Shimano Biomaster vs Shimano Twin Power
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Shimano Biomaster vs Shimano Twin Power
Cine le-a avut / folosit / tras de ele este rugat sa isi dea cu parerea.
La Twin Power intre in discutie si varianta Ci4 sau modelele Japan.
Multumesc anticipat.
La Twin Power intre in discutie si varianta Ci4 sau modelele Japan.
Multumesc anticipat.
- johnnybravo
- Moderator
Re: Shimano Biomaster vs Shimano Twin Power
Alte pareri,alte comentarii ???
am un TP2500B Made in Japan ... cumparat la mana a doua de mai bine de doi ani de zile. am un Biomaster 2500 Made in Malaysia cumparat de nou la inceputul anului.
prefer Biomaster-ul fara dar si poate. TP-ul nu imi place cum merge, simt cumva toti dintii din angrenaj cand recuperez (si l-am deschis deja de nu stiu cate ori) in timp ce la Biomaster-ul se invarte perfect. la TP mi-a cedat piesa aia care trebuie sa "caraie" cand pestele pleaca pe frana (la ambii tamburi
) in timp ce la Biomaster mi se pare ca frana "caraie" prea tare. Tp-ul are knob-ul de la maner dintr-un material de 2 bani, mi se lipeste de mana si chestia aia ramane pe degete.
dupa cele auzite si citite despre TP-ul FC sunt si mai convins ca Biomaster-ul merita cumparat (cu toate ca am auzit de Biomastere de 8000 SW cu jocuri imense dupa doar 2-3 somni buni pusi pe mal).
daca ar fi dupa mine as merge pe mana Biomaster-ului caruia momentan nu am sa ii reprosez nimic cu exceptia sunetului pe care il face frana. poate merita incercat si un TP SW
ps: mie Ci4-ule ala imi da senzatia de plastic. am un amic ce are un rarenium din Ci4 si in ciuda faptului ca mulienta merge foarte bine si nu a avut nici o problema cu ea pur si simplu se simte altcumva in mana ... ca un Exceller vechi (care are corpul din aluminiu)
prefer Biomaster-ul fara dar si poate. TP-ul nu imi place cum merge, simt cumva toti dintii din angrenaj cand recuperez (si l-am deschis deja de nu stiu cate ori) in timp ce la Biomaster-ul se invarte perfect. la TP mi-a cedat piesa aia care trebuie sa "caraie" cand pestele pleaca pe frana (la ambii tamburi

dupa cele auzite si citite despre TP-ul FC sunt si mai convins ca Biomaster-ul merita cumparat (cu toate ca am auzit de Biomastere de 8000 SW cu jocuri imense dupa doar 2-3 somni buni pusi pe mal).
daca ar fi dupa mine as merge pe mana Biomaster-ului caruia momentan nu am sa ii reprosez nimic cu exceptia sunetului pe care il face frana. poate merita incercat si un TP SW

ps: mie Ci4-ule ala imi da senzatia de plastic. am un amic ce are un rarenium din Ci4 si in ciuda faptului ca mulienta merge foarte bine si nu a avut nici o problema cu ea pur si simplu se simte altcumva in mana ... ca un Exceller vechi (care are corpul din aluminiu)
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...
- crapmaniacul
- veteran
Am un Biomaster 2500 cumparat anul asta de nou. Ghinionul a facut ca la chiar prima partida sa alunec si sa cad pe bat si mulineta si i s-a fracturat piciorul de aluminiu al mulinetei, i s-a strambat pickup-ul si i-am zgariat buza tamburului in doua locuri. A fost un dezastru ce sa mai tura vura. Dar dupa ce am indreptat sarma pickup-ului ca sa ruleze normal, si am lipit piciorul mulinetei cu adeziv puternic, mulineta merge ca atunci cand o scosesem din cutie, adica exact ca unsa si o pot folosi fara absolut nici o problema, evident cu tamburul de rezerva (de tamburul cu marginea atinsa nu m-am ocupat dar cu un smirghel f fin si cu dremelul in 5 min se rezolva).
La ce soc a primit mulineta ma gandesc ca altele ar fi avut mai mult de suferit, insa asta n-a avut nimic, merge brici, fara nici un joc, fara nici un sunet suspect, sufera doar dpdv estetic ptr ca se vede clar unde am lipit piciorul mulientei cu adezivul epoxy care zic cei de la Bison ca rezista la o forta de cca. 300 kg/cm2. Una peste alta sunt foarte multumit de ea, chiar n-am ce sa-i reprosez acum, merge rotund, silentios, e inchegata bine, da senzatia de forta si siguranta.
La ce soc a primit mulineta ma gandesc ca altele ar fi avut mai mult de suferit, insa asta n-a avut nimic, merge brici, fara nici un joc, fara nici un sunet suspect, sufera doar dpdv estetic ptr ca se vede clar unde am lipit piciorul mulientei cu adezivul epoxy care zic cei de la Bison ca rezista la o forta de cca. 300 kg/cm2. Una peste alta sunt foarte multumit de ea, chiar n-am ce sa-i reprosez acum, merge rotund, silentios, e inchegata bine, da senzatia de forta si siguranta.
- George1985
- veteran
Nu am pescuit cu Twin Power,dar am vazut vreo 3 din care unul nou si 2 folosite.
Toate aveau joc in rotor...
Nu as da banii pe aceasta mulineta, cealalta nu o cunosc deloc.
Spor la alegere!
Toate aveau joc in rotor...
Nu as da banii pe aceasta mulineta, cealalta nu o cunosc deloc.
Spor la alegere!
O parere am si eu desi nu fac parte din lumea voastra fiind pescar de feeder. Eu folosesc un Twin Power Ci4 4000 sfa in conditiile descrise in continuare: apa curgatoare (Mures), curent mediu-puternic, cosuletze/greutati de la 40-80 grame (fara nada), cu un ritm mediu de 250 recuperari in 8 ore. Mulineta ,deocamdata, functioneaza impecabil (frana fenomenala si usurinta in recuperarea greutatilor mari). Probleme nu am sesizat de genul joc in rotor.....mai mare ca si la alte mulinete.
Nu stiu daca intareste cu ceva cele mentionate anterior dar sunt si utilizator de Stella FB 4000 (mi-a trecut prin mana si Stella Fd si Fe). Biomasterul de 4000 l-am vazut la rece si nu ma incantat......probabil am prea multe stelle in cap.
Ma scuzati ca v-am "tulburat" topicul.
Nu stiu daca intareste cu ceva cele mentionate anterior dar sunt si utilizator de Stella FB 4000 (mi-a trecut prin mana si Stella Fd si Fe). Biomasterul de 4000 l-am vazut la rece si nu ma incantat......probabil am prea multe stelle in cap.
Ma scuzati ca v-am "tulburat" topicul.

- johnnybravo
- Moderator
s-a mai scris pe aici, e diferenta intre mulinetele pt export si cele pt piata interna, ma refer la TP.
al meu nu are probleme dar are doar doua sezoane de pescuit la somn, mai vedem in timp.
al meu nu are probleme dar are doar doua sezoane de pescuit la somn, mai vedem in timp.
la ambele cazuri apar probleme ... am si eu un TP made in japan care a dezamagit la fel cum multi alti utilizatori pe aici se plang de ele (indiferent pentru ce piata au fost construite).johnnybravo scrie:s-a mai scris pe aici, e diferenta intre mulinetele pt export si cele pt piata interna, ma refer la TP.
partea aia cu produsele pt. piata japoneza mai de calitate decat restul mi se pare rasuflata. am doua mulinete Japan scris pe ele (daca pun si ryobi-ul designed and engineered in japan ar fi 3) si toate au avut probleme: TP-ul cum am scris mai sus, la Advantage mi s-a rupt piesa care tine sarma de la pick-up plus ca e prinsa in holsuruburi pe alocuri in timp ce la ryobi frana se strange singura in timpul drilului.
eu unul m-am potolit cu toate bullshit-urile alea cu Made in Japan.
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...
design and engineered in japan = made in china sau malaiezia