shimano stradic fd vs ryobi zauber ne

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

aun
junior
junior

Re: shimano stradic fd vs ryobi zauber ne

Mesaj de aun » 08 Feb 2013, 07:05

Beastmaster scrie:Bune de tot Blue Arc-urile astea. N-au moarte. Si cand te gandesti ca au fost facute dupa Zauber, la un pret mai accesibil, nu prea are cum un Zauber sa fie mai putin rezistent. :respekt:

Acest model il are un prieten si o lauda cum merge de bine si cat de buna este , etc, etc . Pot sa-ti zic la mana mea merge deplorabil , macina ca o moara dar pt. el merge impecabil , deci ???
Am avut doua Zaubere , unul a cedat depa 3 luni si a mai mare de 4000 a plecat pe match la un prieten , a inceput sa rontzaie si aia . Eu zic ca parerile sunt si vor fi contradictorii si asta va zic ca la ultimul Zauber toti au zis ca mulineta merge perfect :wallbash: ......, totul depinde de pretentii , simnt la mana , etc.

Beastmaster
veteran
veteran

Mesaj de Beastmaster » 08 Feb 2013, 19:44

aun scrie:
Beastmaster scrie:Bune de tot Blue Arc-urile astea. N-au moarte. Si cand te gandesti ca au fost facute dupa Zauber, la un pret mai accesibil, nu prea are cum un Zauber sa fie mai putin rezistent. :respekt:

Acest model il are un prieten si o lauda cum merge de bine si cat de buna este , etc, etc . Pot sa-ti zic la mana mea merge deplorabil , macina ca o moara dar pt. el merge impecabil , deci ???
Am avut doua Zaubere , unul a cedat depa 3 luni si a mai mare de 4000 a plecat pe match la un prieten , a inceput sa rontzaie si aia . Eu zic ca parerile sunt si vor fi contradictorii si asta va zic ca la ultimul Zauber toti au zis ca mulineta merge perfect :wallbash: ......, totul depinde de pretentii , simnt la mana , etc.
Da, desigur, conteaza si mana cu care invarti, daca invarti cu stanga sau cu dreapta, daca invarti de ea invers, daca invarti iarna sau vara, sau daca invarti repede sau incet, toate astea conteaza. Trebuie tras de ea intr-un anume fel ca sa mearga cum trebuie. Nu poti trage oricum de ea, ca altfel isi da duhul. Asta e perfect adevarat ! :respekt:

octavio79
senior
senior

Mesaj de octavio79 » 08 Feb 2013, 21:40

Eu am fost mare fan Shimano si din aceasta cauza majoritatea mulinetelor le am shimano si imi plac.Am ramas insa impresionat cand am vazut la baieti care pescuiesc numai in apa sarata cum rezista clonele Zauber si cum am mai spus inainte vorbesc in special de sakura alpax, spro red arc si grauvell excel toate marimi 4000. Le au de 4-5 ani si inca merg foarte bine si toti sunt multumiti de ele. Se cunoaste ca in pescuitul in apa sarata mulinetele sufera mult mai mult.

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 08 Feb 2013, 23:32

A rontai nu inseamna ca nu-i mulineta buna, si pt. unii ( de ex. eu) rontaiala aia are un farmec aparte. Am un exceller 2500E ala cu buza tamburului albastra care pe site-ul daiwa era trecut si la apa sarata si la apa dulce, si rontaie de ani de zile (cred ca il am de prin 2007) dar tot fin merge, si nu are pic de joc, Applause de vreo 4 ani care a mulinat mii de km de fir, si da rontaie, dar tot fin merge si nu are nici pe dracu, Zauber de vreo 3 ani care rontaie, si la fel nu are nici pe dracu (la asta i-am schimbat manivela). Acuma sincer de ce as schimba pe Stradic? si oricum singurul pe care am pus mana si mi-a placut era unu model vechi, Japan, cu tamburul auriu, cred ca FG, si da, ala sincer mi l-as lua daca l-as gasi la ocazie si as avea si chiscarii.
Urasc atarnatorii!

George1985
veteran
veteran

Mesaj de George1985 » 09 Feb 2013, 11:19

bogdan82 scrie:George ai vazut cat costa mai nou un Zauber?

Daca le aduci pe filiera Odessa intr-adevar iesi pe la 300RON(care e un pret corect pt Zauber) ... dar sa dai 650RON pe un Zauber cu niste abtibilduri care imita carbonul impletit ... hai sa fim seriosi :)

http://www.totalfishing.ro/mulineta-ryo ... p-337.html
http://www.totalfishing.ro/mulineta-ryo ... 21457.html

cum dracu nu are Zauberul joc? in primul rand are joc in manivela deoarece nu este infiletabila ... desfa un Zauber folosit sa vezi ce semne de uzura sunt pe wormshaft ... care e facut din aluminiu netratat!! cum dracu sa pui o piesa facuta din aluminiu moale(netratat) care se freaca de una de otel ... mie mi s-a stricat si piulita care tine capacul tamburului(pur si simplu a disparut filetul de pe ea) ...

pipaie un Stradic nou, eventual ultimele modele sa vezi ce jocuri are ...

Uite Zauber George :

Crapatura in pinionul principal(pozele sunt cam vechi si neclare, dar se cam vede crapatura) :

Imagine
Imagine

Galet taiat de la Zauberul meu :

Imagine

Uite ca le zice si Edi

„se cunoaste ca aceasta gama de muliNETe a avut niste loturi cu galet care se taia, piulitei knob-ului de frana i se rupeau spirele de filet si manerul care se spargea/rupea la sistemul de pliere”

http://mulinete.wordpress.com/2012/11/1 ... bi-zauber/

„aceasta uzura majora are doua cauze:

cand lanseta o lasati pe mal, contactul cel mai des cu solul este manerul manivelei, unde se incarca cu nisip numai bun pentru a accelera uzura”

http://mulinete.files.wordpress.com/201 ... 000_11.jpg
http://mulinete.wordpress.com/2011/03/19/ryobi-zauber/

Eu am ramas dezamagit de „durabilitatea” Zauberului ... fix cum spunea Sorin, este doar un mit. Si fara nici o suparare, eu vorbesc din experienta proprie ...

Problemele astea n-au aparut niciodata la Stradicele pe care le-am avut eu sau la cele vazute de mine ... pipaiti niste angrenaje de Stradic si niste angrenaje de Zauber si o sa vedeti diferentele ...
dumanelutu scrie:probabil ca cei ce folosesc stradic nu stiu ce socuri suporta o mulineta in momentul in care incerci sa eliberezi jigul agatat intre pietre

daca ar incerca jighing pe clisura ar trece repede la zauber , redarc, bluearc, ... etc.

stai linistit ... am pescuit pe curent cu deepdivere de 6 si 9cm cu Stradic 4000 si n-au nimic ... agatatul in pietre e fix pix in comparatie cu mulinatul viteza cu voblere cu barbeta mare ... cine a pescuit cu mine stie ca nu ma port cu manusile cu sculele de pescuit ... tu crezi ca pinionul si galetul ala arata asa de la pescuit la biban cu jiguri de 2g?
Eu mi-am spus parerea in legatura cu Stradicul care l-am vazut,inainte si dupa reparatie. Probleme sunt la orice marci si modele, chiar si Lamborghinii are rechemari in service, asta ca o paranteza!
Daca mai mentionez ca era si made in Japan...
Eu folosesc un Trabucco Xenos xos 3000 care este copie Ryobi, unii spun ca Zauber alti ca Applause, inca nu are probleme de functionare, doar o saiba cam groasa sub tambur care determina firul sa nu fie asezat exact cum trebuie.
Inca nu rontaie :P
O alta problema care o observ apare in momentul cand apa ingheata pe fir. Mulineta avand acea parte construita deasupra mosorului care prinde gheata foarte repede, dar asta nu este o adevarata problema, doar ca necesita atentie!

gigi_19
veteran
veteran

Mesaj de gigi_19 » 10 Feb 2013, 13:38

Am de 3 ani 2 Stradicuri ( 2500 si 3000FI ) si desi pescuiesc mult in viteza si curent nu am jocuri sau sunete care sa deranjeze sau sa influenteze pescuitul. Dupa parerea mea Stradic este prima optiune.

George1985
veteran
veteran

Mesaj de George1985 » 22 Feb 2013, 12:37

Nu mai deschid un topic nou,cum fac majoritatea.
Vreau sa cer pareri despre aceasta mulineta, este sau nu zauber deghizat?
http://www.totalfishing.ro/mulineta-pen ... 18081.html

dumanelutu
senior
senior

Mesaj de dumanelutu » 22 Feb 2013, 12:50

nu prea are treaba cu zauber
din cate stiu eu penn af este facuta dupa zauber
http://www.google.ro/search?q=penn+af&h ... 24&bih=512

Scrie răspuns