shimano stradic fd vs ryobi zauber ne
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
- utilizator nou
shimano stradic fd vs ryobi zauber ne
Care din cele doua sa cumpar? Multumesc anticipat pentru rasunsuri
Re: shimano stradic fd vs ryobi zauber ne
Stradic.
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.
- dumanelutu
- senior
depinde cum si in ce conditii pescuiesti
- dumanelutu
- senior
zauber este mai greu dar totodata mai robust si mai tare in angrenaje si se preteaza foarte bine pe dunare la jig unde structura este predominata de piatra
stradic este mai usor, are rulaj mai finut si se preteaza mai bine la vobler sau pe ape cu structura mai curata si din cate stiu eu are raportul de recuperare mai mare
stradic este mai usor, are rulaj mai finut si se preteaza mai bine la vobler sau pe ape cu structura mai curata si din cate stiu eu are raportul de recuperare mai mare
Degeaba e mai robust Zauberul daca are angrenajele facute dintr-un metal mult mai prost decat Stradicul. Si cu toate ca Zauberul are mult mai multi rulmenti(unii sunt pusi f prost spre ex cel din interiorul tamburului), Stradicul merge mult mai fin.
Am avut un Zauber 3000(luat de la Energoteam) si o copie identica facuta dupa Zauber 4000 facuta de Trabucco ... dupa ce le-am pescuit intens 3 luni cam caraiau ... am si taiat un galet, intra nisip la „knob”, iarna nu le mai tinea antireversul ... din astea
Am avut 5 modele de Stradic(FA-american, FB-european, FC-european, CI4-american si FI-american) ... chiar daca au mai mult plastic pe ele decat Zauberul sunt mult mai durabile - isi pastreaza finetea initiala mai mult de un sezon, antireversul nu are probleme iarna(problema pe care le au niste Daiwe f scumpe), galetul este proiectat mult mai bine, pun firul impecabil, etc etc
Fereste-te de modelele de Stradic exclusive pietei europene ... de obicei nu au rulment sub „knob”, acesta fiind nituit si au manerul ala dublu care nu se infileteaza ...
Am avut un Zauber 3000(luat de la Energoteam) si o copie identica facuta dupa Zauber 4000 facuta de Trabucco ... dupa ce le-am pescuit intens 3 luni cam caraiau ... am si taiat un galet, intra nisip la „knob”, iarna nu le mai tinea antireversul ... din astea
Am avut 5 modele de Stradic(FA-american, FB-european, FC-european, CI4-american si FI-american) ... chiar daca au mai mult plastic pe ele decat Zauberul sunt mult mai durabile - isi pastreaza finetea initiala mai mult de un sezon, antireversul nu are probleme iarna(problema pe care le au niste Daiwe f scumpe), galetul este proiectat mult mai bine, pun firul impecabil, etc etc

Fereste-te de modelele de Stradic exclusive pietei europene ... de obicei nu au rulment sub „knob”, acesta fiind nituit si au manerul ala dublu care nu se infileteaza ...
zauber robust e un mit
are niste angrenaje de 2 lei
asa ca dintre cele 2, stradic fara ezitari
are niste angrenaje de 2 lei
asa ca dintre cele 2, stradic fara ezitari
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
Am vazut ca este si Stradic FJ. Care sunt diferentele dintre ele?
Stradicul FJ are un rulment in plus ... un rulment destul de important, care la generatiile vechi de mulinete era prezent numai in gamele de top(Stella, Certate, Steez/Exist)
Angrenajele sunt facute din metale mai bune si s-a schimbat si sistemul pe care sta tamburul ... frana nu va fi la fel de fina ca mulinetele care au rulment sub tambur(Sustain, Stella, Twinpower) dar este o imbunatatire majora fata de sistemul vechi

In rest sunt diferente de ordin estetic
Angrenajele sunt facute din metale mai bune si s-a schimbat si sistemul pe care sta tamburul ... frana nu va fi la fel de fina ca mulinetele care au rulment sub tambur(Sustain, Stella, Twinpower) dar este o imbunatatire majora fata de sistemul vechi

In rest sunt diferente de ordin estetic
Intrebarea ta e pusa cam asa:sa cumpar tractoras sau bicicleta...zauberul sigur ingroapa un stradic dar e mai greu...
•...¸><((((º>
.••´¯`•.¸.•><((((º>
•.¸.•´¯`•...¸.•><((((º>
http://www.youtube.com/watch?v=xYIob9oJaDg
.••´¯`•.¸.•><((((º>
•.¸.•´¯`•...¸.•><((((º>
http://www.youtube.com/watch?v=xYIob9oJaDg
nu cred ca zauberul ingroapa un stradic ... sincer iti spun ... cedeaza angrenejele la zauber mult mai repede decat la stradic ... angrenajele de zauber sunt facute in china, produse in masa ... am gasit o data niste oferte o data pe net - cumparai direct de la chinez un pachet de 20 Zaubere(sau 10 nu mai tin minte exact) si le luai cu 65$ bucata
de ce crezi ca exista asa de multe branduri diferite de Zauber? - Trabucco, Tubertini, Ryobi, Sakura, Penn etc etc etc