Sfaturi Lanseta Shimano Stradic Spin 215M
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Sfaturi Lanseta Shimano Stradic Spin 215M
Salutare ! Daca are sau a folosit careva Lanseta Shimano Stradic Spin 215M , niste pareri sau sfaturi de la pescari experimentati mi-ar prinde bine... Intentionez sa o folosesc pentru stiuca , linguri, voblere , din barca . Desi sunt membru nou pe forum am citit f multe topicuri si am invatat multe. Mai am cateva lansete de spinning (Daiwa Infinity q Jigger 2,10 pt twistere, Daiwa Powermash 270 pt dat de pe mal si as vrea sa inlocuiesc prima mea lanseta de spinning
, ET Destroy de 2,4 , care cica ar fi cam depasita... Multumesc anticipat

-
- veteran
Re: Sfaturi Lanseta Shimano Stradic Spin 215M
Lanseta chiar merita, nu o sa fii dezamagit. Este destul de puternica iar pe varf este suficient de blanda pentru a fi folosita cu naluci reactive.
Multumesc, am comandat-o. Si o sa incerc sa ii iau o mulineta Rarerium Ci4+ 3000FB. Initial vroiam 4000 dar mi s-a parut cam mare... Mai ramane sa merg si la balta 

Daca o vrei pentru stiuca, ia-ti marimea 4000 ,cea de 3000 are acelasi corp ca cea de 2500 ,difera doar tamburul, e shallow pe cea de 3000.ionion scrie:Multumesc, am comandat-o. Si o sa incerc sa ii iau o mulineta Rarerium Ci4+ 3000FB. Initial vroiam 4000 dar mi s-a parut cam mare... Mai ramane sa merg si la balta
Eu unul pentru stiuca folosesc o mulineta cu corp metalic, foarte robusta, marimea 300 (echivalentul 4000 de la Shimano). Rarenium Ci4+ e o mulineta "de finete" pe care o vad foarte potrivita pentru pescuitul salaului.
-
- veteran
Cred ca Shimano Biomaster ar fi mai potrivita. Marimea 2500 sau 3000 este suficienta pentru o lanseta de puter M.
Initial vroiam o Daiwa Exceler x de 3000, am văzut la cineva si mi-a plăcut mult, dar nu prea se mai gaseste plus ca are greutate ceva mai mare, apoi Stradic de 4000, astea cu Ci4 sunt mai usoare, pe la 250 gr, plus ca dupa 2 zile de căutat pe net review-uri toti le lauda(Amazon, Cabelas) , apoi pe acest forum multi au zis ca e mai ok Rarenium ca are multiplicare 1:5 nu 1:6 ca Stradicul, deci e mai"fortoasa", aia de 3000 are 9kg drag... Biomaster e si mai si , însă la alti bani. Rarerium am gasit pe un site din Germania, cam cu 700lei echivalent. Sunt made in Malaezia, pt Japan e nevoie de un efort mai mare 

Te descurci si cu 2500 la stiuca si o vad indicata pentru lanseta care ai cumparat-o. Eu am tras de un stradic de 2500 care e asemanator cu rarenium si a scos si stiuci de 6kg si nu sa stricat. Nu intra in fiecare zi stiuca mare si cand intra cu rabdare o scoti.ionion scrie:Initial vroiam o Daiwa Exceler x de 3000, am văzut la cineva si mi-a plăcut mult, dar nu prea se mai gaseste plus ca are greutate ceva mai mare, apoi Stradic de 4000, astea cu Ci4 sunt mai usoare, pe la 250 gr, plus ca dupa 2 zile de căutat pe net review-uri toti le lauda(Amazon, Cabelas) , apoi pe acest forum multi au zis ca e mai ok Rarenium ca are multiplicare 1:5 nu 1:6 ca Stradicul, deci e mai"fortoasa", aia de 3000 are 9kg drag... Biomaster e si mai si , însă la alti bani. Rarerium am gasit pe un site din Germania, cam cu 700lei echivalent. Sunt made in Malaezia, pt Japan e nevoie de un efort mai mare
Ce sa mai, scoate-le la apa si ne povestesti. Apropo am vazut si eu o lanseta stradic acum ceva timp si mi-a placut.
Problema nu e ca nu poti scoate o stiuca de 6 kg cu Stradicul, e o problema la tractarea voblerelor ce opun o rezistenta mare la inaintare si la oscilantele grele. Stradicul nu are forta, are raportul de recuperare mare. Sa nu mai vorbesc de faptul ca stiuca ataca mai frecvent nalucile care se deplaseaza cu o viteza mai mica si aici sunt indicate mulinete cu raport de recuperare cat mai mic.octavio79 scrie:
Te descurci si cu 2500 la stiuca si o vad indicata pentru lanseta care ai cumparat-o. Eu am tras de un stradic de 2500 care e asemanator cu rarenium si a scos si stiuci de 6kg si nu sa stricat. Nu intra in fiecare zi stiuca mare si cand intra cu rabdare o scoti.
Ce sa mai, scoate-le la apa si ne povestesti. Apropo am vazut si eu o lanseta stradic acum ceva timp si mi-a placut.
Pentru aceeasi aplicatie folosesc daiwa 2500. Ca marime e cam echivalent shimano 4000 (depinde si de modele). La un moment dat eram nemultumit de faptul ca mi se parea ca numite naluci (gen spinnerbait sau voblere cu barbeta mare) le trag "greu", ca nu are suficienta forta in angrenaje. Pana la urma am ramass pe o bradia 2500R la mana a 2-a, are angrenaje ceva mai puternice decat alte daiwa marimea 2500, cateodata ma gandesc si la un certate hypercustom 2500r dar e scump.
Am cochetat si eu o vreme cu un rarenium 4000, l-am vazut la cineva si pare destul de robust, cel de 3000 il consider si eu prea mic pentru stiuca, eventual doar daca folosesti linguri si voblere usoare, fara portanta mare. La spinnerbait si voblere mai portante, as merge pe 4000.
Am cochetat si eu o vreme cu un rarenium 4000, l-am vazut la cineva si pare destul de robust, cel de 3000 il consider si eu prea mic pentru stiuca, eventual doar daca folosesti linguri si voblere usoare, fara portanta mare. La spinnerbait si voblere mai portante, as merge pe 4000.