Sfat pentru dintii stiucii
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Re: Sfat pentru dintii stiucii
Sincer eu nu cred ca o struna de flurocarbon rezista la o stiuca de +6kg intr-un drill prelungit.Parerea mea
Am avut taieturi din intepatura pe fluorocarbon de 40lb pescuind la jig,daca nu taie atunci e a ta!
eu zic ca e mai folositor sa faci nod decat bride.. bridele taie flouro carbonul cand le strangi si e mult mai slab acolo
eu incerc cu hardmono.. dar pana acum nu am avut ocazia sa il incerc in bot la o stiuca
)
si mie mi se pare un pic mai sensibil dar in cazuri extreme ( apa foarte foarte limpede stiuci fricoase) nu ai ce face..
eu incerc cu hardmono.. dar pana acum nu am avut ocazia sa il incerc in bot la o stiuca

si mie mi se pare un pic mai sensibil dar in cazuri extreme ( apa foarte foarte limpede stiuci fricoase) nu ai ce face..
"In fiecare zi ne batem joc
De pasari ,de iubire si de mare
Si nu bagam in sema ca in loc
Ramane un desert de disperare ."
Romulus Vulpescu
Romulus Vulpescu
Nu demult am gasit si eu o rola de florocarbon , culmea tot de 0,6 mm si voi incerca strunele astea pe dintii stiucilor foarte curand. Firul pare tzapan la prima vedere si rezistent insa si eu sunt sceptic la rezistenta lui intr-un drill mai prelungit si cu una mai impanata gen + 3 kg chiar.
La prima schimbare de directie a cumetrei in drill sau la cateva scuturari de cap energice, struna are tendinta sa traverseze padurea deasa de dinti din gura stiucii si trece de pe o parte pe alta a gurii ei, moment in care risca sa se petreaca inevitabilul.
Incerc si eu poezia asta ptr ca la marle si la studente de pana in 2-3 kg sper sa reziste. Oricum dupa fiecare drill trebuie inspectata vizual foarte bine struna si daca sunt ciupituri, si probabil ca sunt, trebuie inlocuita cu una noua, virgina.
Poate ca e de incercat primavara si atunci cand se alege ca si solutie mai economica in locul strunelor clasice.
La prima schimbare de directie a cumetrei in drill sau la cateva scuturari de cap energice, struna are tendinta sa traverseze padurea deasa de dinti din gura stiucii si trece de pe o parte pe alta a gurii ei, moment in care risca sa se petreaca inevitabilul.
Incerc si eu poezia asta ptr ca la marle si la studente de pana in 2-3 kg sper sa reziste. Oricum dupa fiecare drill trebuie inspectata vizual foarte bine struna si daca sunt ciupituri, si probabil ca sunt, trebuie inlocuita cu una noua, virgina.
Poate ca e de incercat primavara si atunci cand se alege ca si solutie mai economica in locul strunelor clasice.
eu am incercat strunele astea acasa.. cat de bine am putut..
am mers pe balcon .. am cautat un colt unde tencuiala blocului era f abraziva.. si frecam de colt in timp ce trageam de ambele capete cu putere.. si m-a surprins ca a rezistat destul de bine
am mers pe balcon .. am cautat un colt unde tencuiala blocului era f abraziva.. si frecam de colt in timp ce trageam de ambele capete cu putere.. si m-a surprins ca a rezistat destul de bine
"In fiecare zi ne batem joc
Romulus Vulpescu
Romulus Vulpescu
-
- veteran
Mai merge ca struna la stiuca mare +17 kg si lantul de bicileta Shimano XTR/DuraAce sau Campagnolo Record!
Mai demult prin anii 90 localnicii pescuiau cu sarma de gard si prideau la viu si la linguri fara coada (din astea de ciorba) stiuci de mai mare frumuseta deci clar merge si lantul de bicicleta ca struna.

Mai demult prin anii 90 localnicii pescuiau cu sarma de gard si prideau la viu si la linguri fara coada (din astea de ciorba) stiuci de mai mare frumuseta deci clar merge si lantul de bicicleta ca struna.

de jaxon crocodile ce parere aveti? un 0.30 o fi suficient pentru voblere de clean la o lanseta light? am avut pike mono de 20lb si mi se pare prea gros pentru voblere mici plus ca ies niste noduri uriase pe el
eu vreau sa-l leg direct de firu principal fara vartejuri/bride ca sa fie cat mai invizibil 

Ala nu e fluorocarbon, e monofilament cu invelis de fluorocarbon...RAFYYY91 scrie:de jaxon crocodile ce parere aveti? un 0.30 o fi suficient pentru voblere de clean la o lanseta light? am avut pike mono de 20lb si mi se pare prea gros pentru voblere mici plus ca ies niste noduri uriase pe eleu vreau sa-l leg direct de firu principal fara vartejuri/bride ca sa fie cat mai invizibil
-
- veteran
Am pescuit cu strune de fluorcarbon cumparate (Jaxon). Am prins cu aceasi struna 3 stiuci intre 3 si 5 kg si nu am avut vreo taietura. Mi s-a intamplat sa cedeze agrafa la acest gen de strune, insa de taiat nu mi-a taiat niciodata. A fost ciupita, roasa, dar a rezistat.
rezista fluorocarbonu...eu folosesc pike mono si e ok