Shimano sau Shimano ?
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Shimano sau Shimano ?
Salut rapitorilor !
Ma intereseaza daca exista diferente din pct de vedere calitativ intre urmatoarele doua mulinete, ele fiind in aceeasi clasa de pret :
Mulineta Shimano Seido 2500 FA
Mulineta Shimano Nasci 2500 FA
Sunt interesat sa achizitionez una dintre ele.... in consecinta astept pareri avizate.
...si daca imi recomandati Nasci sa-mi spuneti de unde aduc tamburul de rezerva.
Cu respect!
Ma intereseaza daca exista diferente din pct de vedere calitativ intre urmatoarele doua mulinete, ele fiind in aceeasi clasa de pret :
Mulineta Shimano Seido 2500 FA
Mulineta Shimano Nasci 2500 FA
Sunt interesat sa achizitionez una dintre ele.... in consecinta astept pareri avizate.
...si daca imi recomandati Nasci sa-mi spuneti de unde aduc tamburul de rezerva.
Cu respect!
Avand in vedere ca Seido are mai multi rulmeti, are tambur de rezerva, nu pare o alegere grea:) Pune bete-n roate , adica in alegere
ca Nasci e facut pentru piata asiei(nu stiu cat conteaza) si ca intra in nomenclatura S si nu P3 ca Seido. Am Nasci , e robust, destul de bine facut pentru pretul lui, dar nu extraordinar..

Nasci, din cate stiu eu este cea mai ieftina varianta din gama Shimano cu wormshaft(stradic/biomaster/ultegra-twinpower/sustain-stella). Seido este cea mai scumpa din seria lor de baza(cu un singur pinion in loc de wormshaft). La firele subtiri textile 5-10lb...wormshaftul iti da un plus de vreo 20% in lanseu. Pe de alta parte nasci nu are rulment in galet, care este o mare problema(eu am taiat un line roller de tehnium care are un ansamblu galet-pickup identic cu nasci). In timp mulinetele cu wormshaft raman cam la fel de fine ca la inceput...celalalte nu prea(dar merg un pic mai greu de noi fata de celalalte)...Eu in locul tau...daca as vrea shimano adevarat(wormshaft) as lua nasci...decat sa-mi iau un seido, mi-as lua un Daiwa Exceller sau Ryobi Ecusima, Zester sau Applause in banii astia. In rest ambele sunt facute din acelasi material.
Daca tot vorbim de mulinete shimano :
Vreau sa-mi achizitionez 2 mulinete
Shimano Saros 1000F - pentru clean, biban
Shimano Stradic 2500FI - pentru avat
Mi-as fi luat tot stradic 1000FI pentru clean-biban dar raportul de recuperare este 6.0. Sigura mulineta de pe piata americana ce are raport de recuperare mai mic de 6.0 (adica 5.6) si tambur de rezerva este Saros 1000F.
Are cineva Shimano Saros F ? Poate sa-mi dea niste detalii despre aceasta mulineta ?
Mi-as fi luat tot stradic 1000FI pentru clean-biban dar raportul de recuperare este 6.0. Sigura mulineta de pe piata americana ce are raport de recuperare mai mic de 6.0 (adica 5.6) si tambur de rezerva este Saros 1000F.
Are cineva Shimano Saros F ? Poate sa-mi dea niste detalii despre aceasta mulineta ?
www.pentrupescuit.ro
Am si Excellerul si Tiera...voiam o mulineta usoara de 250 grame si ma gandeam sa aleg intre cele doua de la Shimanobogdan82 scrie:Nasci, din cate stiu eu este cea mai ieftina varianta din gama Shimano cu wormshaft(stradic/biomaster/ultegra-twinpower/sustain-stella). Seido este cea mai scumpa din seria lor de baza(cu un singur pinion in loc de wormshaft). La firele subtiri textile 5-10lb...wormshaftul iti da un plus de vreo 20% in lanseu. Pe de alta parte nasci nu are rulment in galet, care este o mare problema(eu am taiat un line roller de tehnium care are un ansamblu galet-pickup identic cu nasci). In timp mulinetele cu wormshaft raman cam la fel de fine ca la inceput...celalalte nu prea(dar merg un pic mai greu de noi fata de celalalte)...Eu in locul tau...daca as vrea shimano adevarat(wormshaft) as lua nasci...decat sa-mi iau un seido, mi-as lua un Daiwa Exceller sau Ryobi Ecusima, Zester sau Applause in banii astia. In rest ambele sunt facute din acelasi material.
Salut,Ilarion scrie:Daca tot vorbim de mulinete shimano :
eu am Shimano Saros F, doar ca a mea e de 3000...
In rest, super mulineta, aproape identica cu Stradic FI.
O folosesc la stiuca, avat, salau si ce-o mai fi

Si de ce vrei neaparat Stradic cand Saros e aproape la fel?
Stradic are in plus doar "Aero Wrap II Oscillation"

"Aero Wrap II is a worm gear oscillation system with a specially designed pitch to create optimal oscillation speeds for the Propulsion Spool Lip design. It provides uniform line lay and winding shape to prevent loss of energy during the cast while providing longer casts than other oscillation systems. So, casting distance increases with less effort required.
(Aero Wrap II is not available on Saros reels, which are equipped with Slow Oscillation.)"
Ptr. atata lucru eu zic ca nu merita sa dai 30$ in plus

Eu am Saros-ul de 1000 cu F, in coada.
Nu stiu ce date vrei. Eu am folosit-o anul asta, pe lacuri de munte si la ceva bibaneala. Pentru nivelul meu, e super ok.
Cred ca a fost 129 dolari, ca mi-a fost adusa la bagaje insotite.
Inca nu stiu sigur, care dintre scule sunt mai bune. Am impresia, ca la cele mai mari, Shimano e mai rezistenta. Cele de la Daiwa sunt mai fine, si mai pretentioase.
1000 F, e din grafit, si mie imi merge bine la pastrav si clean.
Nu stiu ce date vrei. Eu am folosit-o anul asta, pe lacuri de munte si la ceva bibaneala. Pentru nivelul meu, e super ok.
Cred ca a fost 129 dolari, ca mi-a fost adusa la bagaje insotite.
Inca nu stiu sigur, care dintre scule sunt mai bune. Am impresia, ca la cele mai mari, Shimano e mai rezistenta. Cele de la Daiwa sunt mai fine, si mai pretentioase.
1000 F, e din grafit, si mie imi merge bine la pastrav si clean.
Ilarion scrie:Daca tot vorbim de mulinete shimano :
Multumesc de informatii.
@soriniusc :
Nu sunt chiar identice cele 2 mulinete :
Saros 2500 F - Max Drag : 11 LB // Greutate 9.9 oz
Stradic 2500 FI - Max Drag : 15 LB // Greutate 9.5 oz
+Aero Wrap II Oscillation
Diferenta nu e chiar 30 $ ...mai putin.
De aceea am sa aleg Stradic FI pentru marimea 2500.
La marimea 1000 merg pe Saros F
@aspius :
-ai incercat sa pescuiesti si cu fir textil ?
-nu deranjeaza raportul de recuperare 5.6 in pescuitul cleanului ?
P.S. sunt fan "biciclete" deci nu ma intereseaza "tractorasele"
@soriniusc :
Nu sunt chiar identice cele 2 mulinete :
Saros 2500 F - Max Drag : 11 LB // Greutate 9.9 oz
Stradic 2500 FI - Max Drag : 15 LB // Greutate 9.5 oz
+Aero Wrap II Oscillation
Diferenta nu e chiar 30 $ ...mai putin.
De aceea am sa aleg Stradic FI pentru marimea 2500.
La marimea 1000 merg pe Saros F
@aspius :

www.pentrupescuit.ro
Nu am pescuit cu fir textil la pastrav sau clean, nici biban... pe lacuri de munte.
Folosesc un fir de 0.16 (rar 0.18) clear. Desi am o lanseta moale (Cabelas XML 702, cred, pentru naluci pana in 10 g) firul textil ma lasa rece.
Despre 5.6, raport de recuperare, sunt 'junior' si nu am prins mai mult la sol 3000 (4.7 sau 4.9) sau Infinity q2000, ori altceva. La mine, totul e din lanseta si jocul bratului.
Daca stau si ma gandesc la ultimii 4-5 ani, am prins mai mult clean pe Izvorul muntelui, la o mulineta Okuma decat la altele pretentioase.
Ce depaseste 200 USD, nu e pentru mine. Cand o-i fi patron de firma sau magazin de specialitate, poate. Pana atunci, iubesc pescuitul, simplu... fara fitze.
@aspius :
[/quote]
Folosesc un fir de 0.16 (rar 0.18) clear. Desi am o lanseta moale (Cabelas XML 702, cred, pentru naluci pana in 10 g) firul textil ma lasa rece.
Despre 5.6, raport de recuperare, sunt 'junior' si nu am prins mai mult la sol 3000 (4.7 sau 4.9) sau Infinity q2000, ori altceva. La mine, totul e din lanseta si jocul bratului.
Daca stau si ma gandesc la ultimii 4-5 ani, am prins mai mult clean pe Izvorul muntelui, la o mulineta Okuma decat la altele pretentioase.
Ce depaseste 200 USD, nu e pentru mine. Cand o-i fi patron de firma sau magazin de specialitate, poate. Pana atunci, iubesc pescuitul, simplu... fara fitze.
@aspius :