dan_81 scrie:De curiozitate Musti cat fir trage la o tura de manivela aia de 700?
Cred ca sunt bune dar aia de 700 nu are diam. tambur cam mic?
intreb si eu

Am zis ca "am comandat", nu ca am SS700. O voi primi saptamana viitoare. Nu cred ca are tamburul mic, judecand dupa marimea SS-ului 1300 pe care il pescuiesc de-o vreme. Din contra, tamburul lui SS e chiar mare, raportat la marimea corpului. Nu compara numerele din denumirea celorlalte mulinete Daiwa (1500, 2000, 2500, etc) cu cele ale seriei SS Tournament, la care numerele de model sunt atipice. Pot sa-ti spun ca tamburul SS-ului 1300 e comparabil ca diametru cu Capricornul sau Laguna 2000, insa e mai incapator, fiind mai lung.
Dealtfel nu m-a preocupat in nici un fel cat fir trage nici o mulineta de-a mea. Poate cu exceptia mulinetei de la batul de match, la care chiar conteaza recuperarea rapida. Ceea ce, in schimb, m-a preocupat al naibii e distanta de aruncare cu microvoblere. Parca am mai spus pe undeva pe forum asta: tamburul long-cast al lui SS Tournament permite aruncari mai lungi cu acelasi fir, bat si naluca, decat Daiwa Capricorn, de exemplu. Asa se face ca, atunci cand pescuiesc cu fir textil, in speta Fireline 4lb (adica mai tot timpul

), prefer SS-ul inaintea Capricornului 2000 pe care, de asemenea il am. Abia la pescuitul cu monofilament aleg Capricornul (deci foarte rar).
In fine, in momentul in care primesc SS-ul 700 am sa fac masuratori si am sa-ti spun ce si cum.