Sfaturi Lanseta Shimano Stradic Spin 215M

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

crapmaniacul
veteran
veteran

Re: Sfaturi Lanseta Shimano Stradic Spin 215M

Mesaj de crapmaniacul » 19 Iun 2015, 07:14

zvic scrie:Pentru aceeasi aplicatie folosesc daiwa 2500. Ca marime e cam echivalent shimano 4000 (depinde si de modele). La un moment dat eram nemultumit de faptul ca mi se parea ca numite naluci (gen spinnerbait sau voblere cu barbeta mare) le trag "greu", ca nu are suficienta forta in angrenaje. Pana la urma am ramass pe o bradia 2500R la mana a 2-a, are angrenaje ceva mai puternice decat alte daiwa marimea 2500, cateodata ma gandesc si la un certate hypercustom 2500r dar e scump.

Am cochetat si eu o vreme cu un rarenium 4000, l-am vazut la cineva si pare destul de robust, cel de 3000 il consider si eu prea mic pentru stiuca, eventual doar daca folosesti linguri si voblere usoare, fara portanta mare. La spinnerbait si voblere mai portante, as merge pe 4000.
Bradia 2500R e beton, super mulineta la banii ei, pot sa confirm !

ionion
utilizator nou
utilizator nou

Re: Sfaturi Lanseta Shimano Stradic Spin 215M

Mesaj de ionion » 02 Iul 2015, 08:28

Am luat-o si e ok... Adica am fost cu ea pe Caldarusani sambata cu un prieten si desi e destul de "rigida" simte f bine evolutiile voblerelor si lanseaza f bine linguri de 10-25 gr. Partea proasta e ca dupa 4-5 ore de schimbat tote lingurile si voblerele din trusa "s-a constatat" ca cel mai bine merge salaul la shad-uri, si cum apa are cam 1,5 - 3 m , mergeau jiguri de 5-7 gr. pe care nu le simteam cum trebuie si nu am luat ( ca boul ) si lanseta de jigging cu mine fiind prea entuziasmat de noua achizitie ... Multam pentru sfaturi , pana la urma am luat o Daiwa exceler de 2500 si se echilibreaza multumitor.

Scrie răspuns