Shimano vs Daiwa

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Neamtul
veteran
veteran

Mesaj de Neamtul » 11 Feb 2011, 12:00

Dupa ce am vazut atatea pareri Pro-Shimano in Romania in special aici pe forum si pe cele de pescuit la crap am inceput sa sap putin cu domnu google si am descoperit ca oferta Daiwa e cel putin la fel de buna la mulinete de surfcasting,putin mai slaba la mulinete de crap(asta datorita faptului ca Shimano scoate modele noi pe banda rulanta) dar e mai bogata la mulinete de spinning.La multiplicatoare nu ma bag,nu stiu.

La Shimano varful de gama la mulinete de spinning este Stella.La Daiwa gasesti cel putin 3-4 modele la fel de bune(Steez,Morethan Branzina,Exist Steez,Hyper Custom,Certate,etc.).
Eu zic ca atat Daiwa cat si Shimano produc mulinete foarte bune.Eu folosesc si una si alta,niciuna nu dezamageste.
Am avut anul trecut o Daiwa GS8->foarte buna mulineta.Am dat-o si mi-am luat un Twinpower JDM model 2008 de care sunt extrem de multumit.
Anul acesta am in plan o Stella FE sau o New Certate,eventual cu corp custom. :twisted: Cu putin noroc o sa mi le permit pe amandoua,atunci o sa va zic care pe care. :wink:

PS:
Asta cred ca e deja al 3-lea subiect de acest gen pe forumul asta.
Chiar mai trebuie dezbatut subiectul asta? :lol:

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 11 Feb 2011, 13:02

Io zic sa vina vali sa ne esplice cum i de fapt... :lol: :lol: :lol:
Ultima oară modificat 11 Feb 2011, 22:58 de către Adelin, modificat 1 dată în total.
Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 11 Feb 2011, 13:07

semlecangheorghe scrie:Este adevarat ca la Daiwa exista posibilitatea sa schimbi rulmentii cu altii mai de calitate???Daca da,la Shimano exista posibilitatea aceasta??

Cum sa nu...Vind si japonezii dar sint si site-uri
www.bocabearings.com
www.vxb.com

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 11 Feb 2011, 13:29

Mersi Jedi.. :wink:
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 11 Feb 2011, 13:39

Leba scrie:incredibil...
HAHAHAHAHAHAHAHAHA! :lol1: :datz: :help: :headbash: dic cerbu... :elkgrin: ce topic :wink:
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

gabbyy77
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gabbyy77 » 11 Feb 2011, 14:00

nu pot sa cred. din nou.
io cred ca lumea este nepecuita demult de se tot rediscuta lucrurile astea. eu zic sa lasati prostiile si sa va apucati de pescuit
Viata bate filmu'

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 11 Feb 2011, 14:02

Nu cred ca Vali o vazut topicul si pur si simplu se abtine... cred ca nu l-o vazut... HAHAHAHA :datz: :datz: :datz: :datz: :datz:

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 11 Feb 2011, 14:23

Nush de unde concluziile ca Sol... domina segmentul M/L... al baitcast.... am Curado si pot spune ca o intrece fara probleme la naluci mai usoare... si nu e nici pe departe la fel de scumpa:D....

Cu toate astea mai tin inca de Sol-ul.... mai preshias.

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 11 Feb 2011, 14:39

Chief...Vali nu se baga in topicuri "pe invers" ..din principiu, degeaba il asteptam :) :).
Aici s-au pus probleme de cast-uri, in primul post..nu se spurca el cu din astea :)
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 11 Feb 2011, 14:40

Pai ce naluci ai aruncat cu Curado si n-ai putut cu sol? Ii si mai preshas si sincer, sol am vazut la muuuulta lume si curado inca la nimeni, inafara de tine. Nu zic ca n-ar fi ok dar mi se pare solul prima optiune de departe. A pescarilor in general si a celor care sunt pasionati de baitcasting in clasa asta... deci cam de acolo concluzia. Daca vorbim de USA, acolo mi se pare ca Alphasul (Solul japan) e si mai infipt dar pana la urma si ei sunt ca noi cu taberele. Apoi am zis ML, deci foarte usoare... cat de usoare? Pe 5-12 gr sa zic, se simte perfect. Cam asta ar fi clasa ML.

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

Scrie răspuns