Shimano ForceMaster&Shimano Catana

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

cristian.ene
veteran
veteran

XML si Cabela`s

Mesaj de cristian.ene » 21 Oct 2007, 12:23

Onesti,

unde am tras eu concluzia ca XML sunt ,,cam naspha,,. Cred ca e concluzia ta virtuala. Ma intreb daca ai pescuit cu ele, si cred ca raspunsul este evident. E toaman inteleg te plictisesti dar eu chiar nu am timp de dispute pentru ca am chiar foarte mult de lucru.

Evident ca nu toate modele sunt reusite.MAteriale sunt premium, blank-ul este de ultima tehnologie si produs de un brand celebru, ielele Fuji Alconite, mandrina SOft Touch, pluta de calitate. E drept ca nu toate sun tmontate cu inele de marimea care trebuie dar care din lansetele de serie de 140$ sunt ?

Ai o prejudecata legata de ce face Cabela`s, mai bine incearca si vezi si apoi e bine sa tragi concluzii nu asa din fata PClui si din auzite. In plus mulinetele facute penru Cabela`s sunt facute de Daiwa, Shakespeare sau Okuma. Iar blank-urile pentru spinn& fly de G.Loomis, St, Croix , Daimondback sau alti producatori celebrii si la preturi mai bune decat fac firmele si vand propriile blankuri. Designul este excelent pentru cele mai multe blsnkuri, asa ca poti sa o lasi mai moale . In plus Cabela`s are o putere financiara incat poate cumpara orice mare producator de lansete dar nu e nevoi lucreaza pentru ei la preturi excelente pentru ca e pentru ca vand mai mult ca firma producatoare .

mai bine incearca sa te informezi inainte sa arunci degetele pe taste. NU de alta dar de la tine astept mai mult in principiu.

Concept Custom Rods

onesti
veteran
veteran

Mesaj de onesti » 21 Oct 2007, 13:48

Cristi Ene, nu mai fi asa sensibil. Nu e vorba de dispute. Scrisesei undeva, in urma (mi-ar lua cam mult sa caut) ceva de genul ca "necunoscatorii" vorbesc de Cabela's ca de o super firma si nu e chiar asa.
Am pescuit cu mai multe XML si nu-s pe gustul meu.
- Tu spui ca"evident ca nu toate modelele-s reusite" Poate le-am nimerit eu pe cele mai putzin corecte.

- Care-i brandul celebru care le face blankurile actuale? Da-mi,te rog un link (eventual pe privat) de unde sa reiasa originea blankului.

- faptul ca exista lansete sub $140 inseamna din start ca toate aceste betze sunt montate cu inele necorespunzatoare? De la ce pretz in sus incep sa se monteze inelele corect (atat ca diametre, nr de picioare, materiale si distantzele intre ele?)

-Da, am o idee preconceputa legata de Cabela's, idee facuta dupa ce am pescuit si vazut betze Cabelas, precum si celebra Prodigy. (mi-am spus parerea si despre ea intr-un topic in care aparea ca piesa dintr-un combo)
Shakespeare nu-i deloc de referintza. Deasemenea Okuma are putzine modele de mulinete care se apropie de calitatea Daiwa / Shimano.

Argumentul cu puterea financiara a Cabelas-ului care poate dar nu vrea sa cumpere pe orice alta firma producatoare m-a dat pe spate. Puterea financiara a Cabelas-ului nu vine din calitatea ei de manufacturier ci de distribuitor!!!!! Nu-mi spune ca are bani pt ca a vandut exclusiv CabelasXML, xxx Eagle si Prodigy-uri. Uita-te si ce clasa de pescari (profesionisti sau amatori) din state cumpara Cabelas, si pe ce considerente: pretz sau calitate?

Ultima fraza a ta a fost eleganta: ceva de genu discutzie de-o parte si de alta a catedrei cu tovarasu invatzator (gen Pink Floyd -The wall) de o parte si elevul care nu si-a facut bine lectzia de cealalta parte. Evident castanele sunt meritate. :wink:

In 2009 e preconizat sa se deschida si-n Montreal-zona aeroportului Mirabel-un Cabela's . Atunci sa vezi: ma umplu de XML-uri :oops:

Inca o data, nu e disputa, polemica sau rea intentzie si respect orice opinie.

Cu respect!

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 21 Oct 2007, 14:07

totalfishing spune ca sunt rapide pentru ca shimano spune ca sunt rapide

descriere shimano aici

cristian.ene
veteran
veteran

lucruri care nu s evad

Mesaj de cristian.ene » 21 Oct 2007, 15:06

Onesti,

chiar nu e cazul de discutii inutile , nu e bine sa citezi asa din amintiri,,incorecte,, cum tu spui. ,,Scrisesei undeva, in urma (mi-ar lua cam mult sa caut) ceva de genul ca "necunoscatorii" vorbesc de Cabela's ca de o super firma si nu e chiar asa. ,,

Blankurile de XML si la fly de SLi sunt construite de G. Loomis(cu grafit intermediate & high modulus si rasini distincte ) cu care seamna forte mult(Modelele de spinning 702, 703 sunt aseamnatoare unor popping rods de puteri mai mici modele 704 si 705 sunt derivate din lansete de jig si au conicitati mult mai pronuntate). Din punctul meu de vedere XML 702 si 703 sunt unele din cele ami rafinate lansete de finete cu o versatilitate care G.Loomis nu o au. 704 si 705 sunt bune pe ape adanci asa ca eu nu le folosesc si agreez pentru apele de aici. Pentru unii sunt foarte bune ca lansete rapide de jig pentru ape mai adanci de 6m.

Blankurile de fly SLi sunt cu taperuri foarte apropiate de modele GL3 doar ca rasinile si tipul a vrut sa fie distinct pentru un feeling smooth comparativ cu GL3 care are un tip mai puternic.

Tot la fly seria FT e construita de Diamondback la fel ca si PT care are serii care seamna ca taperuri si consistenta.

Mulinetele Prodigy sunt Daiwa Capricorn cu eticheta modificata air seria Turnament a fost o LAguna sia cum e un Exceler. Shakespeare face mulinete multumitoare si mai nou nu stiu daca Exceler sau noile Regal au ceva de spus si Daiwa face mulinete submediocre la bani putini. A inlocuit o serie buna cu unele mici probleme ca HardBodyz (LAguna, Capricorn, Caprice) cu una eivdent mai slaba ca Exceler, Tierra asa ca lucrurile sunt nuantate.
In acest moment Shimano ofera la preturi sub 100$ mulinete mai bune decat Daiwa si cu mai multe modele mici de 1000 bune de pescuit cu fire subtiri. Nimic nu e batut in cuie si definitiv cucerit sau demonstrat.

Din puncutul de vedere al unui rodbuilder care priveste critic ce altii aduleaza nici o firma americana nu se apropie macar putin de ce inseaman o lanseta montata aproape perfect si poti sa incluzipe Loomis care o zbarceste la numarul si marimea inelelor, Lamiglas care pe modelele G1000 pune inele grosiere, pe steelhead face manere nepescuibile, St, Croix sta mai bine dar nu alege nuantat marimea inelelor comparativ cu puterea lansetelor. Sa mai spun ?

In aceste conditii XMLuriel sunt lansete facute la fel cu celelalte mari firme americane enumerate si care are modele variate si in plus de 2 bucati.
FE II benefiicaza de tehnologie avansata si degihn asemanator blankurilor Loomis doar ca sunt facute in Asia sub control strict( sunt egale in pereti, groase in carne si mai drepte ca multe blankuri de firma).
Evident lnsetele de firma FE II sunt montate aiurea ca multe altele.

Singureele lansete din lume care sunt montae impecabil sunt cele japoneze de la firmele celebre care se respecta(dar au si ei modele aberante de putere UL cu plecari de 30 si alte idiotenii).. Asa ca lucuriel nu sunt asa cum par si nici firmeel mari nu sunt ce promit si ce fac e alta lume.

Din ce ai postat am vazut ca pescuieti si cu serii ieftine de al Quantum si alte firme care faca lansete decente sau bune in clasa lor de pret. Asa ca vezi bien cat de comercial sunt contruite aproape toate lansetele de pe piata mondiala. IAr eu ca rodbuilder stiu cat de departe sunt blankuriel de clasa de putere promisa de producator si e postat oficial pe siteul www.common-cents.info unde se vede cu ce buresc amri producatori.

IN USA stiu un singur amre si unic Tom Morgan (fost proprietar la Winston fly rods) care face cele mai bune lansete de pescuit la pastrav cu muste uscate.
Cum mun pescar bun paote prinde biensi cu o lanseta modesta daca face corectiile de rigoare probleam se puen ca orice lanseta sa se apropie de perfectiune pentru ca pescarul sa paota sa se bucure de pescuit si alnseta sa il ajute cat mai mult. E abusurd sa te adaptezi tu al echiapament. echiapmentul trebuie sa fie cat mai bun si apropiat cu situatia particulara de pescuit.

Iar pozitionarea mea nu este una de profesor(sti bien ca pe aici balariile sunt plantate chiar de moderatori si udate la greu de oameni care se baga in seama gratuit) pur si simplu vad lucruri pentru care alti raman invizibile permanent. IAr in sapte sunt multe mii de ore in cae am studiat paita am testat lansete si m-am gandit cum pot fi optimizate la maximum. JAponeziifaca alteceva decat ca se gandesc la toate amanuntele si le duc pana la capat ?

am asteptari pentru ca esti altfeladica te respect din principiu, si ai raspuns evident al alt nivel.

Sunt prea ocupat sa raspund la balariile zilnice care se planteaza.

Te salut cu acelasi respect care il meriti !

Concept Custom Rods si in curand si RelaxOutdoor

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 21 Oct 2007, 15:49

Cristi, tali a deschis acest topic si a intrebat ce parere au forumistii despre cele doua bete Shimano. Iar tu raspunzi pagini intregi explicandu-i lui Onesti cum sta treaba cu Cabelasul si cu altele, fara legatura cu subiectul. Vezi ca exista si posibilitatea de mesaj privat pe acest forum. Proti sa-ti continui discutia off-topic acolo, daca nu mai ai nimic de spus la subiect. Merci de intelegere.

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 21 Oct 2007, 16:11

auzi ene, parca te-ai mai retras odata cu mult tam tam de pe forum ca sa nu te mai cobori la nivelul nostru, ce-ar fi sa te tii de cuvant
sau nevoia de reclama te forteaza sa revii
daca nu macar discuta la obiect si nu mai acuza moderatorii aiurea
fiecare spune ce crede despre orice, ce e asa greu de inteles
ca daca avea cineva ceva cu tine iti stergea de mult mesajele pentru semnatura cu Concept Rods

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 21 Oct 2007, 16:16

MIHAI V,

dupa cum au raspuns si alti mai sus lansetele de care intreba Tali sunt mediocre in ce priveste pescuitul cu jiguri. Desre asta sa- vorbit in primele postari. S epune problema ca cienva sa-i spuna ce sa-si cumpere. Implicit i-am explicat si ce inseamna o lanseta buna. Poate ca ii spui tu mai bine ca tot sti cum se pun inele sa nu pice ha..ha.....nu de alta e toamna si mai pica cate un inel doua.

Iar in elegatura cu subiectul nu ss-a vorbit de ce actiune trebuie sa aiba o lanseta in functie de adancimea apei si greutatea jiglui folosit. Nici de lungimile potrivite pentru pescuit de pe mal sau din barca.

Concept Custom Rods / RelaxOutdoor

tali
veteran
veteran

Mesaj de tali » 21 Oct 2007, 16:23

baieti gata :evil: terminati cu toate polemicile astea!!!

tali
veteran
veteran

Mesaj de tali » 21 Oct 2007, 16:25

rog moderatorii sa inchida topicul pt ca m-am lamurit!!! Multumesc d raspunsuri!!!

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 21 Oct 2007, 16:53

tali, daca esti din bucuresti, daca nu cand ai drum treci pe la totalfishing sa pui mana pe ele sa vezi daca iti plac
o sa vin si eu si vorbim

Închis