sfat mulineta spinning

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

semlecangheorghe
veteran
veteran

Re: sfat mulineta spinning

Mesaj de semlecangheorghe » 29 Iun 2012, 16:58

bradypus scrie:acu si tu...

ce rost are sa te´ntristezi daca alti au alte valori si prioritati ?

vorba aia... fiecare cu chizda masi :D

jocuri ? jocuri tre sa aibe... , altfel ... altfel nu se´nvirte ! :D

Domnu',e valabila treaba cu jocul si la ..bucse..sau lagare,cum sa le zic??? :roll: :roll:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

bradypus
veteran
veteran

Mesaj de bradypus » 29 Iun 2012, 17:29

de ce intrebi ? iti trebe la unealta aia... HiTech ?

mey Jiji... , hai sa nu deranjam si aici...

oamenii au treba !

pune si tu umaru... , vino cu un sfat vero... , au ce ? de doi ani incoa iesti pur sinje bait-castor ? :D

fsandor
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de fsandor » 29 Iun 2012, 17:53

ULK scrie: Pai cum vine Arges cu Nasci cu jocul intolerabil? :)
Pai Argesul schioapata onorabil, de batranete, dupa decenii de munca cinstita. :)

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 29 Iun 2012, 18:55

alex87nfs scrie:
...conteza ce varsta am?...
...in legatura cu inelele mele multi mi-au spus ca sunt SIC si asa stiam si eu..azi am vazut ca scria pe un site ca sunt din ceramica si parca imi spusese cineva pe aici ca cele de ceramica nu se prea impaca cu textilu...
...in fine poate am exagerat cu atatea intrebari dar prefer sa intreb de 10 ori inainte sa fac o prostie...
...ps:nu sunt minor daca aia ai impresia :shock:
...SIC... inele din ceramica ...carbura de siliciu ...compoziţia ceramică pe bază de carbură de siliciu...oare au ceva in comun ? :shock:
...oare cum reactionezi citind asta ?
...prin faptul ca intrebi la nesfarsit acelasi lucru , denota ca ai avea o varsta infantila si astfel se explicau anumite "enigme"
...nu-i rau ca intrebi , doar nimeni nu s-a nascut invatat , dar cand primesti un raspuns comun din mai multe directii , de ce trebuie sa mai intrebi pentru a "n+1"-a oara acelasi lucru ?
...sunt multe lucruri pe care le poti cumpara de la baietii ce vand si aici pe forum , baieti de incredere , care au o anumita reputatie si vechime in comercializarea de produse pt pescuit , de calitate si la un pret sub cel al pietii.

...avelo bahtalo !

tavistan
veteran
veteran

Mesaj de tavistan » 29 Iun 2012, 21:33

@old_radu: uite, sa-ti spun cum ma simt eu citind astea: confuz; nu pricep nimica. si as vrea ca niste forumisti mai priceputi si binevoitori sa ma lamureasca... daca vor... daca nu, sa o lase balta si sa nu ma jigneasca... chiar daca par pisalog cu intrebarile... ca poate mi-e greu sa scot leafa pe 2-3 zile pe un textil pzdos si aia e o saptamana pentru o mulineta; si iaca, de-aia intreb. ce mare sfaraiala de mulineta e ecusima aia, sa se simta cineva jignit ca alex nu i-a urmat sfatul?! cati dintre posesorii de ecusima au folosit shimano seido in asa masura incat sa poata face o recenzie credibila? toate sunt pareri subiective, conforme propriilor experiente. unde e infantilismul - scuza-ma dar cu asta esti pe miriste...

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 29 Iun 2012, 22:11

tavistan scrie:@old_radu: uite...scuza-ma dar cu asta esti pe miriste...
...nu am nimic personal cu omu' :!:
old_radu scrie: ...nu-i rau ca intrebi , doar nimeni nu s-a nascut invatat , dar cand primesti un raspuns comun din mai multe directii , de ce trebuie sa mai intrebi pentru a "n+1"-a oara acelasi lucru ?...
...inainte de a baga texte "agricole" ("dar cu asta esti pe miriste") ar fi bine sa citesti ceea ce a postat "alex"
...a avut mai multe intrebari firesti , a primit mai multe raspunsuri si recomandari de care nu a tinut cont si apoi a revenit sa ceara lamuriri in legatura cu achizitiile facute
...i s-a spus in repetate randuri ca acele inele sunt rezistente la textil....el revine cu intrebarea :
alex87nfs scrie:.....o intrebare am:batul meu are inele ceramice cica,POT DA CU TEXTILU CU EL?
...ca sa te lamuresti cum sta treaba cu SIC-ul si cu ceramica , nu trebuie sa scoti bani din buzunar. :oops:
...mi se pare totusi destul de ciudat sa pui astfel problema , major fiind ...
...bla, bla , bla :oops:

...Scuze , "tavistan" !
...esti cumva avocatul lui ?

tavistan
veteran
veteran

Mesaj de tavistan » 29 Iun 2012, 23:46

Nu, nu sunt avocatul lui alex, nu sunt nici macar jurist :D
Dar mi se pare ca ne incordam cateodata mai mult decat e cazul... A pus aceeasi intrebare de mai multe ori sau in mai multe feluri? ok! poate avea un milion de motive pentru asta... inclusiv faptul ca din motive de marketing acelasi lucru pe piata are un milion de denumiri... adu-ti aminte ca atunci cand a inceput moda cu superfirele au aparut si inelele SIC,iar inelele "ceramice" erau vazute ca prea slabe pentru superfire! si tot ce era cat de cat compatibil cu textilele era automat SIC - ce plase s-au mai luat... ce plase am luat si eu... :oops:
Eu zic sa ne shifonam cand chiar ne calca cineva pe batatura (de exemplu cand ne spune vreun impertinent ca am luat-o pe mirishte :mrgreen: :lol: ), nu cand unul pune mai multe intrebari decat (credem noi ca) ar fi cazul; probabil ca pentru el e mai importanta problema respectiva decat pentru ceilalti...

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 30 Iun 2012, 07:31

oameni buni ... PESCUITI ... la ce pesti mai sunt in romania ii poti scoate linistit si cu o mulineta Arges si nu uitati ca despre orice scula vorbim la un moment dat va crapa, fie ea stella sau hyperloop ... C&R ...
anem

Asta-i crincena... :lol: :lol: ..."la ce pesti sint in .....romania..'Deh...ne-am ajuns..cind pescuim pe Po si Mincio,ori prin apele de coasta spaniole...,brae,sintem ..'ievoluati'...Uitam pina si faptul ca numele tarii noastre se scrie cu majuscula...ca neah,noi sintem pe alt.."level',mai superior... :wallbash: :wallbash: :wallbash:

Asa, si pentru ca veni vorba de mulinete,de Nasci,Ecusima ori altele,nus ce va stresati atita,caci oricum la nivelul acesta de pret,sint facute ca si consumabile...Depinde si cit si cum le folosesti..Eu am un shimano sustain,de vreo 3-4 ani..inca se inapatineaza sa nu aiba joc deloc la miner..La rotor,mai schioapata,e adevarat.E adevarat ca la galet s-a mincat de tot o saiba de plastic si l-am dus la 'doctor"(strungar),si i-am facut una..'custom'.A tras sireaca molineta asta,si de boblere si de gume,pin'ia venit rau,si ei si mie..Am vrut sa o vind ,dar la cit primesc pe ea ,prefer sa o tin si sa mai dau cu ea iarna,sau cind am ..unele situatii mai speciale.Am vazut si mulinete Ryobi si m-au impresionat prin robustete si raport pret calitate foarte bun..Ideea este, ca daca stii sa ai grija de o mulineta,chiar daca are ceva jocuri,te poate tine mult si bine..La Shimano apreciez in mod deosebit fluiditatea frinei,chiar si la modele mai ieftine,si faptul ca de la technium in sus aseaza firul foarte bine..Daca ai grija de ea,adica ,daca dai la woblere cu portanta mare,in curent,barbotind substratul,nu tragi din mulineta ci din lanseta,apoi,in agatura,nu tragi de mulineta ci de fir,nu smucesti ca disperatu'cu frina strinsa la maximum printre butuci,cam la doua trei partide ii dai cu niste ulei de ala fin ,la galet,plus o revizie anuala,'cu tratament 'pe baza de vaselina,basca faptul ca eviti la maximum 'baile'de nisip ori namol(sigur nu intineresc mulineta),ei ,toate astea ,pot sa tina in viata un Seido,ani buni..Si un Ryobi,chiar si mai mult..In rest,daca ar fi peste,nu ne-am mai bate atit capul cu sculele..De exemplu prin tarile nordice,prind aia de rup ,cu lansete luate la pachet cu carbunii de gratar...Iesirea si lanseta..zvirrr,la gunoi..L aiesirea urmatoare,pac,alta... :lol: :lol: :lol: :lol: Nu ca-i fain??
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

bradypus
veteran
veteran

Mesaj de bradypus » 30 Iun 2012, 11:35

bag seama ca pi Gheo iar il maninca ntre coarne !

ma si doar i-am zis sa lase lumea n´pace...

ce face iel ? se ia de iemgranti ! de iemigranti ca nu stie la el corect sa scrie si ca da cu joarde eftine de la benzinarie fix din snopu de linga raftu cu carbuni .... concomitent.... cind tu " proslavez i" molinete ieftine... :D
asta e ? e ok cu scule eftine... dar numa in dreptu tau... , nu ? :D

da ma Gheo... ca vaz ca tu le ai... si sti sa ai grija de molinete..., zi si mie cum vine aia ? : " daca dai la woblere cu portanta mare,in curent,barbotind substratul,nu tragi din mulineta ci din lanseta "

te´n treb ashe ... ca pe´un iexpert... , ca nu pricep ... ti mina pe fir cind faci asta de ie numa din lanseta ? sau firu e oprit de mulineta prin frina-galeto-rotor ? :D

nah... acu ai aflat si tu la tine cum prinde molinelu jocu la rotor... , folosind doar lanseta Gheo ! :D

Adi G
veteran
veteran

Mesaj de Adi G » 30 Iun 2012, 12:12

oameni buni ... PESCUITI ... la ce pesti mai sunt in romania ii poti scoate linistit si cu o mulineta Arges si nu uitati ca despre orice scula vorbim la un moment dat va crapa, fie ea stella sau hyperloop ... C&R ...
dap, subscriu, foarte adevarat.
In rest,daca ar fi peste,nu ne-am mai bate atit capul cu sculele
dap, si asta, foarte adevarat.
De exemplu prin tarile nordice,prind aia de rup ,cu lansete luate la pachet cu carbunii de gratar...Iesirea si lanseta..zvirrr,la gunoi..L aiesirea urmatoare,pac,alta... Nu ca-i fain??
dap, si asta, intr-adevar fain.

:D

Scrie răspuns