shimano sau cormoran

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

edâ„¢
veteran
veteran

Mesaj de edâ„¢ » 31 Dec 2007, 13:42

pai nu-i asa :lol: dac ramaneau la fel de bune nu mai cumparam altele le foloseam pe alea pana la adanci batranetzi :lol: si se mai foloseau si copii nostri de ele :P

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 31 Dec 2007, 13:52

SF scrie:
ed scrie:,aici ma refer incepend de la primul produs care e foarte bun si pe parcurs scade din calitate contand cantitatea
Cresc pretentiile pescarului , in timp . Am avut ocazia sa pun mina pe modele vechi , evident noi , si nu mi s-a parut ca-s mai bune decit noile modele , mai multe jocuri ( inclusiv Stradicu ) .

Fir Intins!!!
Eu am invartit un Stradic model vechi si folosit si un FI nou.
N-am sezizat diferentze care sa justifice banii in plus. Da poate nu-s io suficient de sensibil :D

adrignat
veteran
veteran

Mesaj de adrignat » 31 Dec 2007, 13:57

eu vorbeam de mulinete din gama aia de pret(exage-ul e pana in 200ron)..........si in pretul asta am de exemplu o alumina.....care merge foarte bine.dar la o comparatie v-system-stradic nu m-as baga! :lol: okume am si am avut destule din cam toate categoriile de pret.....si deocamdata nu am de ce sa ma plang.......am inclusiv mulinete de crap de la okuma,care sunt adevarate tancuri(mai ales pentru pretul lor!)........experiente nasoale poti avea cu orice mulinete.......uita-te de exemplu la van-staal-uri.....care la 700-800 de usd din cate am inteles sunt un fel de loterie,adica poti nimeri una care sa te tina o viata intreaga,fara un joc,fara o scapare,sau una care sa te lase in primu an.....si asta e numai un exemplu.......in plus,sa dai 100ron pe o mulineta de spin,care sa te tina in conditii destul de vitrege 2 ani........mie mi se pare o afacere foarte buna! :) acuma daca esti dispus sa platesti peste 100 de euro pe o mulineta,clar as alege un shimano sau o daiwa........tot ce am zis eu e ca sub pretu asta gasesti niste alternative la firmele astea peste magnesia! :) oricum,daca te-ai hotarat sa iti iei stradic,nu mai sta pe ganduri........

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 31 Dec 2007, 14:01

Din punctul meu de vedere,cu rap.5,2-1. totul a mers excelent,iar cu firul textil Sufix performance braid,am prins toata gama de rapitori.Cred ca de fapt aceasta e smecheria,sa nimeresti un echilibru intre toate "ajutoarele" tale:,lanseta,mulineta,fir,naluca.Sa nu fii nevoit sa schimbi acolo pe mal ceva din astea,timp pierdut,bagaj in plus.Dar cum am mai zis,e doar parerea mea si nu vreau sa supar pe nimeni.

adrignat
veteran
veteran

Mesaj de adrignat » 31 Dec 2007, 14:08

pai in jur de 5.1 mie mi se pare foarte bun raportu de multiplicare.....dar acum depinde si de diametrul tamburului.......pentru ca am vazut de la cormoran mulinete de spin si de match cu un raport de multiplicare de 4.5 dar cu un diametru al tamburului foarte mare pentru o mulineta de dimensiunea asta.........deci ce se pierde la raportu de multiplicare se castiga cu diametrul crescut al tamburului.........si pana la urma conteaza foarte mult si stilul de pescit al fiecarui pescar........

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 31 Dec 2007, 16:09

Tavi scrie:
Eu am invartit un Stradic model vechi si folosit si un FI nou.
N-am sezizat diferentze care sa justifice banii in plus. Da poate nu-s io suficient de sensibil :D
Modelu vechi era FH . Are joc la manivela mai mare ca FB . Anu trecut am facut constatarea . Pe aceasi marime , 4000.
Nu stiu cum te-ai uitat tu , ultima data cind mi-am luat o mulineta am avut vreo 5 mulinete pe masa in magazin si le-am intors pe toate fetele vreo doua ore impreuna cu tipu ala , daca vrei pot sa-ti fac un clasament de la scule de 700-800 euro pin la cele mai de jos , in functie de jocuri hahaha!!!
Si dupa cu vezi pe mine nu ma deranjeaza sa spun ca-mi tremura Stradicu sau ca-mi joaca TP-u , nu ca ai fi tu dintre aia care ii sigur ca da cu cea mai tare scule din parcare si afirma peste tot ca dupa nu stiu ce pescuituri , dupa ani de folosinta functioneaza impecabil hahaha!!! Cred ca am mai spus ca nu astept mai mult de doi ani de folosinta la mulinete.

Fir Intins!!!

Fir Intins!!!

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 31 Dec 2007, 16:49

Poti sa faci clasamentul daca tot ai pipait atatea mulinete, ca noi de-aici le pipaim mai mult pe net. :D
Din punctul meu de vedere poti sa le omiti pe alea de 700-800 de euro ca nu dau atatia bani pe o mulineta cu jocuri :lol: :lol:

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 31 Dec 2007, 19:20

Nu am cum sa le omit , si tre facut putin abstractie de la marime , unele scule nu au marime pt. UL hahaha!!!
Pe unu ar fi Van Staal si Daiwa Saltiga ( Z, H , GT , EXP , DF ) . Pur si simplu parca ti in mina o stinca . Pe doi Daiwa Saltiga Game , Blast , Saltist . Diferentele is mici . Urmeaza o cadere in gol destul de lunga .........si pe trei ii Daiwa Certate . Dupa aia Stella HG , PG , urmatoarea ii tot Stella , FA,FB , urmata de TP HG , PG , dupa aia tot TP , modelele FA si FB . Penu SS ii si el pe aici , Shimano Biomaster PG , Daiwa Caldia , Freams ,Penn Spinfisher si cam de aici urmeaza Stradicu si restu .
Cam astea m-au interesat pe mine , nu m-o atras sa vad cum ii Daiwa Blackgold, Okume , Quantum , Abu Garcia si din astea . Lipsesc citeva scule care poate ar avea ceva de spus , da daca nu le-am vazut nu am ce sa zic .
Asa , direct , un Stradic ii foarte tare , si solid , da daca pui mina pe un Certate , cam zdrangane hahaha!!!

Fir Intins!!!

adrignat
veteran
veteran

Mesaj de adrignat » 31 Dec 2007, 21:01

exact ce ziceam.............depinde de c pretentii ai.........su 100 de euro exista mai multe firme......peste,se imputineaza drastic! :)

Scrie răspuns