea km 1-1,5 m,curgea dar nu foarte tare,si eu desi venisem inaintea lui la pescuit nu avusesem niciun "tac". Apoi a venit el si-a pus un twistwer "dipuit" primul lanseu,primul peste! Mi-a facut mie cadou spreiul bomix de la sensas si mi-a zis cum sa-l folosesc. El le pulveriza cu sprai cu o zi inainte si le tinea in pungi inchise ermetic,cind desfacea punga mirosea ingrozitor,dar a avut efect,apoi si la mine! Eu cred ca sunt de mare ajutor cind dintosul nu are chef sa "pape"...are cher sa.... si asa se poate transforma o partida care a inceput prost in cea mai reusita!

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 20 Ian 2013, 19:53

stefanflorin scrie:N-am gasit eu, au gasit altii si am furat si eu "secretul", este vorba de Sensas Bombix Salau, probabil majoritatea pescarilor il stiu, eu unu sunt multumit de el. Am un flacon de vreo 2 ani din care torn intr-o sticluta cu pipeta (de genul alora pt. picaturi de ochi sau de nas) si manjesc zgarciul cu "zeama" respectiva. Nu recomand folosirea pulverizatorului cu care e prevazut sticla pt ca se consuma mult si exista riscul ca la o adiere de vant sau la o neatentie sa mirositi in intregime a actractant. Oricum mirosul nu este unul foarte greu ca la celelalte arome, ci tinde sa fie suportabil spre placut.
Am si eu Bombix de la Sensas...il folosesti cu rezultate bune pe lacuri si balti sau si pe curgatoare si lacuri de baraj? Te-ntreb pt ca-l pescuiesc exclusiv pe lacuri de baraj si sub baraje si mai rar pe Dunare...

Mersi,

Scrie răspuns