shad de 15-20 cm ?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

danr
Site Admin
Site Admin

shad de 15-20 cm ?

Mesaj de danr » 15 Oct 2004, 13:46

din ciclul " think big", mi-am luat un ( unul adica ) shad de 15 cm, mare frumos, burtos
a mai dat cineva cu shad-uri de 15-20 cm, a avut rezultate ?
ma gandesc ca poate intra mai "vanjosi "

Mulder
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Mulder » 15 Oct 2004, 14:04

Am incercat eu verde cu glitter.

I-am pus un jig pe care l-am gasit mai lung in tija si apoi in prelungire pe curbura jigului un carlig dublu (cred ca merge si ancora) ca era pre lung shadul :lol:
Am luat un bat corespunzator si cand a aterizat prima data shadul pe apa sa auzit de parca a cazut cu tot cu mulineta. :lol: Cand cadea pe lat parca sareau avatii :lol:
Am mai dat de cateva ori de distractie si dupa aia am renuntat, ca speriam pestii. :lol:
Acum au ajuns jucarii pentru copii :wink:

bogdans
senior
senior

Mesaj de bogdans » 15 Oct 2004, 14:09

Am vrut si eu sa-mi iau o imensitate din asta dar am stat vreo 5 minute si m-am uitat la el, si vanzatoarea la mine, iar pana la urma mi s-a facut rusine si am plecat (cred ca se gandea vanzatoarea ca-s tampit)
Am vazut o singura culoare, un alb rosiatic cu spatele negru si as fi vrut sa incerc cu el in Cazanele Dunarii unde apa e mare ( 15-30 metri) si curenti foarte puternici, daca-i trageam un jig mai greu (ca aveau si din alea ptr modelele astea) ajungea mai repede pe fund si nu mi-l ducea apa la mama dracu' in 5 secunde
Dar de rusine l-am ratat :oops: Oricum nu-mi incapea in trusa..

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 15 Oct 2004, 14:14

eu am luat data trecuta pe shad de 10 cm chiar si strapazani de 40 de centi
trebuie sa-i selectezi cumva
ideea mi-a venit pt. ca unul din ei avea mari urme de dinti pe el :?

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 15 Oct 2004, 17:08

Legat de acest subiect va povestesc cu voia dvs. ce am vazut la pe postul de televiziune "Chasse et peche". Intr-o emisiune, "Pescuitul stiucii" a aratat, printre altele si pescuitul stiucii la shad mare. Shadul era cam de lungimea unei palme (18 - 20 cm) prins intr-o montura cu doua ancore, una agatata mai jos de operculi si alta in apropierea cozii. In interiorul shadului era introdus un miez de fier, drept. Plumbul se afla putin mai sus, pe fir.
Culoarea shadului era rosie cu alb. S-a prins o stiuca de peste 1 m lungime si peste 10 Kg greutate ( nu mai tin minte exact greutatea), careia i s-a dat drumul.

Alt twister "imens" l-am vazut intr-o emisiune referitoare la pescuitul somnului iarna (am mai scris pe forum despre ea) In cazul acesta era folosit un grub alb cu coada dubla. Nu s-a prins nimic la el (cel putin cat a aratat)

Din partea mea... sa-ti foloseasca shadul cumparat si fir cat mai intins!

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 15 Oct 2004, 21:03

bogdans scrie:Am vrut si eu sa-mi iau o imensitate din asta dar am stat vreo 5 minute si m-am uitat la el, si vanzatoarea la mine, iar pana la urma mi s-a facut rusine si am plecat (cred ca se gandea vanzatoarea ca-s tampit)
Am vazut o singura culoare, un alb rosiatic cu spatele negru si as fi vrut sa incerc cu el in Cazanele Dunarii unde apa e mare ( 15-30 metri) si curenti foarte puternici, daca-i trageam un jig mai greu (ca aveau si din alea ptr modelele astea) ajungea mai repede pe fund si nu mi-l ducea apa la mama dracu' in 5 secunde
Dar de rusine l-am ratat :oops: Oricum nu-mi incapea in trusa..
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

copsin
junior
junior

Mesaj de copsin » 15 Iun 2005, 19:16

De fiecare data cand pescuiec la Budeasa, dupa stiuca, in trusa am twistere de peste 15 cm. La un shad de 15 cm, verde cu glitter, am avut surpriza sa prind doua marlite de pana intr-un kg, aceleasi rezultate le-am avut si la un grub de 20 cm, aceasi culoare. Cand pescuiesc la adancimi de 10-15 m sau mai mult, folosesc aceste twistere, in rest le prefer pe dele de 10-12,5. Asta doar pentru pescuitul stiucii.

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 16 Iun 2005, 08:09

Am o cutie numai cu de astea de 15 cm. Am prins la ele stiuca, salau si somn. de ex: http://www.rapitori.ro/forum/album_page.php?pic_id=164
Le folosesc intr-un fel de montura, cu cate o tripla pe flancuri si jig relativ usor (8/10 gr.).

Merge.
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

stoica stefan
senior
senior

Mesaj de stoica stefan » 16 Iun 2005, 11:24

salve baieti,in legatura cu shad-uri mari si prea mari vreau sa va spun ca fratemiu e expert in asa ceva.cu 15 si 20 cm el a turnat niste marle intepate in cap.erau aproape moarte cand au ajuns pe mal.aveau 450 si 650g.eu cu 3cm le luam ceva mai mari si radeam de el.dar oricum eu cred ca merita s-arunci apa p mal cu ele ca ...niciodata nu se stie... :!: :!: :?: :!: :wink:

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 16 Iun 2005, 12:38

De ce va sperie"dimensiunea"?!Exista momente cand pestii de dimensiuni considerabile sunt preferati de rapitori si atunci dimensiunea face diferenta. Salaii de pe linia din mijloc de aici: http://www.rapitori.ro/forum/album_pers ... user_id=12 au fost prinsi cu shad-uri XXL, de fapt se si vede in ultima poza.

Scrie răspuns