discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
Angler_rou
- utilizator constant

spiridusul scrie:Am pescuit cu strune de fluorcarbon cumparate (Jaxon). Am prins cu aceasi struna 3 stiuci intre 3 si 5 kg si nu am avut vreo taietura. Mi s-a intamplat sa cedeze agrafa la acest gen de strune, insa de taiat nu mi-a taiat niciodata. A fost ciupita, roasa, dar a rezistat.
Adica sa inteleg ca astea: ,,Strune Jaxon Fluorocarbon" sunt o alegere buna? rezista? sau sa merg pe Strike Pro Titanium?
sunt foarte interesat de cele din fluorcarbon.
Sa fii domn, e o intamplare, sa fii OM, e lucru mare!
-
spiridusul
- veteran

Nu doar cu Jaxon am pescuit, din fluorocarbon, ci si cu strune facute de mine din fluorocarbon cu grosime intre 0,41 si 0,6-0,7. Am avut si taieturi de stiuca, deci nu a fost sigur 100%, dar in continuare o sa folosesc fluorcarbonul.
Strunele Strike Pro Titanium sunt scumpe rau, dar sunt bune, cele mai rezistente si maleabile din ce am incercat eu. Insa se vad in apa, ceea ce, pentru mine, este un minus.
Incearca cu fluorocarbon si vezi daca esti multumit. Daca nu, strune normale.
-
Angler_rou
- utilizator constant

am ceva retineri atunci cand caut exemplare mari, sa dau cu fluorcarbon....
de asta intreb, la peste mare luat, ciupiturile sunt remarcabile la fiecare captura?
Sa fii domn, e o intamplare, sa fii OM, e lucru mare!
-
pupu
- veteran

De foarte mai multa vreme imi fac singur strunele ,bineinteles ca in afara de surflon folosesc si fluorocarbon ,si unul si altul in timp se taie la marginea bridei in timp , din acest motiv am cautat o solutie mai la indemana si bineanteles mai ieftina . La unele magazine care vand materiale pentru instalatiile electrice se gasesc niste bride (0,6- 0,8-1-1,2mm etc)care au un capat conic nu ruginesc si sunt la fel de rezistente ca cele pe care le luam de pa Cabelas (se folosesl in capatul conductorilor electrici pentru a proteja firul la strangerea lui in conector) Se monteaza cu capatul conic opus buclei (acolo apar problemele) nu prea e clara poza dar sper sa se inteleaga ,era sa uit, bineanteles cand o strangeti cu clestele aveti grija ca partea evazata sa ramana intacta. o
Numai bine...

-
spiridusul
- veteran

Exact acelasi fluorocarbon il folosesc si eu, Lazer, care este tare, nu se poate inoda, folosesc bride.
Strunele din titan sunt mai safe decat cele din fluorocarbon. Daca folosesti fluorocarbon, dupa fiecare captura este bine sa verifici struna. Chiar daca nu il taie, sigur se roade sau il ciupeste.
Daca siguranta ca nu taie este cel mai important considerent, mergi pe titan.
-
pupu
- veteran

In anumite conditi si eu folosesc strune din Titan dar de multe ori prefer sa folosesc pe cele de surflon acoperite cu plastic (nylon coated) pentru ca sunt destul de moi si se incretesc mult mai greu.
Numai bine...